hoď ma hore
Milí diskutujúci. Pri diskutovaní prosím: 1. nepridávaj témy pozostávajúce len z odkazov alebo jednoslovné témy / 2. nepridávaj uražlivé alebo vulgárne komentáre. Ak tieto pravidlá nedodržíš, tvoja téma pravdepodobne skončí v koši. Príjemné diskutovanie :)
Vianočný KAPOR
príspevkov 54 |
zobrazení 2 |
tému vytvoril(a) 17.12.2010 18:52
posledná zmena 19.12.2010 00:33
|
1
|
dnes som doniesla domov kapra ..pekného 4 kg, ...podľa novej vyhlášky už predajca nesmie kapra zniesť zo sveta...mno teraz je doma a za chvíľu ho idem pucovať..
Ja to robím tak , že zbavím kapra hlavy, plutiev, vyčistím, potom podoberiem prstami kožu,,,potom kombinačkami ťahám..začínam od chvosta...
Aj vy to tak robíte ..alebo inak..poraďte
|
|
|
2
|
|
1. 17.12.2010, 18:52
dnes som doniesla domov kapra ..pekného 4 kg, ...podľa novej vyhlášky už predajca nesmie kapra zniesť zo sveta...mno teraz je doma a za chvíľu ho idem pucovať..
Ja to robím tak , že zbavím kapra hlavy, plutiev, vyčistím, potom podoberiem prstami kožu,,,potom kombinačkami ťahám..začínam od chvosta...
Aj vy to tak robíte ..alebo inak..poraďte
▲
17.12.2010, 18:56
|
|
7
|
somík..trochu očakávam aj radu ..ako kapra zbaviť kože ..
|
|
|
13
|
|
7. 17.12.2010, 19:05
somík..trochu očakávam aj radu ..ako kapra zbaviť kože ..
▲
17.12.2010, 19:25
|
Ónya ,tak to sa ma nepýtaj . Neznášam také veci ,ako (krv) ....Ved si ho daj normálne vypitvať vo výlove ...hm...
|
|
|
46
|
|
1. 17.12.2010, 18:52
dnes som doniesla domov kapra ..pekného 4 kg, ...podľa novej vyhlášky už predajca nesmie kapra zniesť zo sveta...mno teraz je doma a za chvíľu ho idem pucovať..
Ja to robím tak , že zbavím kapra hlavy, plutiev, vyčistím, potom podoberiem prstami kožu,,,potom kombinačkami ťahám..začínam od chvosta...
Aj vy to tak robíte ..alebo inak..poraďte
▲
18.12.2010, 11:27
|
...Oňka, ja by som najskôr naporcovala podkovičky a potom ostrým nožom ich zbavila kože.
|
|
|
54
|
|
1. 17.12.2010, 18:52
dnes som doniesla domov kapra ..pekného 4 kg, ...podľa novej vyhlášky už predajca nesmie kapra zniesť zo sveta...mno teraz je doma a za chvíľu ho idem pucovať..
Ja to robím tak , že zbavím kapra hlavy, plutiev, vyčistím, potom podoberiem prstami kožu,,,potom kombinačkami ťahám..začínam od chvosta...
Aj vy to tak robíte ..alebo inak..poraďte
▲
19.12.2010, 00:33
|
Onya ty si nechutna, sa v tom vyživaš ? sice čo sa da ine od teba čakat, ked často mavaš v nedelu chut na ludske maso...
|
|
|
3
|
a to ho mam kam odniest,aby mi ho zabili ? niekde po zaplateni bude na to vyhradeny kat ?
|
|
|
4
|
Onya tu kapre nejedia vraj su to spinave ryby...ked sa ma anglan opyta co mame na veceru a poviem ,ze rybu kuka jak pako....ale tu kapor neni dostat..tak sa uspokojime s lososom alebo zralokom...ale ja mam radsej zraloka
|
|
|
5
|
salbea..ja som dnes bola v Tržnici..tak ti ho aj zabijú.., včera som bola v Tescu Lamač..tam mali prísny zákaz likvidovať kapre, vraj sú samé kontroly..a platili by pokuty. Vo vnútri Tesca ti to neurobia, chlapcov by to stálo miesto.
