1
|
Dievčata iste mi budete vediet dat nejaký recept na dobry kečup, alebo len na pretlak, jednoducho sa tak vyvinula situacia, ze to musím sam urobit, lebo nechcem aby mi rajciny len tak zhnili. A aj to, ako to sterilizovat..
No a dobre by bolo, keby ste mi poradili aj ako sa sterilizuju uhorky. Díky. Teraz ich idem obrat, takze dufam, ze do vecera to zmastím🙂
|
|
|
2
|
|
1. ranexil 25.08.2010, 13:43
Dievčata iste mi budete vediet dat nejaký recept na dobry kečup, alebo len na pretlak, jednoducho sa tak vyvinula situacia, ze to musím sam urobit, lebo nechcem aby mi rajciny len tak zhnili. A aj to, ako to sterilizovat..
No a dobre by bolo, keby ste mi poradili aj ako sa sterilizuju uhorky. Díky. Teraz ich idem obrat, takze dufam, ze do vecera to zmastím🙂
▲
25.08.2010, 14:12
|
moje zvyky :o)paradajky sparím,ošúpem ,natlačím do fliaš len mäsitý obal,šťavu dolejem po hrdlo fľaše,sterilizujem 20 min.nechám ešte v pare polku hodiny
na uhorky zásadne nerobím nálev očistené uhorky dám do fľaše,kde na dne sú kolečka cibule,mrkvy,kôpor,niekde aj cesnak,chren....do každej fľaše dám 3 čierne,3 nové korenia,2 klinčeky,1 čaj.lyžička soli,slabé deci octu,3 PL cukru,dolejem vodu z vodovodu,uzavriem dám do pary na 20 min...fertig
|
|
|
4
|
|
2. 25.08.2010, 14:12
moje zvyky :o)paradajky sparím,ošúpem ,natlačím do fliaš len mäsitý obal,šťavu dolejem po hrdlo fľaše,sterilizujem 20 min.nechám ešte v pare polku hodiny
na uhorky zásadne nerobím nálev očistené uhorky dám do fľaše,kde na dne sú kolečka cibule,mrkvy,kôpor,niekde aj cesnak,chren....do každej fľaše dám 3 čierne,3 nové korenia,2 klinčeky,1 čaj.lyžička soli,slabé deci octu,3 PL cukru,dolejem vodu z vodovodu,uzavriem dám do pary na 20 min...fertig
▲
25.08.2010, 14:18
|
Zvláštne, myslela som si, že taká sterilizácia je môj vynález 🙂)))
Robím to tak, lebo sa to potom dá použiť všade. Kečup neviem, musela by som sa opýtať maminy,tá robievala kdečo.
Tento rok máme menej rajčín a aj čo som videla susedov, všetkým napadla pleseň .. nezvykne to byť.
|
|
|
5
|
|
4. 25.08.2010, 14:18
Zvláštne, myslela som si, že taká sterilizácia je môj vynález 🙂)))
Robím to tak, lebo sa to potom dá použiť všade. Kečup neviem, musela by som sa opýtať maminy,tá robievala kdečo.
Tento rok máme menej rajčín a aj čo som videla susedov, všetkým napadla pleseň .. nezvykne to byť.
▲
25.08.2010, 14:22
|
vlastné pyré má hodnotu,lebo to nie je žiadna náhražka......nedegraduje hodnotu jedla...si myslím...
|
|
|
6
|
|
5. 25.08.2010, 14:22
vlastné pyré má hodnotu,lebo to nie je žiadna náhražka......nedegraduje hodnotu jedla...si myslím...
▲
25.08.2010, 14:25
|
na paradajkách nie je čo ochudobniť, keď sa spracujú takto prirodzene .. tepelnou úpravou len získavajú a je to základ do jedál, ktoré sa potom dajú dochutiť zvlášť .. preto ich najradšej konzervujem bez soli a čohokoľvek ...
|
|
|
32
|
|
4. 25.08.2010, 14:18
Zvláštne, myslela som si, že taká sterilizácia je môj vynález 🙂)))
Robím to tak, lebo sa to potom dá použiť všade. Kečup neviem, musela by som sa opýtať maminy,tá robievala kdečo.
Tento rok máme menej rajčín a aj čo som videla susedov, všetkým napadla pleseň .. nezvykne to byť.
