');
//-->
');
//-->
Otázky pre svedkov Jehovových (9)…
82
reakcií |
1200
prečítaní |
Tému 26. apríla 2020, 13:15 založil pozorovateľ. |
podobné témy:
názov témy
posledná
reakcií
pozorovateľ | 26. 4. 2020, 13:15 |
![]() |
---|---|---|
Otázka 9:
Strážna veža učí, že Jehovovi svedkovia už žijú v duchovnom raji. Ale podľa proroctiev, ktoré zobrazujú tento požehnaný stav, Boh nedovolí ublížiť svojmu ľudu, 4o je symbolizované vlkom ležiacim s jahňaťom alebo levom s teľaťom atď. Avšak realita je, že tisíce nežných jahniat - tisíce detí strašne trpeli v rukách prefíkaných, zvieracích detských predátorov v zhromaždeniach svedkov Jehovových, keď boli sexuálne zneužité. Ako je to možné, ak je organizácia skutočne duchovným rajom bez dravcov? (Izaiáš 11:6) jehovajekralom.com ![]() |
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 13:17 |
|
---|---|---|
To je tak, keď jeden čo prekrúca bibliu argumentuje voči inému, čo ešte viac prekrúca bibliu. Tí čo čítajú text tak ako je napísaný, nemajú problém.
|
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 13:43 |
|
---|---|---|
"Tí čo čítajú text tak ako je napísaný, nemajú problém."
Aha, čiže Sodoma a Gomora dodnes horia? ![]() |
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 13:44 |
|
---|---|---|
Sám dobre vieš že nie všetko treba brať doslovne. Je tam veľa podobenstiev, prirovnaní, personifikácií, metafor...
Súhlasí
|
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 13:53 |
|
---|---|---|
Na to si ako prišiel?
|
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 13:59 |
|
---|---|---|
No v písme sa o tom píše.
![]() |
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 14:00 |
|
---|---|---|
Čo konkrétne sa tam píše?
|
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 14:03 |
|
---|---|---|
v "Sodome bude horieť večný oheň", a ak pôjdeš na dané miesto v oblasti soľného jazera ,tak tam určite nenájdeš oheň!
|
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 14:04 |
|
---|---|---|
Nemusíme veriť tvojim výmyslom.
|
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 14:04 |
|
---|---|---|
oheň zo Sodomy bude vystupovať po celú večnosť"
|
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 14:05 |
|
---|---|---|
Viď 36
|
t-e-ó-m-a
![]() |
|
---|---|---|
Ok. Poď na miesto kde bola Sodoma a uvidíme či tam horí oheň.
![]() |
spm11
![]() |
|
---|---|---|
Prečo by som sa mal riadiť podľa tvojich výmyslov?
|
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 14:07 |
|
---|---|---|
Aha, čiže to už nie je doslovné? Ok. To som chcel počuť.
![]() Alebo ako sa píše od jedného konca sveta po druhý. A Dobre vieme že to nie je myslené doslovne. ![]() |
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 14:16 |
|
---|---|---|
Či už tvoje výmysly vezmeme doslovne alebo inak, stále to sú tvoje výmysly a nik nie je povinný sa dľa nich riadiť.
![]() |
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 14:24 |
|
---|---|---|
Júdov list 1:7
Tak aj Sodoma a Gomora a susedné mestá, ktoré takisto smilnili a chodili za iným telom, stali sa výstrahou a znášajú trest večného ohňa. ![]() |
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 14:39 |
|
---|---|---|
To je pravda a? Znášajú trest večného ohňa. Veď sú za svoje činy v pekle.
|
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 14:42 |
|
---|---|---|
"Tí čo čítajú text tak ako je napísaný, nemajú problém."
