hoď ma hore
Milí diskutujúci. Pri diskutovaní prosím: 1. nepridávaj témy pozostávajúce len z odkazov alebo jednoslovné témy / 2. nepridávaj uražlivé alebo vulgárne komentáre. Ak tieto pravidlá nedodržíš, tvoja téma pravdepodobne skončí v koši. Príjemné diskutovanie :)
none
ak chceš diskutovať, musíš sa registrovať. registrácia

tu sa nachádzaš : 

hlavná stránka  /  rôzne  /  téma

Robíte si domáci chlieb

príspevkov
35
zobrazení
0
tému vytvoril(a) 22.1.2011 08:19 mamaleone
posledná zmena 11.2.2011 20:54
1
22.01.2011, 08:19
Jedli ste domáci chlieb?
Robí si niekto chlieb doma?

Doma si pečiem chlieb zo špaldovej múky v automatickej pekárničke už 3 roky a nedám na neho dopustiť je vynikajúci, celozrnný tmavý a podľa mojej chuti, s oregánom alebo s ďumbierom(zázvorom) ...mňam, je to iný chlieb ako v obchode.
👍: Mortiisia , dorota
none
2

1. mamaleone 22.01.2011, 08:19

Jedli ste domáci chlieb?
Robí si niekto chlieb doma?

Doma si pečiem chlieb zo špaldovej múky v automatickej pekárničke už 3 roky a nedám na neho dopustiť je vynikajúci, celozrnný tmavý a podľa mojej chuti, s oregánom alebo s ďumbierom(zázvorom) ...mňam, je to iný chlieb ako v obchode.

22.01.2011, 08:34
mne chutí aj ten z obchodu
👍: Mortiisia
none
3

2. 22.01.2011, 08:34

mne chutí aj ten z obchodu

22.01.2011, 08:56
To netvrdím že je zlý, že by nechutil, keď do neho pridávajú ochucovadlá tak musí chutiť aby ho predali, chleba ktorý zostane v regálu je nanič chleba, ale chleba z bielej múky je pre organizmus nevhodný, obsahuje hodne lepku a to je to zlé čo spôsobuje zakyselenie organizmu a následne ďalšie ťažkosti.
none
6

3. mamaleone 22.01.2011, 08:56

To netvrdím že je zlý, že by nechutil, keď do neho pridávajú ochucovadlá tak musí chutiť aby ho predali, chleba ktorý zostane v regálu je nanič chleba, ale chleba z bielej múky je pre organizmus nevhodný, obsahuje hodne lepku a to je to zlé čo spôsobuje zakyselenie organizmu a následne ďalšie ťažkosti.

22.01.2011, 10:04
ja som na bielom vysratala a som uplne normalna.
kazdy musi sam zvazit co mu a v akom mnozstve este prospieva a co nie.
none
7

6. dorota 22.01.2011, 10:04

ja som na bielom vysratala a som uplne normalna.
kazdy musi sam zvazit co mu a v akom mnozstve este prospieva a co nie.

22.01.2011, 10:13
co si z neho?? vysratala?? a si normalna?? Neveriiim 🙂))
none
11

6. dorota 22.01.2011, 10:04

ja som na bielom vysratala a som uplne normalna.
kazdy musi sam zvazit co mu a v akom mnozstve este prospieva a co nie.

22.01.2011, 10:48
S bielej pšeničnej múky ,,môže" vzniknúť celiakia to preto že tam je lepok (gluten) lekári predpokladajú že ide o vrodenu genetickú podmienenú poruchu metabolizmu s narušenou aktivitou enzýmov odbúravajúcich lepok. To je teória ale je ešte množtvo príčin prečo vzniká celiakia, prečo by som mal byť v ohrození zdravia keď nemusím!
none
12

11. mamaleone 22.01.2011, 10:48

S bielej pšeničnej múky ,,môže" vzniknúť celiakia to preto že tam je lepok (gluten) lekári predpokladajú že ide o vrodenu genetickú podmienenú poruchu metabolizmu s narušenou aktivitou enzýmov odbúravajúcich lepok. To je teória ale je ešte množtvo príčin prečo vzniká celiakia, prečo by som mal byť v ohrození zdravia keď nemusím!

22.01.2011, 10:50
ale ono to neni tak hrozne ako tu pisete. Hlavne majte zdrave myslienky.
none
17

12. 22.01.2011, 10:50

ale ono to neni tak hrozne ako tu pisete. Hlavne majte zdrave myslienky.

22.01.2011, 13:10
veru, lebo za chvíľu by sme sa mohli ísť pásť..)
none
30

1. mamaleone 22.01.2011, 08:19

Jedli ste domáci chlieb?
Robí si niekto chlieb doma?

Doma si pečiem chlieb zo špaldovej múky v automatickej pekárničke už 3 roky a nedám na neho dopustiť je vynikajúci, celozrnný tmavý a podľa mojej chuti, s oregánom alebo s ďumbierom(zázvorom) ...mňam, je to iný chlieb ako v obchode.