|
|
|
6
|
..dnes som si precitala, ze zabila som kapra zeleznymi hrablami...
a podobne ako ty Onya,len ja zacinam od zrezanej hlavy stahovat kozu...i ked tento rok neviem...🙂
|
|
|
8
|
|
6. 17.12.2010, 19:04
..dnes som si precitala, ze zabila som kapra zeleznymi hrablami...
a podobne ako ty Onya,len ja zacinam od zrezanej hlavy stahovat kozu...i ked tento rok neviem...🙂
▲
17.12.2010, 19:06
|
aj tak mi to išlo dobre ..od hlavy..
|
|
|
9
|
hm los problemos,budeme mat na veceru mozno lososa
uz musim koncit,este musim zehlit a upiect hrozienkove kolacky a este si chcem pozriet film...booze mam tak zaujimavo nabity vecerny program,ze az..
|
|
|
10
|
tak ja idem na toho kapra...robievate aj rybiu polievku ?
|
|
|
11
|
|
10. 17.12.2010, 19:09
tak ja idem na toho kapra...robievate aj rybiu polievku ?
▲
17.12.2010, 19:12
|
S čistením ani varením či smažením kapra nemám osobnú skúsennosť.
|
|
|
21
|
|
10. 17.12.2010, 19:09
tak ja idem na toho kapra...robievate aj rybiu polievku ?
▲
17.12.2010, 21:08
|
...ja robievam kapustnicu...susene slivky,hriby,maso...niekto dava jablko🙂..
|
|
|
12
|
Oňa ty si šikulka..už máš kapra aj kombinačky
Ja len zajtra v Bille mrazeného kapra.. a narezaného.. na podkovičky..Nerobím až také caviky..Vypražím a k tomu zemiakový šalát.. no a nesmiem zabudnúť na fajnú..gemerskú kapusticu..predtým bobáľky s makom a nakoniec zákusky
|
|
|
14
|
|
12. 17.12.2010, 19:18
Oňa ty si šikulka..už máš kapra aj kombinačky
Ja len zajtra v Bille mrazeného kapra.. a narezaného.. na podkovičky..Nerobím až také caviky..Vypražím a k tomu zemiakový šalát.. no a nesmiem zabudnúť na fajnú..gemerskú kapusticu..predtým bobáľky s makom a nakoniec zákusky
▲
17.12.2010, 19:31
|
Vidíš Mojec a to je chyba ,tak máš "sterilné " Vianoce
|
|
|
15
|
|
12. 17.12.2010, 19:18
Oňa ty si šikulka..už máš kapra aj kombinačky
Ja len zajtra v Bille mrazeného kapra.. a narezaného.. na podkovičky..Nerobím až také caviky..Vypražím a k tomu zemiakový šalát.. no a nesmiem zabudnúť na fajnú..gemerskú kapusticu..predtým bobáľky s makom a nakoniec zákusky
▲
17.12.2010, 19:32
|
Gemerská Kapustnica ..hm....Mňam...
|
|
|
16
|
|
15. 17.12.2010, 19:32
Gemerská Kapustnica ..hm....Mňam...