Píše sa tam o Sodome a Gomore ako meste. Nie o ľuďoch ktorý v nej žili. Tie mestá znášajú trest večného ohňa. ![]() Prečo sa zrazu nedržíš doslovného textu? |
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 14:43 |
|
---|---|---|
Mesto tvoria ľudia, čiže sa píše o ľuďoch, obyvateľoch Sodomy.
|
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 14:45 |
|
---|---|---|
Aha, už zrazu nečítame doslovne, ale už si robíme závery že mesto tvoria ľudia.
![]() Keby to bolo opačne tak by si mi písal, že nech jednoducho čítam text a tak ako je napísaný tak ho mám chápať. a teda SOdoma a Gomora ako mestá. Nie ako ľudia. ![]() |
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 14:46 |
|
---|---|---|
Tam sa nič nepíše o ľuďoch v mestách, ale o mestách doslovne o mestách.
Ale krútiš sa jak had. Počkaj. Pripomeniem ti keď sa budeš prieť ohľadom niečoho doslovného. ![]() |
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 14:47 |
|
---|---|---|
Prečo nie doslovne? Mestá = ľudia. To je doslovne.
|
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 14:55 |
|
---|---|---|
Ale už splietaš. Mestá sú mestá. Mestá nie sú ľudia. Veď si písal že všetko treba čítať doslovne a teda mestá=mestá. %Co je na tom zlé?
"Tí čo čítajú text tak ako je napísaný, nemajú problém." Tvoj citát. Lenže ak mestá podľa teba už neznamenajú mestá ale ľudia, ktorí v tých mestách bývajú, tak potom ani samotný večný oheň nemusí znamenať večný oheň, ale je to len metafora. ![]() |
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 14:59 |
|
---|---|---|
Ach, ale si ty nevedomý: keď sa povie mesto, myslia sa vždy hlavne ľudia, obyvatelia toho mesta.
|
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 15:01 |
|
---|---|---|
Mna nezaujíma čo si za tým kto myslí. Ja čítam doslovne. Mestá sú mestá.
mesto, -a, miest stred. väčšie sídlisko, ktoré je administratívnym, ale často aj obchodným a priemyselným centrom: malé, veľké, mamutie m.; okresné, krajské, hlavné m.; banské, priemyselné, prístavné m.; hist. slobodné kráľovské m., korunovačné m.; |
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 14:57 |
|
---|---|---|
To tvoje mestá´=ľudia si odporuješ.
"Tí čo čítajú text tak ako je napísaný, nemajú problém." Ja čítam text ako je napísaný. Mestá sú mestá. ty nečítaš text ako je napísaný, ale už si tam dopĺňaš niečo iné. A teda ak prečítaš mestá a neberieš ten text napísaný doslovne ako doslovné mestá, tak potom netrep že čítaš ten text ako je napísaný, ale čítaš ho ako tebe pasuje. A teda nie doslovne. ![]() |
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 14:43 |
|
---|---|---|
Za svoje činy v pekle. Súd ešte neprebehol, pšenica nebola oddelená od kúkoľa, ale ľudia už trpia.
![]() Je spravodlivé niesť trest ešte pred súdom? ![]() |
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 14:50 |
|
---|---|---|
Čo tu pletieš súd. Boháč je za svoje činy v pekle. Už teraz. To nemá nič spoločné so súdom, ktorý ešte len príde. Zas tápeš v hmle, ako vždy.
![]() |
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 14:58 |
|
---|---|---|
Je to len podobenstvo. Ja to doslovne takto beriem. Ako príbeh Ježiša. Podobenstvo.
Keď ty berieš mestá nie ako mestá, ale ako ľudí, tak ja beriem Ježišov príbeh nie ako že sa stal ale ako podobenstvo. |
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 15:01 |
|
---|---|---|
Veď si ber bibliu ako chceš. Kľudne si z nej vyčítaj aj to, že bohom je satan a darwin mal pravdu.
![]() |
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 15:02 |
|
---|---|---|
Veď ty berieš bibliu ako chceš a nie ako je. Biblia píše o mestách a ty ich čítaš nie ako doslovnémestá, ale ako ľudia.
