hoď ma hore
Milí diskutujúci. Pri diskutovaní prosím: 1. nepridávaj jednoslovné témy / 2. nepridávaj uražlivé alebo vulgárne komentáre. Ak tieto pravidlá nedodržíš, tvoja téma pravdepodobne skončí v koši. Príjemné diskutovanie :)
none
ak chceš diskutovať, musíš sa registrovať. registrácia

tu sa nachádzaš : 

hlavná stránka  /  náboženstvo  /  téma

Sv. Augustín - Vyznania, 1.4 kap.

príspevkov
9
zobrazení
58
tému vytvoril(a) 18.12.2020 16:50 meaculpa
posledná zmena 23.12.2020 21:41
1
18.12.2020, 16:50
Čo je teda Boh môj? Čo, pýtam sa, ak len nie Pán Boh? „Veď kto je Boh okrem Pána? Kto je skala okrem nášho Boha?“ (Z 18,32) Najvyšší, Najlepší, Najmocnejší, Najvšemocnejší, Najmilosrdnejší a Najspravodlivejší,5 Najkrajší a Najsilnejší, Stály a Nepochopiteľný, Nemeniteľný, ktorý meníš všetko; nikdy nový, nikdy starý, obnovujúci všetko, k starobe vedieš pyšných, hoci to nevedia. Vždy činný, vždy odpočívajúci zhromažďuješ, hoci nemáš núdzu, tvoríš, živíš, zdokonaľuješ, hľadáš, hoci ti nič nechýba.

Miluješ, a nestravuješ sa, žiarliš, hoci si istý, ľúto ti je, ale netrpíš, hneváš sa, a si pokojný. Meníš diela, ale nemeníš rozhodnutia, prijímaš, čo nájdeš, a predsa nikdy nestrácaš, nikdy nie si chudobný, a predsa žiadaš úroky. Dáva sa ti viac, než potrebuješ, aby si ty bol naším dlžníkom, a predsa, kto má čo, čo by nebolo tvoje? Vraciaš dlžoby, hoci nikomu nedlhuješ, odpúšťaš dlžoby, a predsa nič nestrácaš. Čo však hovoríme, Bože môj, Život môj, svätá moja Sladkosť? Alebo čo kto hovorí, keď o tebe hovorí? A predsa beda mlčiacim o tebe, lebo potom by prehovorili nemí.
none

najnovšie príspevky :

prevádzkuje diskusneforum.sk kontaktuj správcu diskusného fóra vytvoril dzI/O 2023 - 2026 verzia : 1.05 ( 27.4.2024 1:45 ) veľkosť : 83 450 B vygenerované za : 0.049 s unikátne zobrazenia tém : 1 898 155 unikátne zobrazenia blogov : 19 067 táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...

možnosti :

hlavná stránka nastavenia blogy todo

online účastníci :

nikto (nie) je online

hľadanie :

blog dňa :

I worked as a freelance video editor. Most of my clients were local content creators, small businesses, or wedding videographers. While the work was creative and flexible, the cold winters and rising living costs made me dream of a change. One eveni...

citát dňa :

Žena sa vydáva s nádejou, že manžela zmení. Ale on sa nemení.
Muž sa žení s nádejou, že sa žena nezmení. Ale ona sa mení.