▲
17.12.2010, 19:42
|
somik, ale to je... Pani kapustnica....až tri druhy mäska ..a kopec húb..čím viac zohrievaš, tým je lepšia
|
|
|
18
|
|
16. 17.12.2010, 19:42
somik, ale to je... Pani kapustnica....až tri druhy mäska..a kopec húb..čím viac zohrievaš, tým je lepšia
▲
17.12.2010, 20:24
|
ja Mojka varím kapustnicu tak isto - 3 druhy mäsa, aj s hríbikami ...mňam
|
|
|
20
|
|
16. 17.12.2010, 19:42
somik, ale to je... Pani kapustnica....až tri druhy mäska..a kopec húb..čím viac zohrievaš, tým je lepšia
▲
17.12.2010, 20:41
|
|
22
|
somik, tri druhy mäska ..udená bravčová krkovička v sieťke..tú umyjem a uvarím..šťava do hrnca ku kapuste a mäsko porežem na drobno..šup ku kapuste do hrnca..Druhé súrové bravčové upražím ako na guláš a šup do hrnca ku kapuste..Potom príde fajná porezaná ( asi na 3 cm ).. pikantná domáca klobáska a aj tá šup do hrnca ku kapuste..Varím spolu až kým nezmäkne kapusta a šup k tomu všetkému namočené a zmäknuté posekané huby..zasa trošku povarím a miesto zápražky posolím to všetko s ryžou a ďalej pár minut varím a je hotová kapustnica
|
|
|
23
|
|
22. 17.12.2010, 21:10
somik, tri druhy mäska ..udená bravčová krkovička v sieťke..tú umyjem a uvarím..šťava do hrnca ku kapuste a mäsko porežem na drobno..šup ku kapuste do hrnca..Druhé súrové bravčové upražím ako na guláš a šup do hrnca ku kapuste..Potom príde fajná porezaná ( asi na 3 cm ).. pikantná domáca klobáska a aj tá šup do hrnca ku kapuste..Varím spolu až kým nezmäkne kapusta a šup k tomu všetkému namočené a zmäknuté posekané huby..zasa trošku povarím a miesto zápražky posolím to všetko s ryžou a ďalej p...
▲
17.12.2010, 21:14
|
|
24
|
|
23. 17.12.2010, 21:14
dala by som si🙂....ja teraz jem udene koleno
▲
17.12.2010, 21:15
|
|
30
|
|
23. 17.12.2010, 21:14
dala by som si🙂....ja teraz jem udene koleno
▲
17.12.2010, 21:38
|
Jani..a potom, že žlčník ..však vydrž a keď bude bábo tak dobehneš, čo si zmeškala
|
|
|
49
|
|
22. 17.12.2010, 21:10
somik, tri druhy mäska ..udená bravčová krkovička v sieťke..tú umyjem a uvarím..šťava do hrnca ku kapuste a mäsko porežem na drobno..šup ku kapuste do hrnca..Druhé súrové bravčové upražím ako na guláš a šup do hrnca ku kapuste..Potom príde fajná porezaná ( asi na 3 cm ).. pikantná domáca klobáska a aj tá šup do hrnca ku kapuste..Varím spolu až kým nezmäkne kapusta a šup k tomu všetkému namočené a zmäknuté posekané huby..zasa trošku povarím a miesto zápražky posolím to všetko s ryžou a ďalej p...
▲
18.12.2010, 13:09
|
22..Mojka s ryžou ? ..ehmm.neviem či by som takú kapustnicu zjedla..aj keď chuťovo môže byť dobrá ..ak treba ja dávam na zahustenie nastrúhaný zemiak..
|
|
|
50
|
|
49. 18.12.2010, 13:09
22..Mojka s ryžou ? ..ehmm.neviem či by som takú kapustnicu zjedla..aj keď chuťovo môže byť dobrá ..ak treba ja dávam na zahustenie nastrúhaný zemiak..
▲
18.12.2010, 13:16
|
Oňa, zjedla..ani jednu ryžu by si nenašla..rozvarí sa a je fuč...
|
|
|
51
|
|
50. 18.12.2010, 13:16
Oňa, zjedla..ani jednu ryžu by si nenašla..rozvarí sa a je fuč...
▲
18.12.2010, 13:21
|
50..Mojka..ja to počujem prvý raz v živote...preto som taká yvčudovaná, skúšaťž to nebudem, pokiaľ to sama niekde neochutnámm..prečo neskúsiš väčší zemiak nastrúhaný ? ..niekto dáva do kapustnice rajčinový pretlak..ale len trošku..pre farbu.
|
|
|
52
|
|
22. 17.12.2010, 21:10
somik, tri druhy mäska ..udená bravčová krkovička v sieťke..tú umyjem a uvarím..šťava do hrnca ku kapuste a mäsko porežem na drobno..šup ku kapuste do hrnca..Druhé súrové bravčové upražím ako na guláš a šup do hrnca ku kapuste..Potom príde fajná porezaná ( asi na 3 cm ).. pikantná domáca klobáska a aj tá šup do hrnca ku kapuste..Varím spolu až kým nezmäkne kapusta a šup k tomu všetkému namočené a zmäknuté posekané huby..zasa trošku povarím a miesto zápražky posolím to všetko s ryžou a ďalej p...