![]() |
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 15:05 |
|
---|---|---|
Nie, nie. Ja beriem bibliu (narozdiel od teba) tak, ako čítam. Ak je niekde niečo obrazne, vyplýva to z kontextu. Ty však umelo do biblie šróbuješ svoje mindráky a tak to potom i vyzerá.
![]() |
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 15:08 |
|
---|---|---|
74. Aha, Už zrazu obrazne a čo z toho vyplýva ako z kontextu. ty doslovne. Z kontextu je jasné že to čo Ježiš hovoril je myslené obrazne. Lebo to z toho vyplýva.
![]() Čiže keď mi niečo vyhovuje tak je to myslené doslovne a keď nie tak treba pozerať na kontext a nie doslovne. ![]() Len by ma zaujímalo ako z kontextu vieš vyčítať že to je podobenstvo a nie skutočný príbeh a naopak. A chápem ty to vyčítaš z toho kontextu. ![]() |
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 15:13 |
|
---|---|---|
Pokiaľ by si si nesedel na rozume, jasne by si kontext pochopil. Mestá sú aj ľudia. No a keďže sa tam píše o utrpení, myslení sú jednoznačne ľudia - obyvatelia mesta.
|
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 16:15 |
|
---|---|---|
Keď ide o obraznú reč tak jednoznačne nemusí byť nič. A aj to utrpenie môže mať obraznú reč ty jednoznačne.
![]() Ale nebudem tu s tebou straácať reč ty génius, mudrc farizeus v jednom. |
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 16:19 |
|
---|---|---|
Ty máš zjavný problém s pochopením, že množina pod názvom mesto obsahuje aj prvky pod názvom ľudia. Z toho si kotrmelcami vykľučkoval a otvoril si brány k dosadzovaniu čohokoľvek za čokoľvek. Napr peklo = opaľovanie na Slnku. Veď aj to môže byť, nie?
![]() |
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 16:29 |
|
---|---|---|
Pod názvom mesto si môžeš dosadiť hocičo.
![]() Keď máš predstavivosť. Aj kontext môžeš pochopiť ako chceš ty. ja môžem pochopiť kontext katolícky, aj unitársky. ![]() |
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 16:34 |
|
---|---|---|
Nie. Pod názvom mesto si dosadzujem len to, čo mesto obsahuje. A jedna z entít ktoré mesto obsahuje, sú ľudia. (Už nevieš, čím by si zo svojich kotrmelcov vykľučkoval. )
![]() |
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 16:43 |
|
---|---|---|
15 A povedal mi: „Vody, ktoré si videl tam, kde sedí neviestka, to sú ľudia, zástupy, národy a jazyky.
Voda neobsahuje ľudí, národy a jazyky. Už si uvbedom ty múdry hlupák že nie vždy si môžeš dosadiť to čo sa dosadiť logicky dá. |
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 16:47 |
|
---|---|---|
A preto aj napr. žena môže byť žena, mesto, cirkev...
|
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 15:06 |
|
---|---|---|
Čiže keď poviem aké krásne sú naše mestá, tak to nemyslím mestá , ale ľudí.
![]() |
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 15:08 |
|
---|---|---|
Myslím tým všetko. Keď ale niekto píše o utrpení mesta, tak je z povedaného zrejmé, že ide o ľudí toho mesta, lebo budovy necítia bolesť. (Ako škôlkarovi treba všetko polopate...)
![]() |
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 15:11 |
|
---|---|---|
Ale ja chápem čo tu píšeš. Lenže kontext sa dá vysvetliť aj ináč. A potom nehovor že všetko treba čítať a chápať doslovne keď je jasné že tu ide o kontext a nie o doslovný text. A teda ani ten večný oheˇn nemusí hneď znamenať skutočný doslovný večný oheň a podobne. Ale chápem. SI v denominácii v akej si tak chápeš kontext tak ako ho chápu vaši.
