hoď ma hore
Milí diskutujúci. Pri diskutovaní prosím: 1. nepridávaj témy pozostávajúce len z odkazov alebo jednoslovné témy / 2. nepridávaj uražlivé alebo vulgárne komentáre. Ak tieto pravidlá nedodržíš, tvoja téma pravdepodobne skončí v koši. Príjemné diskutovanie :)
none
ak chceš diskutovať, musíš sa registrovať. registrácia

tu sa nachádzaš : 

hlavná stránka  /  rôzne  /  téma

Recepty

príspevkov
6
zobrazení
0
tému vytvoril(a) 1.11.2005 15:16
posledná zmena 25.3.2009 10:53
1
01.11.2005, 15:16
Napíšte sem veše obľúbené jedlá a k nim ak viete aj recept, možno vyskúšame aj my :o)
Ja osobne rada pečiem. Napríklad:

„Medová roláda“
Potrebujete:
4 vajcia
200g medu
120 g polohrubej múky
1/2 lyžičky sódy bikarbóny
1 balíček vanilínového cukru
Ríbezľový lekvár (môže byť aj iný, záleží na vašej voľbe)

Postup:
Z bielkou ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame a zapracujeme do nich med. Pridáme sneh, múku, sódu bikarbónu a vanilínový cukor a dobre vymiešame. Na plech rozprestrieme papier na pečenie, papier potrieme masťou (alebo maslom) a cesto naň rovnomerne vylejeme. Dáme do vyhriatej rúry upiecť (150°) cca 10 minút. Ešte teplé cesto vyklopíme na rozloženú utierku posypanú práškovým preosiatym cukrom (aby sa neprilepila) a pomocou tej utierky upečené cesto stočíme, necháme chvíľu vychladnúť, potom opäť roztočíme, natrieme lekvárom a znovu stočíme (bez utierky). Posypeme ju práškovým cukrom a vychladnutú pokrájame na plátky. Dobrú chuť!
none
2
01.11.2005, 15:26
Ja najradsej si robim volske oci... asi tak postup nemusim pisat si myslim hehe 😉
none
3
03.11.2005, 10:34
najlepsie su aj tak polotovary... pizza, cestoviny s omackou a podobne srandicky... mnam mnam mnam... by som to vedel tlacit nonstop 😉
none
4
24.11.2005, 22:48
Cestoviny? Ani mi nehovor, tie milujem! Hlavne špagety...mňm!
none
5
03.02.2006, 17:55
Ryžová kaša

Do 3 decového pohára dáme prebratú (neumytú) ryžu. Dáme ju do hrnca s vodou (tak aby voda pokryla ryžu, ale nie veľa vody) a dáme tam štipku soli.
Varíme a miešame a postupne pridávame trochu mlieka (celkovo pridáme asi 6 deci mlieka). Kašu neprestajne miešame! Pridáme dve polievkové lyžice cukru a dve žĺtka.
Zvlášť si vyšlaháme z dvoch bielkov tuhý sneh.
Ked už budeme mať ryžu uvarenú/mäkkú (to bude asi až po pol hodine varenia), tak kašu odstavíme a primiešame tam vyšĺahaný sneh z bielok.
Na záver, podľa chuti môžeme pridať: čokoládu, hrozienka, alebo to posypať kakaom a pocukrovať podľa chuti. - Je to naozaj skvelé, niečo ako ryžový nákyp, ale nepečie sa to! Dobrú chuť!
none
6
25.03.2009, 10:53
Chutné a zdravé, chrumkavé a šťavnaté recepty na varenie a pečenie: odkaz

Dobrú chuť! 🙂
none

najnovšie príspevky :

prevádzkuje diskusneforum.sk kontaktuj správcu diskusného fóra vytvoril dzI/O 2023 - 2024 verzia : 1.05 ( 17.4.2024 8:30 ) veľkosť : 90 658 B vygenerované za : 0.139 s unikátne zobrazenia tém : 49 854 unikátne zobrazenia blogov : 881 táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...

možnosti

hlavná stránka nastavenia blogy todo

online účastníci :

hľadanie :

blog dňa :

V kontexte blogu Nadji som si dovolil k problematike zaujať obšírnejší názor. Naozaj musíme poznať takmer všetko, aby sme si z toho mohli vyberať pravdu? Naozaj musím poznať pokiaľ možno všetku pravdu protistrany, aby som mohol povedať, ale aj nepov...

citát dňa :

Potrebuješ moc, len ak chceš urobiť niečo škodlivé. Na všetko ostatné ti stačí láska.