22.01.2011, 20:22
Ja čakám kedy to začne robiť Janka a že budem cez to sklo chitať.
none
31

30. 22.01.2011, 20:22

Ja čakám kedy to začne robiť Janka a že budem cez to sklo chitať.

22.01.2011, 20:43
Janka ahoj. Hodiš po mne ten chlieb jeden cez sklo keď ich začneš robiť?
none
32

31. 22.01.2011, 20:43

Janka ahoj. Hodiš po mne ten chlieb jeden cez sklo keď ich začneš robiť?

22.01.2011, 20:47
Janka ďakujem. A čo za ten chlebík?
none
33

32. 22.01.2011, 20:47

Janka ďakujem. A čo za ten chlebík?

22.01.2011, 20:50
..ale Veronika🙂niccccc....len sa ho musim naucit robit 🙂))..
none
4
22.01.2011, 10:01
ja by som aj robila kebyze mame ten pristroj na robenie chleba..ale taktiez mi chuti aj z obchodu 🙂
none
5
22.01.2011, 10:03
ale mortis ved sa da aj bez pekarne , ale ta je super lebo paradne vymiesi cesto. to je to co mne nejde moc :D
👍: mamaleone
none
8
22.01.2011, 10:21
Vlastnorucne som to uz robil, je urcite chutnejsí nez z obchodu- asi vo vyrobniych davaju do neho nie vsetko co maju.
👍: mamaleone , dorota
none
16

8. ranexil 22.01.2011, 10:21

Vlastnorucne som to uz robil, je urcite chutnejsí nez z obchodu- asi vo vyrobniych davaju do neho nie vsetko co maju.

22.01.2011, 13:02
Pre začiatočníkov existuje kniha domáca pekáreň je tam 300 receptov na chleby a pečivo , vymiesim cesto v pekárničke a v rúre upečiem bagety aj celozrnný sendvič na vegachlebíčky
none
9
22.01.2011, 10:35
v obchode sa do bieleho chleba pridávajú kdeaké dochucovadlá, kypridlá , pozrite sa na maďarský chlieb je vysoký chutný a je ľahký, prečo? lebo do neho trepú kdejaké gebuziny aby chutil a vyzeral dokonale on je aj chutný ale nutrične sa vôbec nemôže rovnať k tmavému celozrnnému, u nás tmavý chleba nieje s tmavej muky, ale pridávajú do neho karamel aby bol tmavý a tak aj chutný ale už jeho kvalita je podradná a o zdravej výžive už ani nehovorím lebo je tam pálený cukor a je z bielej múky.
👍: dorota
none
10
22.01.2011, 10:39
kurna , musim si ist druhu pekaren kupit a tu uz nedam nikomu :D
none
13

10. dorota 22.01.2011, 10:39

kurna , musim si ist druhu pekaren kupit a tu uz nedam nikomu :D

22.01.2011, 10:53
To nie je iba chleba ale aj múčne výrobky , špaldová múka ,ktorá obsahuje menej lepku a ktorá je celozrnná chutí po orieškoch inak ako biela, halušky sú iné ale o to lepšie.
none
14
22.01.2011, 10:59
Nestaci klasicky sporak, naco pekarnicka?
Chcelo by to napiect aj tak aj tak, a potom spravit ochutnavku.
none
15
22.01.2011, 11:17
P. S. To chce stretavku fora spojenu s kostovkou vasich specialit, ja samozrejme budem kostovat, a vy budete piect!
👍: mamaleone
none
18
22.01.2011, 13:14
všetkých čo poznám a po čase pekárničku odložili..
none
19
22.01.2011, 13:22
Tajomstvo kvality peciva spociva na vode...toto nevie temer nikto, okrem rakusanov, ako sa zdá. Videl som dok. film o vode a jej vlastnostiych a tam bolo ukazane, ako sa spravaju kvasnice s roznymi druhmi vody. Take nadychane , lahke pecivo a zaroven chrumkave s polovicnym podielom kvasníc nez je tomu bezne pri normalnej vode sa docieluje upravou vody, ale nie chemickou, ale energetickou. Nikto nevie presne ako to funguje, ale robí sa to nejakym zariadením, ktoré je rozsirene v mnohych pekarnach v A. neusadza sa vapnik v rurach, a voda ma inu chut- zivsiu.
none
24

19. ranexil 22.01.2011, 13:22

Tajomstvo kvality peciva spociva na vode...toto nevie temer nikto, okrem rakusanov, ako sa zdá. Videl som dok. film o vode a jej vlastnostiych a tam bolo ukazane, ako sa spravaju kvasnice s roznymi druhmi vody. Take nadychane , lahke pecivo a zaroven chrumkave s polovicnym podielom kvasníc nez je tomu bezne pri normalnej vode sa docieluje upravou vody, ale nie chemickou, ale energetickou. Nikto nevie presne ako to funguje, ale robí sa to nejakym zariadením, ktoré je rozsirene v mnohych pekarnach...

22.01.2011, 15:01
Súhlasím že voda je dôležitá , ja mám filter na vodu reverznú osmozu , možno aj preto je chleba tak dobrý.
none
26

24. mamaleone 22.01.2011, 15:01

Súhlasím že voda je dôležitá , ja mám filter na vodu reverznú osmozu , možno aj preto je chleba tak dobrý.