![]() Svedok jehohov chápe kontext ináč, aj katolík... ![]() |
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 15:14 |
|
---|---|---|
Ja sa tu celý čas snažím napísať že nie vždy treba brať bibliu doslovne. Ale niekedy je niečo obraz a podobne. A ty raz to raz to. Keď ti to vyhovuje tak sa hádaš na slovíčku, keď nie, tak už že kontext hovorí tak a zrazu slovíčko nehrá takú rolu. A samozrejme 100 ľudí, 100 vysvetlení kontextu.
![]() Ty berieš podobenstvo o Lazárovi ako skutočný príbeh, niekto to môže brať ako podobenstvo za cieľom mravného poučenia. ![]() |
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 15:18 |
|
---|---|---|
Bibliu treba brať vždy doslovne. A tten, kto tak robí, nemá problém s pochopením textu v kontexte povedaného. Viac k tomu nemám čo dodať. Ty si kľudne umelo šróbuj do biblie aj hinduizmus. Máš na to predpoklady. Ja ale beriem text tak, ako je. A nikdy som s pochopením biblie nemal. ....Sú samozrejme výnimky, ako napr kniha Zjavenie Jána, Daniel, Ezechiel.... Ale o tom teraz nehovorím.
![]() |
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 15:21 |
|
---|---|---|
Lenže ty keď si tam už dosadzuješ kontext tak už sa to nedá čítať a chápať doslovne ale s ohľadom na kontext. A práve o to ide. O kontext. Ty vidíš kontext ináč ako Shagara. Tu neide ani o tie slová, ale o to čo skutočne znamenajú. A myslím si že keď to nie je človeku dané tak pravý kontext tam nikdy nebude vidieť.
|
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 15:23 |
|
---|---|---|
Kontext ti vždy prezradí, čo máš ako chápať. Nie tvoje výmysly, ktoré si do kontextu umelo šróbuješ, ale kontext.
|
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 15:31 |
|
---|---|---|
Vieš čo? Mysli si čo chceš ty génius.
![]() Ty budeš mať vždy pravdu. No ak raz budeš stáť pred Bohom a on ti povie odíď odo mňa ty čo si páchal neprávosť to možno pochopíš. Celú pravdu. |
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 15:33 |
|
---|---|---|
Zbytočná reakcia. A čože mňa je po tom?
![]() |
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 15:35 |
|
---|---|---|
To, s čím budeš mať problémy ty je toto:
keby niekto pridal k tomu, na toho Boh pridá rán, napísaných v tejto knihe; a keby niekto odňal zo slov knihy tohoto proroctva, tomu odníme Boh jeho diel z knihy života a z toho svätého mesta a z toho, čo je napísané v tejto knihe |
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 15:40 |
|
---|---|---|
Ja si toto myslím o tebe.
![]() ![]() |
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 15:45 |
|
---|---|---|
Ja do kontextu textov nepridávam ani neodoberám, ako ty, ty "večný oheň nebytie".
![]() |
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 16:12 |
|
---|---|---|
Mesto ľudia.
![]() ![]() |
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 16:14 |
|
---|---|---|
Veď to tak je. Mesto sú aj ľudia.
|
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 16:16 |
|
---|---|---|
Večný oheň je aj večná túžba.
![]() A presne tak ide o kontext. ty veríš kontextu tvojej denominácie. To je všetko. |
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 16:20 |
|
---|---|---|
Všetko, čo ťa napadne.
![]() |
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 15:15 |
|
---|---|---|
Veď si ho vysvetľuj ako chceš. Trebárs si tam dosaď i Krišnu keď sa ti páči.
![]() ![]() |
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 15:19 |
|
---|---|---|
Ja tu nevravím o Sodomčanoch. To som len uviedol ako príklad. A sám uznávaš že nie všetko čo je doslovné sa má chápať ako doslovné.
