hoď ma hore
Milí diskutujúci. Pri diskutovaní prosím: 1. nepridávaj témy pozostávajúce len z odkazov alebo jednoslovné témy / 2. nepridávaj uražlivé alebo vulgárne komentáre. Ak tieto pravidlá nedodržíš, tvoja téma pravdepodobne skončí v koši. Príjemné diskutovanie :)
Mam chut na huspeninu...
príspevkov 12 |
zobrazení 0 |
tému vytvoril(a) 8.11.2010 18:41
posledná zmena 10.11.2010 14:28
|
1
|
Uz mesiac mam taku chut na huspeninu,ze to je chore)...konecne som objavila masiarstvo v ktorom predavaju kolienka a paprce...len neviem ci este neni skoro robit huspeninu,kedze este taka zima neni),,,a predsa je lepsia huspenina ked je vonku ako v chladnicke....co myslite??...
|
|
|
2
|
jezisi. fuuuuuuj 🙂)))
toto ked babka robila, utekala som kadelahsie. ten pohlad na paprcky. ved to je hrozne. ani kapra nemozem vidiet v celku uz nehovoriac o jeho vrazde !!! nenavidim preto vianoce.
|
|
|
3
|
...🙂))))...vazne?)...v masiarstve som sa pytala anglana co predava maso ci pozna huspeninu)..povedal,ze to je delikatesa a maju to tu len v exluzivnych restikach.....potom sa ma spytal odkial som)...ja ,ze Slovakia....a on hned,ze slivovickaaaaa🙂)))))inak kapra nemam rada ani ja...na vianoce mavame zralocie...mnam
|
|
|
4
|
asi v tejto téme definitívne prídem o Lioneline srdce, ale ja hopsaninu milujem. No robím ju len vtedy, keď hneď môžem všetku odniesť našim, lebo doma jej nezjeme veľa, ale urobí sa vždy toho až štyri misky 🙂
Akurát som sa až teraz dozvedela, že ju kľudne môžem aj posoliť a pred dovarením poridať aj trošku octu priamo do vývaru .. ja som sa bála ju osoliť, že potom nestuhne .. asi som si to pomýlila s ľadom
|
|
|
5
|
|
4. 08.11.2010, 20:09
asi v tejto téme definitívne prídem o Lioneline srdce, ale ja hopsaninu milujem. No robím ju len vtedy, keď hneď môžem všetku odniesť našim, lebo doma jej nezjeme veľa, ale urobí sa vždy toho až štyri misky 🙂
Akurát som sa až teraz dozvedela, že ju kľudne môžem aj posoliť a pred dovarením poridať aj trošku octu priamo do vývaru .. ja som sa bála ju osoliť, že potom nestuhne .. asi som si to pomýlila s ľadom
▲
08.11.2010, 20:15
|
Tak, hopsaninu asi vsetci 🙂))
|
|
|
6
|
|
5. 08.11.2010, 20:15
Tak, hopsaninu asi vsetci 🙂))
▲
08.11.2010, 20:27
|
a to už by som ani nemala písať, ale ja tie paprčky a megakosti z kolena milujem ohrýzať ešte teplé ... achjo, život je samá rozkoš
Laionelka, ale len tak raz za rok to robiiiim 🙂)))))))
|
|
|
7
|
hm drzim dietu,taketo temy mi padnu teraz vhod..presla ma chut otvorit si chladnicku a nakuknut..
|
|
|
8
|
...ja maso velmi nelubim v tej huspenine)to zje David....)ja len ten vyvar)....s octom a cibulou)
|
|
|
9
|
Huspenina - žiadny hriech - je to niečo, čo sa u nás nazýva veľkým sviatkom. Mám tú výhodu, že môj Al Rašíd rád varí a varí dobre. Nevýhoda je, že keď ja varím, strká do všetkého nos.
No ale o tej huspenine, kľudne môžeš variť. Ak ju uvaríš, môžeš ju dať na balkón a cez noc ona dobre "sadne".
U nás sa varí z paprčiek, kolena a chlapi si neodpustia aj trochu kože, ale ma poznajú, tak špeciálne pre mňa sa vytvorí miska, kde je iba šťava, trochu mäska a žiadne kože.