▲
18.12.2010, 13:26
|
...č.22: s tou ryžou namiesto zásmažky je to skvelý nápad! Červenú papriku a kari nedávaš?
|
|
|
53
|
|
52. 18.12.2010, 13:26
...č.22: s tou ryžou namiesto zásmažky je to skvelý nápad! Červenú papriku a kari nedávaš?
▲
18.12.2010, 18:22
|
Petrana, Mojka, ja nerobím zásmažku do kapustnice..ja uvarím bravčové mäso na kosti, s bobkovým listom, cibuľou, korením a všetky ingrediencie čo tam patria, potom do precedeného vývaru , pridám kapustu, údené, klobásu, hríby a varím, na konci pridám uvarené nakrájané bravčové , dochutím a nakoniec zahustím jedným veľkým postrúhaným zemiakom...kapustnica je výborná...veľa záleží aj od chuti kapusty.
|
|
|
17
|
|
12. 17.12.2010, 19:18
Oňa ty si šikulka..už máš kapra aj kombinačky
Ja len zajtra v Bille mrazeného kapra.. a narezaného.. na podkovičky..Nerobím až také caviky..Vypražím a k tomu zemiakový šalát.. no a nesmiem zabudnúť na fajnú..gemerskú kapusticu..predtým bobáľky s makom a nakoniec zákusky
▲
17.12.2010, 20:23
|
hotovo ..kaprík je v mrazáku ,...Mojka a šlo to aj bez kombinačiek.. až prekvapivo dobre,.. syn mi ho držal
|
|
|
19
|
|
12. 17.12.2010, 19:18
Oňa ty si šikulka..už máš kapra aj kombinačky
Ja len zajtra v Bille mrazeného kapra.. a narezaného.. na podkovičky..Nerobím až také caviky..Vypražím a k tomu zemiakový šalát.. no a nesmiem zabudnúť na fajnú..gemerskú kapusticu..predtým bobáľky s makom a nakoniec zákusky
▲
17.12.2010, 20:25
|
Mojka ..prosím napíš ako robíš tie "bobálky..
|
|
|
26
|
|
19. 17.12.2010, 20:25
Mojka ..prosím napíš ako robíš tie "bobálky..
▲
17.12.2010, 21:34
|
bobáľky..Oňa veľmi jednoduché ..urobíš cesto..ako na dukátové buchtičky a to cesto ušuláš na také valčeky..dlhé, aký je široký plech ( po našom..tepša ) ..na maslom vymastený plech poukladáš tie ušúlane válčeky potrieš roztopeným maslom.. a pečieš dozlata..Keď sú všetky pekné zlaté, tak vyberieš plech a necháš valčeky vychladnúť..Vychladnuté porežeš asi na 3 cm kusy a bobáľky sú pripravené k ďalšej úprave..Prevarené horúce mlieko..zomlety mak ochutený práškovým cukrom a málo škorice..(keď sa mi lení, tak kúpim hotový v sáčku "zomletý a ochutený mak..Na rad príde ukladanie do jenského skla..Prvá šora vychladnuté a porezané bobáľky..tie polejem polievkovou lyžicou horúcim mliekom a posypem ochuteným zomletým makom a tak postupujem, až kým mám bobáľky..sem tam kvapnem maslo a ukončím posledný rad zomletým ochuteným makom..Keď to mám všetko hotové, tak prikryjem vrchnákom jenského skla..aby sa pekne bobálky v pare horúceho mlieka parili a zmäkli a potom už šup.. na štedrovečerný stôl
Je pravda, že sa dajú aj hotové kúpiť, ale sú ako broky, aj strieľať by sa dalo nimi
|
|
|
28
|
|
26. 17.12.2010, 21:34
bobáľky..Oňa veľmi jednoduché..urobíš cesto..ako na dukátové buchtičky a to cesto ušuláš na také valčeky..dlhé, aký je široký plech ( po našom..tepša ) ..na maslom vymastený plech poukladáš tie ušúlane válčeky potrieš roztopeným maslom.. a pečieš dozlata..Keď sú všetky pekné zlaté, tak vyberieš plech a necháš valčeky vychladnúť..Vychladnuté porežeš asi na 3 cm kusy a bobáľky sú pripravené k ďalšej úprave..Prevarené horúce mlieko..zomlety mak ochutený práškovým cukrom a málo škorice..(keď...