▲
25.08.2010, 18:02
|
...sterilizaciu vymyslela postoy lea pipik0va...
|
|
|
36
|
|
2. 25.08.2010, 14:12
moje zvyky :o)paradajky sparím,ošúpem ,natlačím do fliaš len mäsitý obal,šťavu dolejem po hrdlo fľaše,sterilizujem 20 min.nechám ešte v pare polku hodiny
na uhorky zásadne nerobím nálev očistené uhorky dám do fľaše,kde na dne sú kolečka cibule,mrkvy,kôpor,niekde aj cesnak,chren....do každej fľaše dám 3 čierne,3 nové korenia,2 klinčeky,1 čaj.lyžička soli,slabé deci octu,3 PL cukru,dolejem vodu z vodovodu,uzavriem dám do pary na 20 min...fertig
▲
25.08.2010, 19:43
|
ran paradajky spracuvam ako kontesa,potom už len doplnam ochutinu,dla toho načo to chcem použiť(cesnak,bazalku...)pri uhorkach mam najradsej klasicky recept,a to už som vyskusala rozne,ale tieto mi pridu najchutnejšie,zhruba na 1,75 l vody,dam pol litra octu,1 duritku cukru,a deko,necham zavarit,do flias na spodok kolieska cibule,mrkvy,kopor,ukladam uhorky,sem tam este medzi to posypem znova cibulu,mrkvu,kopor,zalejem nalevom,dam sterilizovať zhruba na 20 minut,zaleži aj od toho,ake su uhorky,či menšie či väčšie,alebo či robim uhorkove rezy,sterilizujem v hrnci,kde na spokodk hrnca davam utierku,aby mi flase nepraskli,po 20 min. vyberiem položim na uterak,prikryjem dalsim uterakom,aby to teplo sa stracalo postupne,popripade,ak nejake vicko nechytilo,tym teplom este može dosjť,tak nech ti to ide,to ja rada robim,taky relax🙂)
|
|
|
37
|
|
36. piskotka 25.08.2010, 19:43
ran paradajky spracuvam ako kontesa,potom už len doplnam ochutinu,dla toho načo to chcem použiť(cesnak,bazalku...)pri uhorkach mam najradsej klasicky recept,a to už som vyskusala rozne,ale tieto mi pridu najchutnejšie,zhruba na 1,75 l vody,dam pol litra octu,1 duritku cukru,a deko,necham zavarit,do flias na spodok kolieska cibule,mrkvy,kopor,ukladam uhorky,sem tam este medzi to posypem znova cibulu,mrkvu,kopor,zalejem nalevom,dam sterilizovať zhruba na 20 minut,zaleži aj od toho,ake su uhorky,či...
▲
25.08.2010, 19:45
|
Mňam -....................-už netráp chudáka hladného
|
|
|
45
|
|
36. piskotka 25.08.2010, 19:43
ran paradajky spracuvam ako kontesa,potom už len doplnam ochutinu,dla toho načo to chcem použiť(cesnak,bazalku...)pri uhorkach mam najradsej klasicky recept,a to už som vyskusala rozne,ale tieto mi pridu najchutnejšie,zhruba na 1,75 l vody,dam pol litra octu,1 duritku cukru,a deko,necham zavarit,do flias na spodok kolieska cibule,mrkvy,kopor,ukladam uhorky,sem tam este medzi to posypem znova cibulu,mrkvu,kopor,zalejem nalevom,dam sterilizovať zhruba na 20 minut,zaleži aj od toho,ake su uhorky,či...
▲
25.08.2010, 20:58
|
nezabudnem na zaváraniny tety z Vydinej,kedy v baňatých fľašiach mala sterilizované ovocie vo vrstvách,šťavička bola taká dúhovaná....i na pohľad efektné,také originálne...ja tiež rada zásobujem,hoci som tej zásady,že najprv objesť čerstvé a až nadbytok spracovať
|
|
|
46
|
|
45. 25.08.2010, 20:58
nezabudnem na zaváraniny tety z Vydinej,kedy v baňatých fľašiach mala sterilizované ovocie vo vrstvách,šťavička bola taká dúhovaná....i na pohľad efektné,také originálne...ja tiež rada zásobujem,hoci som tej zásady,že najprv objesť čerstvé a až nadbytok spracovať
▲
25.08.2010, 20:59
|
Kontesa Ty sa v TOM nachádzaš -samu-seba- Si šťastná...............................
|
|
|
47
|
|
46. 25.08.2010, 20:59
Kontesa Ty sa v TOM nachádzaš -samu-seba- Si šťastná...............................
