1
|
Nesmejte sa, mám malú dilemu. Ľúbim vajíčka na mäkko, neprekonateľnú chuť; však bojím sa tie kúpené z obchodu takto pripravené jesť ( toľko sa hovorí o tej salmonelóze). K domácim nemám prístup.
Poraďte 🙂
|
|
|
21
|
|
1. 24.02.2013, 11:17
Nesmejte sa, mám malú dilemu. Ľúbim vajíčka na mäkko, neprekonateľnú chuť; však bojím sa tie kúpené z obchodu takto pripravené jesť ( toľko sa hovorí o tej salmonelóze). K domácim nemám prístup.
Poraďte 🙂
▲
24.02.2013, 12:16
|
*chiara, sliepku môžeš chovať aj na balkóne
|
|
|
23
|
|
21. 24.02.2013, 12:16
*chiara, sliepku môžeš chovať aj na balkóne
▲
24.02.2013, 14:30
|
Nemám balkón. Sliepka pri znášaní vajec kotkodáka, vieš si predstaviť ten randál? :D:D:D
|
|
|
2
|
Dojdi do Snv, mám doma ešte dve od poctivých sliepočiek z dediny od st.mamy ;-))
|
|
|
3
|
|
2. 24.02.2013, 11:19
Dojdi do Snv, mám doma ešte dve od poctivých sliepočiek z dediny od st.mamy ;-))
▲
24.02.2013, 11:21
|
Malá Zoe, domáce vajíčka tiež môžu obsahovať salmonelózu, myslíš že nie?
Si príďaleko.
|
|
|
4
|
|
3. 24.02.2013, 11:21
Malá Zoe, domáce vajíčka tiež môžu obsahovať salmonelózu, myslíš že nie?
Si príďaleko.
▲
24.02.2013, 11:26
|
Žartujem ;-)
Čerstvé asi nie, ak vieš, že sú dvojdňové napríklad a odvtedy ich držíš v chlade. Čo sa vajec týka, už viac asi ani urobiť nemôžeš. My sme ako deti milovali tzv: "penu" z rôzneho ovocia zo surových vyšľahaných bielok s cukrom plus nejaké to ovocie ( najlepšie ríbezle ) a ako deti sme to mali pravidelne práve z domácich a bolo to väčšinou v lete, v horúčavách a žiadne problémy sme nemali.
|
|
|
5
|
|
4. 24.02.2013, 11:26
Žartujem ;-)
Čerstvé asi nie, ak vieš, že sú dvojdňové napríklad a odvtedy ich držíš v chlade. Čo sa vajec týka, už viac asi ani urobiť nemôžeš. My sme ako deti milovali tzv: "penu" z rôzneho ovocia zo surových vyšľahaných bielok s cukrom plus nejaké to ovocie ( najlepšie ríbezle ) a ako deti sme to mali pravidelne práve z domácich a bolo to väčšinou v lete, v horúčavách a žiadne problémy sme nemali.
▲
24.02.2013, 11:30
|
Riskovala by som. Tie kupované tiež môžu mať dátum výroby iný ako v skutočnosti je. Zrejme záleží aj od výrobcu, netuším.
Musím teda potlačiť svoje chute?, škoda :(
|
|
|
7
|
|
5. 24.02.2013, 11:30
Riskovala by som. Tie kupované tiež môžu mať dátum výroby iný ako v skutočnosti je. Zrejme záleží aj od výrobcu, netuším.
Musím teda potlačiť svoje chute?, škoda :(
▲
24.02.2013, 11:32
|
aale aká šanca že by si ju práve ty získala?!...
ináč moja sestra si z toho dôvodu, ani zmrzku v lete nedá...to je už obmedzovanie..
|
|
|
8
|
|
7. 24.02.2013, 11:32
aale aká šanca že by si ju práve ty získala?!...
ináč moja sestra si z toho dôvodu, ani zmrzku v lete nedá...to je už obmedzovanie..
▲
24.02.2013, 11:37
|
Tak teda pofilozofujme: Prvá otázka je nezodpovedateľná, ak som ja jedna z 1000, ktorá by ju dostať mohla, nemyslíš že je šanca ju dostať?
|
|
|
16
|
|
8. 24.02.2013, 11:37
Tak teda pofilozofujme: Prvá otázka je nezodpovedateľná, ak som ja jedna z 1000, ktorá by ju dostať mohla, nemyslíš že je šanca ju dostať?
▲
24.02.2013, 11:52
|
ok...môže sa stať, ale zasa zbytočná panika kvoli salmonele...žiadná prestrašná choroba to nie je..poznám
|
|
|
18
|
|
16. 24.02.2013, 11:52
ok...môže sa stať, ale zasa zbytočná panika kvoli salmonele...žiadná prestrašná choroba to nie je..poznám
▲
24.02.2013, 11:57
|
Sinaja, prepáč mi, vidí sa mi že reaguješ neadekvátne k reakcii.Ide len o obavu, nepanikárim, Akú odpoveď chceš na otázku ." aale aká šanca že by si ju práve ty získala?!..
Každý názor môže byť prínosom pre dobrú vec :P
|
|
|
26
|
|
18. 24.02.2013, 11:57
Sinaja, prepáč mi, vidí sa mi že reaguješ neadekvátne k reakcii.Ide len o obavu, nepanikárim, Akú odpoveď chceš na otázku ." aale aká šanca že by si ju práve ty získala?!..