![]() Ja mám na mysli veci ako trojica a podobne. A tam už je kontext no no. Je veľa veršov ktoré samostatne podporujú trinitárstvo, a unitárstvo. |
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 15:21 |
|
---|---|---|
Normýlny človek čo číta ten text nemá problém s pochopením výrazu "stali sa výstrahou a znášajú trest večného ohňa". Každému (podotýkam) normálnemu človeku je jasné, že výrazom "stali sa" sa nemyslia budovy mesta. Viac okolo toho netreba filozofovať.
![]() |
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 15:25 |
|
---|---|---|
Lenže trest večného ohňa môže obrazne znamenať úplne niečo iné. A nie doslovný oheň ale môže ísť o nejaký obraz.
Čo furt tu trepeš že človeku je jasné? Keď sa dá kontext aj so slovom vysvetliť aj ináč, obrazne, mysticky, duchovne... tak nič nemusí byť jasné. A hlavne nie v témach duchovna. |
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 15:28 |
|
---|---|---|
Môžno to bol predobraz opaľovania na Slnku, aby si nabral vitamínu D.
![]() |
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 15:16 |
|
---|---|---|
76. Ináč. keď sa píše o tom ako človek bude vo večnom ohni tak je z povedaného a z kontextu zrejmé, že ide o obraz.
![]() Súd ešte neprebehol, človek nemôže byť odsúdený pred súdom. A večný oheň je len večné nebytie. |
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 15:19 |
|
---|---|---|
Buď šťastný v tom, čo si si vymyslel.
![]() |
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 15:22 |
|
---|---|---|
Presne tak aj ty. Čo si si vymyslel že mestá znamenajú ľudia. tak ja si myslím a z kontextu chápe,m že večný oheň je nebytie.
![]() |
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 15:24 |
|
---|---|---|
To si si už vymyslel ty a v kontexte to nie je.
|
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 15:28 |
|
---|---|---|
Mňa nezaujíma ako si kontext vysvetluješ ty. Ale to ako ja chápem kontext. To že ty ho chápeš ináč neznamená že je to tak.
![]() To že ja čítam číslo 69 a ty 96 neznamená že ty to číslo čítaš z tej správnej strany. ![]() Je možnosť že sa obaja mýlime. ![]() |
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 15:30 |
|
---|---|---|
Mňa zas nezaujíma to, že teba to nezaujíma.
![]() ![]() |
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 15:44 |
|
---|---|---|
Ach ty baran farizeus.
![]() |
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 15:47 |
|
---|---|---|
Chápem tvoju frustráciu, že ťa k čítaniu biblie nepotrebujem. Ale tak to je. Touto frustráciou inak trpia všetci jehovisti, preto chodia vyklopkávať po domoch.
![]() |
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 14:06 |
|
---|---|---|
Tak poďme tam.
![]() Inak mám pre teba návrh. Neišiel by si niekedy do Jeruzalema? |
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 14:08 |
|
---|---|---|
Veď tam choď, keď chceš. Možno tam uvidíš to, čo sa ti prisnilo.
![]() |
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 14:13 |
|
---|---|---|
To s tým Jeruzalemom myslím vážne. Nešiel by si tam? AJ s Ondrejom a so mnou.
|
spm11
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 14:17 |
|
---|---|---|
Nie.
|
Shagara
![]() |
⇑ 4. 5. 2020, 02:22 |
|
---|---|---|
1, ....... jednoduchá odpoveď! Duchovný raj môže byť a aj je, aj keď sme všetci nedokonalí. Samozrejme, ty ako vraj "Jehovov svedok" si to nafúkol do obludných rozmerov, aj keď väčšina JS nikdy nemal skúsenosť s tým , čo opisuješ ty. To boli ojedinelé prípady a v priebehu niekoľko desiatok rokov/skoro storočia/.
