hoď ma hore
Milí diskutujúci. Pri diskutovaní prosím: 1. nepridávaj témy pozostávajúce len z odkazov alebo jednoslovné témy / 2. nepridávaj uražlivé alebo vulgárne komentáre. Ak tieto pravidlá nedodržíš, tvoja téma pravdepodobne skončí v koši. Príjemné diskutovanie :)
Recepty
príspevkov 6 |
zobrazení 0 |
tému vytvoril(a) 1.11.2005 15:16
posledná zmena 25.3.2009 10:53
|
1
|
Napíšte sem veše obľúbené jedlá a k nim ak viete aj recept, možno vyskúšame aj my :o)
Ja osobne rada pečiem. Napríklad:
„Medová roláda“
Potrebujete:
4 vajcia
200g medu
120 g polohrubej múky
1/2 lyžičky sódy bikarbóny
1 balíček vanilínového cukru
Ríbezľový lekvár (môže byť aj iný, záleží na vašej voľbe)
Postup:
Z bielkou ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame a zapracujeme do nich med. Pridáme sneh, múku, sódu bikarbónu a vanilínový cukor a dobre vymiešame. Na plech rozprestrieme papier na pečenie, papier potrieme masťou (alebo maslom) a cesto naň rovnomerne vylejeme. Dáme do vyhriatej rúry upiecť (150°) cca 10 minút. Ešte teplé cesto vyklopíme na rozloženú utierku posypanú práškovým preosiatym cukrom (aby sa neprilepila) a pomocou tej utierky upečené cesto stočíme, necháme chvíľu vychladnúť, potom opäť roztočíme, natrieme lekvárom a znovu stočíme (bez utierky). Posypeme ju práškovým cukrom a vychladnutú pokrájame na plátky. Dobrú chuť!
|
|
|
2
|
Ja najradsej si robim volske oci... asi tak postup nemusim pisat si myslim hehe 😉
|
|
|
3
|
najlepsie su aj tak polotovary... pizza, cestoviny s omackou a podobne srandicky... mnam mnam mnam... by som to vedel tlacit nonstop 😉
|
|
|
4
|
Cestoviny? Ani mi nehovor, tie milujem! Hlavne špagety...mňm!
|
|
|
5
|
Ryžová kaša
Do 3 decového pohára dáme prebratú (neumytú) ryžu. Dáme ju do hrnca s vodou (tak aby voda pokryla ryžu, ale nie veľa vody) a dáme tam štipku soli.
Varíme a miešame a postupne pridávame trochu mlieka (celkovo pridáme asi 6 deci mlieka). Kašu neprestajne miešame! Pridáme dve polievkové lyžice cukru a dve žĺtka.
Zvlášť si vyšlaháme z dvoch bielkov tuhý sneh.
Ked už budeme mať ryžu uvarenú/mäkkú (to bude asi až po pol hodine varenia), tak kašu odstavíme a primiešame tam vyšĺahaný sneh z bielok.
Na záver, podľa chuti môžeme pridať: čokoládu, hrozienka, alebo to posypať kakaom a pocukrovať podľa chuti. - Je to naozaj skvelé, niečo ako ryžový nákyp, ale nepečie sa to! Dobrú chuť!
|
|
|
6
|
Chutné a zdravé, chrumkavé a šťavnaté recepty na varenie a pečenie: odkaz
Dobrú chuť! 🙂
|
|
|
|
prevádzkuje diskusneforum.sk
kontaktuj správcu diskusného fóra
vytvoril dzI/O 2023 - 2024
verzia : 1.05 ( 17.4.2024 8:30 )
veľkosť : 90 658 B
vygenerované za : 0.139 s
unikátne zobrazenia tém : 49 854
unikátne zobrazenia blogov : 881
táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...
|
možnosti
hlavná stránka
nastavenia
blogy
todo
hľadanie :
blog dňa :
V kontexte blogu Nadji som si dovolil k problematike zaujať obšírnejší názor. Naozaj musíme poznať takmer všetko, aby sme si z toho mohli vyberať pravdu? Naozaj musím poznať pokiaľ možno všetku pravdu protistrany, aby som mohol povedať, ale aj nepov...
citát dňa :
Potrebuješ moc, len ak chceš urobiť niečo škodlivé. Na všetko ostatné ti stačí láska.
|