▲
25.08.2010, 21:02
|
raz budem mať penzion,kde budem podávať na raňajky chrumkavý,teplý domáci chlebík...a všetky produkty klasickej sl.kuchyne....ver-never v jednoduchosti je sila
|
|
|
48
|
|
45. 25.08.2010, 20:58
nezabudnem na zaváraniny tety z Vydinej,kedy v baňatých fľašiach mala sterilizované ovocie vo vrstvách,šťavička bola taká dúhovaná....i na pohľad efektné,také originálne...ja tiež rada zásobujem,hoci som tej zásady,že najprv objesť čerstvé a až nadbytok spracovať
▲
25.08.2010, 21:10
|
kontesa mna tiež zavaranie velmi bavi,ja narobim napriklad vagon uhoriek,alebo kompotov a ti moji zruti to su schopni zachvilu pojesť,a nakoniec sak čo je to na jedenie,nie na ozdobu,aj tak ma to bavi🙂)nemas nejaky dobry recept na tekvicu,ako kompot,alebo polotovar?
|
|
|
50
|
|
48. piskotka 25.08.2010, 21:10
kontesa mna tiež zavaranie velmi bavi,ja narobim napriklad vagon uhoriek,alebo kompotov a ti moji zruti to su schopni zachvilu pojesť,a nakoniec sak čo je to na jedenie,nie na ozdobu,aj tak ma to bavi🙂)nemas nejaky dobry recept na tekvicu,ako kompot,alebo polotovar?
▲
25.08.2010, 21:16
|
tekvicu robím iba ako prívarok,alebo plnenú,či obaľovanú,zapekanú ....
|
|
|
53
|
|
50. 25.08.2010, 21:16
tekvicu robím iba ako prívarok,alebo plnenú,či obaľovanú,zapekanú ....
▲
25.08.2010, 21:26
|
toto vsetko poznam,len som kedysi davno mala recept na kompot,robi sa to aj s ananasovym dzusom,len neviem,kde som ho do vopchala.,alebo skusim len tak na blink,nejaku skoricu celu,len ten pomer musim odhadnuť🙂)
|
|
|
3
|
kecup jedine Heinz.
alebo napretlakuj na plnenu papriku a rajcinovu polievku, to asi nebude zlozite vyrobit z nich cistu stavu.
|
|
|
7
|
očuj, ja pretlak nerobím...ale ked mam vela rajčín, alebo inak, ked si chcem urobit buducnost pohodlnejšiu, normalne s bylinkami oreganom, alebo bazalkou a korenim rozvarim na panvici, necham ochladnut a dam naporcovane do mrazaku. potom to mam ako zaklada na lasagne, ryjčinovu natierku, cestoviny, alebo do tortil...len popridavam ostatne ingrediencie podla potreby
|
|
|
11
|
|
7. 25.08.2010, 14:29
očuj, ja pretlak nerobím...ale ked mam vela rajčín, alebo inak, ked si chcem urobit buducnost pohodlnejšiu, normalne s bylinkami oreganom, alebo bazalkou a korenim rozvarim na panvici, necham ochladnut a dam naporcovane do mrazaku. potom to mam ako zaklada na lasagne, ryjčinovu natierku, cestoviny, alebo do tortil...len popridavam ostatne ingrediencie podla potreby
▲
25.08.2010, 14:38
|
no celaaa ja
inak je to lepsie a chutnejsie ako pretlak alebo to cumu vravia kecup
|
|
|
14
|
|
11. dorota 25.08.2010, 14:38
no celaaa ja
inak je to lepsie a chutnejsie ako pretlak alebo to cumu vravia kecup
▲
25.08.2010, 14:42
|
kečup je pre buranov, čo nevedia varit, tak potrebuju aby šecko chutilo rovnako afektovane.....
ale priznám sa, že použijem občas aj polotovar a robim rajčinovú polievku zapomoci dotyčnej zmesi mrazenej a kupeneho rajčinoveho džusu. hmmm a na to je super osmažený platok pečiva a rýchlo zapiest s tým a mozarellou navrchu, juuuu. dochucujem live oil, šmakuje mi
|
|
|
15
|
|
14. 25.08.2010, 14:42
kečup je pre buranov, čo nevedia varit, tak potrebuju aby šecko chutilo rovnako afektovane.....
