hoď ma hore
Milí diskutujúci. Pri diskutovaní prosím: 1. nepridávaj jednoslovné témy / 2. nepridávaj uražlivé alebo vulgárne komentáre. Ak tieto pravidlá nedodržíš, tvoja téma pravdepodobne skončí v koši. Príjemné diskutovanie :)
KOMUNÁLNE VOĽBY 2010, Kláštor pod Znievom
príspevkov 8 |
zobrazení 4 |
tému vytvoril(a) 23.11.2010 19:16
posledná zmena 23.11.2010 20:29
|
1
|
Táto téma je pokusom rozbehnúť diskusiu medzi voličmi a kandidátmi na starostu obce Kláštor pod Znievom. Keďže elektronická diskusia na oficiálnej stránke obce viazne, dovoľujem si navrhnúť pružnejší spôsob komunikácie. Všetci občania obce sú vítaní. Aj keď to nie je podmienkou, každého prispievateľa prosím o uvedenie jeho mena. Tiež prosím o nezapájanie sa tých, ktorí nie sú obyvateľmi našej obce. Ďakujem.
Ing.Pavol Štrba
|
 |
|
3
|
|
|
1. 23.11.2010, 19:16
Táto téma je pokusom rozbehnúť diskusiu medzi voličmi a kandidátmi na starostu obce Kláštor pod Znievom. Keďže elektronická diskusia na oficiálnej stránke obce viazne, dovoľujem si navrhnúť pružnejší spôsob komunikácie. Všetci občania obce sú vítaní. Aj keď to nie je podmienkou, každého prispievateľa prosím o uvedenie jeho mena. Tiež prosím o nezapájanie sa tých, ktorí nie sú obyvateľmi našej obce. Ďakujem.
Ing.Pavol Štrba
▲
23.11.2010, 19:45
|
Ako vidno tak sa tu moc ľudia nechytajú ale možno po čase sa tu niekto chytí.
|
 |
|
2
|
Aký je názor kandidátov na informovanosť občanov o dianí v obci? Je podľa vás dostatočná? Ako starosta by ste preferovali doterajší spôsob informovania, v ktorom občan ak chce byť informovaný musí informácie aktívne vyhľadávať či dožadovať sa ich, alebo spôsob v ktorom informácie prichádzajú k občanovi priamo, napríklad prostredníctvom zverejňovania na internete?
Aký máte názor na zverejňovanie ukazovateľov hospodárenia obce, zvukových záznamov so schôdzí zastupiteľstva, zmlúv uzatvorených obcou prípadne ďalších dokumentov či informácii súvisiacich s riadením obce?
Ing. Pavol Štrba
|
 |
|
4
|
"Aký je názor kandidátov na informovanosť občanov o dianí v obci?" - neviem posudit
"Je podľa vás dostatočná?" - je
"Ako starosta by ste preferovali doterajší spôsob informovania, v ktorom občan ak chce byť informovaný musí informácie aktívne vyhľadávať či dožadovať sa ich, alebo spôsob v ktorom informácie prichádzajú k občanovi priamo, napríklad prostredníctvom zverejňovania na internete?" - vsetky dolezite informacie su verejne dostupne na informacnej tabuli pre OU. Kto chce, moze si ich cestou do kostola, kluturneho domu, alebo krcmy precitat.
"Aký máte názor na zverejňovanie ukazovateľov hospodárenia obce, zvukových záznamov so schôdzí zastupiteľstva, zmlúv uzatvorených obcou prípadne ďalších dokumentov či informácii súvisiacich s riadením obce?" - rozhodne pozityvny, ale vela nasich spolubcanov tomu nevenuje pozornost. zverejnovat zvukove zaznami povazujem za nie stastne riesenie, je tu mozny rozpor so zakonom. Staci vyvesit verejne zapisnicu zo zasadania a hlasovanie poslancov mestkeho (miestneho zastupitelstva). Staci stucne a jasne..co sa hlasovalo, za, proti, zdrzalo sa a kto ako hlasoval, pokym hlasovanie nie je tajne. Minimum udajov a maximum infomacii..obcan nerad cita litanie. Bolo nadalej vhodne informovat pmocou verejneho rozhlasu o udalostiach ako zasadanie mestkeho, ci obecneho zastupitelstva a udaj, co sa bude prerokovavat a odsuhlasovat. Ten kto ma zaujem sa ho moze zucastnit, aby aj verejnost bola informovana o tom, co sa deje.
Uzatvaranie zmluv spada pod zakon o verejnom obstaravani. kedze sa jedna o verejne financie, tak by mal byt obcan verejne informovany o tom ako sa naklada v jeho obci ci meste s jeho danami.
|
 |
|
5
|
"zverejnovat zvukove zaznami povazujem za nie stastne riesenie, je tu mozny rozpor so zakonom."
Co prenosy zo zasadania nasej vlady? Tiez to je protizakonne?
Pozri si napriklad odkaz
Domnievam sa, ze prenosy alebo zaznamy zverejnovane na internete sa stanu coskoro beznou praxou.
|
 |
|
6
|
pozri..ked je to pripustne tak preco nie? ale odpovedz si sam..a vzi sa do koze primerneho obcana..ma chut si to pozerat na internete? ma chut a zaujem o to co sa deje v jeho obci ci meste? alebo ide len do krcmy, na futbal a k telke?
|
 |
|
8
|
|
|
6. 23.11.2010, 20:16
pozri..ked je to pripustne tak preco nie? ale odpovedz si sam..a vzi sa do koze primerneho obcana..ma chut si to pozerat na internete? ma chut a zaujem o to co sa deje v jeho obci ci meste? alebo ide len do krcmy, na futbal a k telke?
▲
23.11.2010, 20:29
|
Nie som reprezentivna vzorka, ale za seba hovorim ano. Navyse sa da zaznam zostrihat na jednotlive temy, cim by sa odfiltrovalo to, co nie je pre dotycnu osobu zaujimave.
Suma sumarum, akceptujem tvoj nazor a myslim ze aj ty si schopny akceptovat nazory druhych...
|
 |
|
7
|
...klast0r p0d zniev0m...aky p0eticky naz0v...
|
 |
|
|
prevádzkuje diskusneforum.sk
kontaktuj správcu diskusného fóra
vytvoril dzI/O 2023 - 2026
verzia : 1.05 ( 27.4.2024 1:45 )
veľkosť : 139 205 B
vygenerované za : 0.053 s
unikátne zobrazenia tém : 1 896 588
unikátne zobrazenia blogov : 19 038
táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...
|
možnosti :
hlavná stránka
nastavenia
blogy
todo
hľadanie :
blog dňa :
Je veľmi zaujímavé, že naše presvedčenie nám bráni spoznať pravdu... Vlastne, po nej aj pátrať. Poznáme to všetci, ale málokto proti tomu aj bojuje, a aj keď bojuje, veľakrát bez úspechu. Zato máme všetci túžbu o svojej verzii pravdy poúčať druhých ...
citát dňa :
Žena krásna a verná je tak ojedinelý prípad ako dokonalý preklad poézie. Preklad obvykle nie je pekný, keď je verný, a nie je verný, keď je pekný.
|