Príklad: Kto počul na Slovensku o pedofilnom JS? Aj keď to nevylučujem, len chcem povedať, že je to ojedinelý prípad. Tu si treba napríklad uvedomiť, že JS každý rok vylučujú hlavne za nemravnosť desaťtisíce jednotlivcov. V iných cirkvách sa smilníci a iní nemravníci trpia, tolerujú. A ak aj RKC vnímam ako falošné náboženstvo, ale určite nie pre pedofíliu, lebo tá je dnes bežná/čo je smutné/ všade. Ale pre nebiblické učenie, a pre nebiblické skutky v širšom meradle. Takýto duchovný raj bol aj v časoch Šalamúna, ale ani vtedy neboli ľudia dokonalí a určite aj vtedy jednotlivci zlyhali! Ak už sú dravci v ovčom rúchu, tak sú to tí, čo zavrhli Boží ľud a teraz ho bijú slovami svojich úst. Odpadlíci, ktorí nemajú žiadnu nádej! Pretože "pred Boha sa nemôže postaviť žiadny odpadlík"! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ty obielená stena, .... na čo sa tu hráš? |
pozorovateľ | 26. 4. 2020, 13:40 |
![]() |
---|---|---|
Pretože len tí, ktorí dnes majú ducha pomazania a sú verní uctievatelia Jehovu Boha neprekrúcajú Písma, lebo im rozumejú správne!
|
pozorovateľ | 26. 4. 2020, 13:55 |
![]() |
---|---|---|
V boji o vlastné štastie víťazí ten, kto sa nevzdáva...:-)
|
Zuzka8
![]() |
⇑ 26. 4. 2020, 16:50 |
|
---|---|---|
.. niekedy aj prílišné snaženie môze byť kontraproduktívne. .. povedala jedna múdra lekárka.
|
pozorovateľ | 27. 4. 2020, 12:59 |
![]() |
---|---|---|
Ženy si vždy vyberajú mužov a muži do toho nemajú čo hovoriť...problém je v tom, že svojou technikou to vedia tak zakamuflovať, aby sme si mysleli, že si ich vyberáme my...:-)
|
Bijoux
![]() |
⇑ 27. 4. 2020, 13:16 |
|
---|---|---|
to je blbost
![]() ![]() |
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 27. 4. 2020, 16:39 |
|
---|---|---|
Čiže keď ti budem brnkať na nervy pôjdeš so mnou na rande?
![]() |
spm11
![]() |
⇑ 27. 4. 2020, 16:41 |
|
---|---|---|
Ak podľa teba niet pekla, môžeš ísť na rande aj s 10timi naraz. Veď vieš, o čom snívaš.
![]() |
t-e-ó-m-a
![]() |
⇑ 27. 4. 2020, 16:54 |
|
---|---|---|
Dikes mne stačí jedna keď ju budem milovať.
![]() A o čom snívam? Že v ďalšom živote budem sultán. ![]() |
spm11
![]() |
⇑ 27. 4. 2020, 19:45 |
|
---|---|---|
To o čom snívaš hovoria tvoje videá.
![]() |
váš príspevok
Pridávať príspevky môžu iba zaregistrovaní účastníci fóra.
Som zaregistrovaný
najnovšie príspevky na celom fóre
dnes, 12:21, 2)Lemmy
A odkiaľ sa berú túžby ? Niekto niečo musí predložiť, aby sa po tom túžilo....
dnes, 11:20, 2( Lemmy Podľa teba, je rozpínanie mysle, pokrokom ?
dnes, 11:18, tomino, vsak to je vasa filozofia, hlasate evanjelium prosperity....kto je chudobny, tak toho Boh...
dnes, 11:02, nájdi 10 rozdielov....
dnes, 11:01, Aha Titi, Pozri...
dnes, 11:00, Aj ten obyčajný kostol na dedine je luxusný a jeho stavba drahá... a to nehovorím o...
dnes, 10:52, to pocujem prvykrat....asi si nebol v kostol po beznych dedinkach.....a bol si vobec dnes na omsi...