▲
17.12.2010, 21:36
|
Oňa, viac písania, ako roboty s bobáľkami
|
|
|
33
|
|
26. 17.12.2010, 21:34
bobáľky..Oňa veľmi jednoduché..urobíš cesto..ako na dukátové buchtičky a to cesto ušuláš na také valčeky..dlhé, aký je široký plech ( po našom..tepša ) ..na maslom vymastený plech poukladáš tie ušúlane válčeky potrieš roztopeným maslom.. a pečieš dozlata..Keď sú všetky pekné zlaté, tak vyberieš plech a necháš valčeky vychladnúť..Vychladnuté porežeš asi na 3 cm kusy a bobáľky sú pripravené k ďalšej úprave..Prevarené horúce mlieko..zomlety mak ochutený práškovým cukrom a málo škorice..(keď...
▲
17.12.2010, 21:42
|
díky Mojka..ale to si môžem kúpiť hotové dukátové buchtičky a doma ich "dokončiť" tým mliekom a makom..a u nás sú v celku mäkké tie duk. buchtičky
|
|
|
25
|
Preco zbavujes kapra kože? ved to potom nema chut
|
|
|
27
|
|
25. ranexil 17.12.2010, 21:19
Preco zbavujes kapra kože? ved to potom nema chut
▲
17.12.2010, 21:35
|
aj ja mám práve tú kožu rada..taká chrumkavá
|
|
|
29
|
|
25. ranexil 17.12.2010, 21:19
Preco zbavujes kapra kože? ved to potom nema chut
▲
17.12.2010, 21:38
|
má chuť aj bez kože..a to kvôli deťom ..vadí im,,..,, inak by som ostal s kožou..")
|
|
|
31
|
|
29. 17.12.2010, 21:38
má chuť aj bez kože..a to kvôli deťom ..vadí im,,..,, inak by som ostal s kožou..")
▲
17.12.2010, 21:40
|
pre deti všetko, aj bez chrumkavej kožky
|
|
|
34
|
|
31. 17.12.2010, 21:40
pre deti všetko, aj bez chrumkavej kožky
▲
17.12.2010, 21:44
|
o akej chrumkavej kožke hovoríš Mojka ? veď kapor nie je kura ..ja kapra vyprážam..))
|
|
|
36
|
|
34. 17.12.2010, 21:44
o akej chrumkavej kožke hovoríš Mojka ? veď kapor nie je kura ..ja kapra vyprážam..))
▲
17.12.2010, 21:55
|
Oňa ja to i to..pre mňa: pomiešam múku+červenú štipľavú papriku+soľ+peper a dobre pomiešam..V tom povaľkam kaprové kopýtka a smažím na oleji ( maďarský kapor ) tam sú tie chrumkavé kožky..a tie vyprážané pre hostí
|
|
|
38
|
|
36. 17.12.2010, 21:55
Oňa ja to i to..pre mňa: pomiešam múku+červenú štipľavú papriku+soľ+peper a dobre pomiešam..V tom povaľkam kaprové kopýtka a smažím na oleji ( maďarský kapor ) tam sú tie chrumkavé kožky..a tie vyprážané pre hostí
▲
17.12.2010, 21:56
|
Podkovičky, nie kopytka
|
|
|
39
|
|
36. 17.12.2010, 21:55
Oňa ja to i to..pre mňa: pomiešam múku+červenú štipľavú papriku+soľ+peper a dobre pomiešam..V tom povaľkam kaprové kopýtka a smažím na oleji ( maďarský kapor ) tam sú tie chrumkavé kožky..a tie vyprážané pre hostí
▲
17.12.2010, 21:57
|
Mojka..poznám ... takto robím bežne ryby počas roka..ale kapríka si rada vychutnám vysmaženého.
|
|
|
42
|
|
39. 17.12.2010, 21:57
Mojka..poznám ... takto robím bežne ryby počas roka..ale kapríka si rada vychutnám vysmaženého.