Nedávame do vývaru žiadnu zeleninu, okrem dostatku cibule a cesnaku. Jasné, že aj soľ a korenie. A varí sa to zásadne od pobedia tak do polnoci, je to Al Rašídov rituál. Keď sa ide zalievať, tak používame klasický starodávny plech na pečenie s dvomi uchami. Dno plechu sa vymaže čerstvým cesnakom pretlačeným cez tlačítko, rozprestrie sa pekne po celej ploche a zalieva sa to až potom, keď sa tam uloží všetko, čo sa má zjesť.
Ráno: Jeden po druhom vyliezame každý zo svojho brloha, a keď zasadneme za stôl, tata pokrája cibuľu, každému naloží jeho "krémešovú" kocku na tanier, posype cibuľou a kto chce si pridá toľko octu, koľko má rád. A že nám cesnak razí z huby? To vôbec nikomu nevadí, ani len tomu Alanovi, ten slintá v rohu sediac na deke a pozorne sleduje, či niečo nepadne na zem. Myslím si, že deň, keď u nás brble vo veľkom hrnci huspenina, pokladá aj ten psisko za veľký sviatok. Granule - negranule, ujde sa čosi aj jemu.
|
|
|
10
|
..dobre ranko🙂...konecne som si pochutnala na huspenine .....normalne mi bolo 2 dni zle z toho,ze nemam huspeninu....sakra,,,ale uz som uspokojila svoje chute🙂...uvidim co ma este caka,ake chute zacnem mat...
|
|
|
11
|
Huspenina obsahuje kolagén,ale v podstate je škodlivá domácim spracovaním .
Kolagén a elastín sú základnými bielkovinami štruktúry pokožky, zabezpečujú jej správnu pevnosť a hydratáciu.
Už po 25. roku života naša pokožka postupne zmenšuje tvorbu kolagénu, čo spôsobuje vznik vrások aj ochabovanie pokožky. Tento proces sa rapídne zrýchľuje v období menopauzy - v tomto období pokožka stráca svoju pružnosť a pevnosť niekoľkokrát rýchlejšie. Vďaka moderným kozmetickým prípravkom Collagen Beauty Line je však možné tento proces nielen spomaliť, zadržať, ale v mnohých prípadoch dokonca odvrátiť
Pokožka vekom stráca schopnosť tvorby vlastného kolagénu. Bunky sa scvrkávajú, strácajú vodu a metabolické procesy sa v nich začínajú postupne spomaľovať. S postupujúcim vekom je nedostatok kolagénu príčinou zdravotných problémov ako aj
zmien na našom vonkajšom vzhľade. Nasleduje nevyhnutný proces starnutia: strata elasticity pokožky a zánik potných a mazových žliaz, ktoré udržujú pokožku v dobrej kondícii.
Kolagén vytvára na pokožke neviditeľný "film", ktorý udržuje optimálnu hladinu vlhkosti v póroch. Súčasne podnecuje bunky k regenerácii a produkcii vlastného kolagénu.
|
|
|
12
|
|
11. 10.11.2010, 14:19
Huspenina obsahuje kolagén,ale v podstate je škodlivá domácim spracovaním .
Kolagén a elastín sú základnými bielkovinami štruktúry pokožky, zabezpečujú jej správnu pevnosť a hydratáciu.
Už po 25. roku života naša pokožka postupne zmenšuje tvorbu kolagénu, čo spôsobuje vznik vrások aj ochabovanie pokožky. Tento proces sa rapídne zrýchľuje v období menopauzy - v tomto období pokožka stráca svoju pružnosť a pevnosť niekoľkokrát rýchlejšie. Vďaka moderným kozmetickým prípravkom Col...
▲
10.11.2010, 14:28
|
koľko máš rokov, že už takéto veci ovládaš, alebo si to skopíroval ?
|
|
|
|
prevádzkuje diskusneforum.sk
kontaktuj správcu diskusného fóra
vytvoril dzI/O 2023 - 2024
veľkosť : 102 585 B
vygenerované za : 0.097 s
unikátne zobrazenia tém : 36 326
unikátne zobrazenia blogov : 539
táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...
|
možnosti
hlavná stránka
nastavenia
blogy
todo
hľadanie :
blog dňa :
V kontexte blogu Nadji som si dovolil k problematike zaujať obšírnejší názor. Naozaj musíme poznať takmer všetko, aby sme si z toho mohli vyberať pravdu? Naozaj musím poznať pokiaľ možno všetku pravdu protistrany, aby som mohol povedať, ale aj nepov...
citát dňa :
O práci iba v práci. O škole iba v škole.
|