dnes, 10:49, RKC sa topí v luxuse, takže nemože byť cirkvou kristovou.... to vie každý kto vstúpi do...
dnes, 10:46, iba truhlik vystupi z RKC a ide k znovuzrodenym......to si kludne mohol ist aj k jehovistom *57
dnes, 10:44, rozpravka je to len u hlupych ateistov......miliardy ludi nasleduje Jezisa Krista, je to osobny...
dnes, 10:43, Už rok a pol som protestantom. Kebyže nie si prilepený na stoličke, tiež by si prestal...
dnes, 10:42, tomas.....tento mesiac si znovuzrodeny, buduci budes co ? rastafarian ? hinduista ??? opat...
dnes, 10:40, co mu nerozumies ? ze ti povedal, ze ta odviedol satan ????
dnes, 10:38, Aj keby to neolutoval, aj tak by si mu mal odpustiť.... KAZDEMU ! A nielen kajúcnikom... Ale...
dnes, 08:47, Ako je možne, ked som mal vyhrady voci katolickemu uceniu a ten kňaz ma aj tak zaradil medzi...
dnes, 08:13, Boh je fikcia, ale nevravme to nahlas....
dnes, 08:05, Rozprávka o Kristovi je vhodná len pre dospelé deti. To je pre takých ako si ty. Vek máš...
dnes, 07:59, Nielen o mne klameš, ale aj ignoruješ 14. Tebe to asi nikdy do konca života neťukne, na čo...
dnes, 07:57, Nič také predsa netvrdím, neklam o mne. Použil som slovovymýšľať. Vidím, že výmysly o...
dnes, 07:50, odviedol ta satan *53*53*53*53*53
dnes, 11:20, 2( Lemmy Podľa teba, je rozpínanie mysle, pokrokom ?
dnes, 11:18, tomino, vsak to je vasa filozofia, hlasate evanjelium prosperity....kto je chudobny, tak toho Boh...
dnes, 11:02, nájdi 10 rozdielov....
dnes, 11:01, Aha Titi, Pozri...
dnes, 11:00, Aj ten obyčajný kostol na dedine je luxusný a jeho stavba drahá... a to nehovorím o...
dnes, 10:52, to pocujem prvykrat....asi si nebol v kostol po beznych dedinkach.....a bol si vobec dnes na omsi...
dnes, 10:49, RKC sa topí v luxuse, takže nemože byť cirkvou kristovou.... to vie každý kto vstúpi do...
dnes, 10:46, iba truhlik vystupi z RKC a ide k znovuzrodenym......to si kludne mohol ist aj k jehovistom *57
dnes, 10:44, rozpravka je to len u hlupych ateistov......miliardy ludi nasleduje Jezisa Krista, je to osobny...
dnes, 10:43, Už rok a pol som protestantom. Kebyže nie si prilepený na stoličke, tiež by si prestal...
dnes, 10:42, tomas.....tento mesiac si znovuzrodeny, buduci budes co ? rastafarian ? hinduista ??? opat...
dnes, 10:40, co mu nerozumies ? ze ti povedal, ze ta odviedol satan ????
dnes, 10:38, Aj keby to neolutoval, aj tak by si mu mal odpustiť.... KAZDEMU ! A nielen kajúcnikom... Ale...
dnes, 08:47, Ako je možne, ked som mal vyhrady voci katolickemu uceniu a ten kňaz ma aj tak zaradil medzi...
dnes, 08:13, Boh je fikcia, ale nevravme to nahlas....
dnes, 08:05, Rozprávka o Kristovi je vhodná len pre dospelé deti. To je pre takých ako si ty. Vek máš...
dnes, 07:59, Nielen o mne klameš, ale aj ignoruješ 14. Tebe to asi nikdy do konca života neťukne, na čo...
dnes, 07:57, Nič také predsa netvrdím, neklam o mne. Použil som slovovymýšľať. Vidím, že výmysly o...
dnes, 07:50, odviedol ta satan *53*53*53*53*53