▲
17.12.2010, 21:59
|
ani mne netreba rukáv trhať
|
|
|
40
|
|
32. ranexil 17.12.2010, 21:41
figu, su fajnove.
▲
17.12.2010, 21:57
|
a prečo figu???..keď nie figu...
|
|
|
35
|
Onka, robím to podobne, kožu nechávam a šupiny odstraňujem podobraním prstami pred vypitvaním. Tohto roku mám ale čiastočne lysého kapríka 🙂
|
|
|
37
|
takto..vyrastala som sa na kapríkovi s kožou mám ho tak rada a fakt chutí o niečo lepšie.. Moje decká kožu "nemôžu" -nechutí im, a ja si tým nemienim kaziť Štedrý večer..takže koža ide dolu. Napriek tomu nám kaprík chutí vynikajúco.ovšem ak je dobrý, raz sme mali takého čo smrdel rybacinou , aj keď bol vymočený v mlieku.
|
|
|
44
|
|
37. 17.12.2010, 21:56
takto..vyrastala som sa na kapríkovi s kožou mám ho tak rada a fakt chutí o niečo lepšie.. Moje decká kožu "nemôžu" -nechutí im, a ja si tým nemienim kaziť Štedrý večer..takže koža ide dolu. Napriek tomu nám kaprík chutí vynikajúco.ovšem ak je dobrý, raz sme mali takého čo smrdel rybacinou , aj keď bol vymočený v mlieku.
▲
17.12.2010, 22:02
|
lebo bol starý a v rybníku chýbali šťuky..aby sa kapry nebahnili
|
|
|
45
|
|
44. 17.12.2010, 22:02
lebo bol starý a v rybníku chýbali šťuky..aby sa kapry nebahnili
▲
17.12.2010, 22:06
|
a to ako si an to prišla ?..a ako spoznám v kadi či je starý alebo mladý,...som rada že je živý ...
|
|
|
41
|
a nemá sa dávať ešte aj do octu kvôli tej "rybacine ?
|
|
|
43
|
|
41. 17.12.2010, 21:58
a nemá sa dávať ešte aj do octu kvôli tej "rybacine ?
▲
17.12.2010, 22:01
|
Nie. Kto neznáša pach rybaciny, tomu aj tak nijaký ocot nepomôže.
Rybacinou smrdia viac kusy nad 3 kg.
|
|
|
47
|
|
41. 17.12.2010, 21:58
a nemá sa dávať ešte aj do octu kvôli tej "rybacine ?
▲
18.12.2010, 11:37
|
...do mlieka a do chladničky nechať pár hodín vylúhovať.
|
|
|
48
|
...My máme na výber: morská kontra sladkovodná ryba, ale nie kapor, ale pstruhy. Losos je dobrý pre deti, nemá kosti, a sladkovodná ryba, keď je niekto alergický na morské ryby. S kaprom boli vždy strašné problémy, nikto to nechcel zabiť, babračka pri príprave a veľa kostí...
|
|
|
|
prevádzkuje diskusneforum.sk
kontaktuj správcu diskusného fóra
vytvoril dzI/O 2023 - 2024
verzia : 1.05 ( 17.4.2024 8:30 )
veľkosť : 208 236 B
vygenerované za : 0.093 s
unikátne zobrazenia tém : 47 161
unikátne zobrazenia blogov : 774
táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...
|
možnosti
hlavná stránka
nastavenia
blogy
todo
hľadanie :
blog dňa :
odkaz JA žijem v skvelom svete 😉 Svet je taký, aký si spravíš 😉 Ak vyhodíš zo svojho sveta všetkých negativistov, vypneš tv, prestaneš sa venovať "koncom sveta" a ďalším takýmto aktivitám...
citát dňa :
Nevadí mi názor iných ľudí, ale to, že mi ho chcú nanútiť.
|