22.01.2011, 15:06
Aj Jacko chodil s ruskou na nose aby sa vyhybal skodlivinam a kde je ted?? Treba byvat v azbestovych bytoch, pit chlorovanu vodu a jast oziarenu a geneticky upravenu stravu. Nebudte fajnovy....ved clovek si zvykne na vselico :DD
none
29

26. 22.01.2011, 15:06

Aj Jacko chodil s ruskou na nose aby sa vyhybal skodlivinam a kde je ted?? Treba byvat v azbestovych bytoch, pit chlorovanu vodu a jast oziarenu a geneticky upravenu stravu. Nebudte fajnovy....ved clovek si zvykne na vselico :DD

22.01.2011, 16:16
Každý je strojcom svojho osudu...potom sa pýta prečo práve ja !
none
28

19. ranexil 22.01.2011, 13:22

Tajomstvo kvality peciva spociva na vode...toto nevie temer nikto, okrem rakusanov, ako sa zdá. Videl som dok. film o vode a jej vlastnostiych a tam bolo ukazane, ako sa spravaju kvasnice s roznymi druhmi vody. Take nadychane , lahke pecivo a zaroven chrumkave s polovicnym podielom kvasníc nez je tomu bezne pri normalnej vode sa docieluje upravou vody, ale nie chemickou, ale energetickou. Nikto nevie presne ako to funguje, ale robí sa to nejakym zariadením, ktoré je rozsirene v mnohych pekarnach...

22.01.2011, 16:11
Co voda, ale vodka! Chlieb z vodky, to by bolo!
none
20
22.01.2011, 13:23
Petrana toto je kvantova fyzika !!! pri pecení -vdaka vode.
none
22

20. ranexil 22.01.2011, 13:23

Petrana toto je kvantova fyzika !!! pri pecení -vdaka vode.

22.01.2011, 13:28
...nesúhlasím, všetko je kvantová fyzika, a nič, len kavantová fyzika!!! Keď varíš s láskou, vtedy má jedlo čarovnú moc.( A nesmieš sa zabudnúť pomodliť! Ďakujeme ti Bože za tieto dary, ktoré...)
none
25

22. 22.01.2011, 13:28

...nesúhlasím, všetko je kvantová fyzika, a nič, len kavantová fyzika!!! Keď varíš s láskou, vtedy má jedlo čarovnú moc.( A nesmieš sa zabudnúť pomodliť! Ďakujeme ti Bože za tieto dary, ktoré...)

22.01.2011, 15:05
Môžem s tebou súhlasiť v tom že jedlo sa má robiť s láskou, potom sa s láskou je, tak je aj efekt toho jedla pozitívny, ale že by v tom mal prsty boh...hmmm to sa mi nechce veriť , veď to robím ja a nie niečo nadprirodzené.
none
21
22.01.2011, 13:25
Tiez sa zistilo, ze jedlo je priamo závisle na tom, kto ho robí. Ak to iste urobia dvaja ludia nebude to to iste napriek dokonale presnej zhode ingrediencií- toto spociva porave na energo-informacnom p=repojení kazdeho z nas s tým co robíme.
none
23
22.01.2011, 13:30
Ste mi tu narobili chute, idem si upiecť chleba.
none
27
22.01.2011, 16:00
na dobrý chlieb netreba hneď pekáreň :-) robievala som klasický zemiakový v rúre hlavne v zimnom období po večeroch,kedy cesto lepšie kyslo a ja som sa dostatočne vymazlila s hmotou,ktorej rástla kvalita.Teraz som pohodlnejšia,mám pekáreň,natankujem suroviny,stisnem gombík a finíto.Zapípanie a vôňa ma upzorní,kedy vybrať chlebík z piecky.
👍: mamaleone
none
34
11.02.2011, 20:53
ja si pecoem chlieb doma a sama,a je vynikajuci
none
35
11.02.2011, 20:54
Kontesa si ho tiež pečie a je dobrý a voňavo chrumkavý
none

najnovšie príspevky :

prevádzkuje diskusneforum.sk kontaktuj správcu diskusného fóra vytvoril dzI/O 2023 - 2024 verzia : 1.05 ( 17.4.2024 8:30 ) veľkosť : 161 746 B vygenerované za : 0.103 s unikátne zobrazenia tém : 47 704 unikátne zobrazenia blogov : 817 táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...

možnosti

hlavná stránka nastavenia blogy todo

online účastníci :

hľadanie :

blog dňa :

Konflikt medzi Ruskom a Ukrajinou V posledných dňoch, hovorí Boh, vylejem svojho Ducha na každé telo. Vaši synovia a vaše dcéry budú prorokovať, vaši mladíci budú mať videnia a vašim starcom sa budú snívať sny. V tých dňoch vylejem svojho Ducha aj ...

citát dňa :

Nikdy neopúšťaj niekoho, koho miluješ, pre niekoho,
kto sa ti páči, pretože ten, kto sa ti páči, ťa opustí pre niekoho, koho miluje.