Každý názor môže byť prínosom pre dobrú vec :P
▲
25.02.2013, 19:08
|
sorry Chiara ak som sa ťa dotkla...nebolo to mojim zámerom.
|
|
|
27
|
|
26. 25.02.2013, 19:08
sorry Chiara ak som sa ťa dotkla...nebolo to mojim zámerom.
▲
27.02.2013, 07:09
|
Vôbec nedotkla, čo ťa má, nešlo o život 🙂
|
|
|
9
|
|
5. 24.02.2013, 11:30
Riskovala by som. Tie kupované tiež môžu mať dátum výroby iný ako v skutočnosti je. Zrejme záleží aj od výrobcu, netuším.
Musím teda potlačiť svoje chute?, škoda :(
▲
24.02.2013, 11:39
|
Nemusíš, môžeš riskovať :-)
Ja na mäkko nemám rada, ale robím napr. vaječnú roládu na Veľkú noc a pod. Domáce sú menšie riziko.
|
|
|
14
|
|
9. 24.02.2013, 11:39
Nemusíš, môžeš riskovať :-)
Ja na mäkko nemám rada, ale robím napr. vaječnú roládu na Veľkú noc a pod. Domáce sú menšie riziko.
▲
24.02.2013, 11:50
|
Salmonela sa môže dostať aj z mäsových výrobkov, zo všeličoho čo ťa ani nenapadne. Tiež som ju nikdy nemala, tak vyskúšam tie vajciana mňkko a potom poviem čo bolo :D
|
|
|
17
|
|
14. 24.02.2013, 11:50
Salmonela sa môže dostať aj z mäsových výrobkov, zo všeličoho čo ťa ani nenapadne. Tiež som ju nikdy nemala, tak vyskúšam tie vajciana mňkko a potom poviem čo bolo :D
▲
24.02.2013, 11:56
|
Ja milujem vaječný likér, domáci, a každé Vianoce i Veľkú noc kvôli maškrtnosti riskujem vlastné zdravie, ale dám si ;-)
|
|
|
6
|
V zime neobsahuju ziadnu salmonelu,.
|
|
|
10
|
|
6. Ranexill 24.02.2013, 11:30
V zime neobsahuju ziadnu salmonelu,.
▲
24.02.2013, 11:40
|
Mám ti veriť? Ak ju predsa len dostanem, čo si zaslúžiš?
|
|
|
11
|
|
10. 24.02.2013, 11:40
Mám ti veriť? Ak ju predsa len dostanem, čo si zaslúžiš?
▲
24.02.2013, 11:43
|
Ale ulav svojej mstnosti, daj si cholesterol, pekne do seba. No..V zime je vsade chlad, kde by sa salmonela rozmohla?
To je problem len horucich mesiacov.
|
|
|
15
|
|
11. Ranexill 24.02.2013, 11:43
Ale ulav svojej mstnosti, daj si cholesterol, pekne do seba. No..V zime je vsade chlad, kde by sa salmonela rozmohla?
To je problem len horucich mesiacov.
▲
24.02.2013, 11:52
|
Cholesterol môže byť u niekoho aj zo stresu.Občasná konzumácia vajíčok je výživa, ktorú potrebujeme :oI
|
|
|
12
|
|
6. Ranexill 24.02.2013, 11:30
V zime neobsahuju ziadnu salmonelu,.
▲
24.02.2013, 11:43
|
Mám nápad Ranexill, vyskúšaj ty a potom povedz ako si dopadol. Nezabudni uviesť výrobcu ........... :D :D :D
|
|
|
13
|
|
12. 24.02.2013, 11:43
Mám nápad Ranexill, vyskúšaj ty a potom povedz ako si dopadol. Nezabudni uviesť výrobcu ........... :D :D :D
▲
24.02.2013, 11:43
|
Nikdy som salmonelu nemal.
|
|
|
19
|
Dobrú chuť k obedu vám 🙂čaute
|
|
|
20
|
ja idem na obed az o hodinu, ale dik :D
|
|
|
22
|
Žĺtok vajíčka na mäkko, ak je stuhnutý bielok, vlastne prešiel pasterizáciou, ale zaujímavé je, že povrch vajcia z klietkového chovu obsahuje rádovo menej baktérií ako vajce z chovu podstielkového, a baktérie sa do vajcia dostávajú po znesení nasávaním z povrchu vajcia cez póry v škrupinke pri chladnutí (lebo sa obsah pri chladnutí zmenšuje, ako vieme).
|
|
|
24
|
|
22. Nadja 24.02.2013, 12:45
Žĺtok vajíčka na mäkko, ak je stuhnutý bielok, vlastne prešiel pasterizáciou, ale zaujímavé je, že povrch vajcia z klietkového chovu obsahuje rádovo menej baktérií ako vajce z chovu podstielkového, a baktérie sa do vajcia dostávajú po znesení nasávaním z povrchu vajcia cez póry v škrupinke pri chladnutí (lebo sa obsah pri chladnutí zmenšuje, ako vieme).
▲
24.02.2013, 14:35
|
Aj tak sa mi uvarili na tvrdo :D:D
|
|
|
25
|
|
24. 24.02.2013, 14:35
Aj tak sa mi uvarili na tvrdo :D:D
▲
24.02.2013, 18:05
|
Inak, je to aj moje "hobby", najväčší problém je uvariť ich presne v tej konzistencii, v akej ich chceš mať. Ja som si na to kúpil taký stroj, kde si to presne nastavíš a zapípa ti, keď sú hotové :D
|
|
|
|