ale priznám sa, že použijem občas aj polotovar a robim rajčinovú polievku zapomoci dotyčnej zmesi mrazenej a kupeneho rajčinoveho džusu. hmmm a na to je super osmažený platok pečiva a rýchlo zapiest s tým a mozarellou navrchu, juuuu. dochucujem live oil, šmakuje mi
▲
25.08.2010, 14:47
|
ked uz, tak radsej pyre . kecup polievku ja ne-e
noo, cez vikend som si spravila radost a upekla pizzu iba s paradajkami a mozerelou, takou fajnou ziadnou ze Rodinna alebo pizza mozarela...super sa roztieklo, cesticko nakyslo a ja som mala iba pidi kustok a segra ju zozrala celu ona je ako saranca. este soms a tesila lebo mozarelu neje a aha.
|
|
|
18
|
|
15. dorota 25.08.2010, 14:47
ked uz, tak radsej pyre . kecup polievku ja ne-e
noo, cez vikend som si spravila radost a upekla pizzu iba s paradajkami a mozerelou, takou fajnou ziadnou ze Rodinna alebo pizza mozarela...super sa roztieklo, cesticko nakyslo a ja som mala iba pidi kustok a segra ju zozrala celu ona je ako saranca. este soms a tesila lebo mozarelu neje a aha.
▲
25.08.2010, 14:50
|
nemyslela som dotyčnou zmesou kečup, ale džus....ako že som sa obvinila z použivania polotovaru(kečup, džu´= to je zajedno
|
|
|
8
|
hm ja paradajky sparim osupem nakrajam, hodim na ol olej do hrnca a necham zovriet na miernom plameni (miesame) a cakam kyms a neodpari voda a neostane iba hustejsia hmota, pridam sol korenie bazalku cibula cesnak bob list trochen cukru.....alebo aj nic :-) vacsinou cibulu vynechavam ,...necham vychladnut a uskladnim v mrazaku. potom tu pastu pouzivam na omacky alebo tak...preto ju minimalne ochucujem aby som mohla s nou dalje pracovat.
|
|
|
9
|
|
8. dorota 25.08.2010, 14:33
hm ja paradajky sparim osupem nakrajam, hodim na ol olej do hrnca a necham zovriet na miernom plameni (miesame) a cakam kyms a neodpari voda a neostane iba hustejsia hmota, pridam sol korenie bazalku cibula cesnak bob list trochen cukru.....alebo aj nic :-) vacsinou cibulu vynechavam ,...necham vychladnut a uskladnim v mrazaku. potom tu pastu pouzivam na omacky alebo tak...preto ju minimalne ochucujem aby som mohla s nou dalje pracovat.
▲
25.08.2010, 14:38
|
ja bobek v rajčinkách nerada. a cibulím a cesnakujem až po rozmrazení.
vieš čo fakt zbožnujem-osmahnut platky slaninky dochrumkava(tak že začneš na malom horačiku od fázy studené a vypotí sa tuk) vybrat , potom cibulku tam upražit tak polosurovo, nato tuto hmotu dat prevarit a ku koncu zamiešat veeela syra aby sa roztopil a tahal. hm a dat do bagetky kde už predtým troni dotyčná spominaná slaninka. ak lubiš olivy, uprednostnujem ich čiernu variantu
|
|
|
12
|
|
9. 25.08.2010, 14:38
ja bobek v rajčinkách nerada. a cibulím a cesnakujem až po rozmrazení.
vieš čo fakt zbožnujem-osmahnut platky slaninky dochrumkava(tak že začneš na malom horačiku od fázy studené a vypotí sa tuk) vybrat , potom cibulku tam upražit tak polosurovo, nato tuto hmotu dat prevarit a ku koncu zamiešat veeela syra aby sa roztopil a tahal. hm a dat do bagetky kde už predtým troni dotyčná spominaná slaninka. ak lubiš olivy, uprednostnujem ich čiernu variantu
▲
25.08.2010, 14:40
|
cibulu aj ja vynechavam a ked tak iba salotku a potom nedavam cesnak, takto ked namrazujem viac, tak vynecham cibuloviny ...
juuk to vyskusam.
ja opekam cibulku k mesku celu- salotku a vpichnem do nech jeden klincek
|
|
|
16
|
|
12. dorota 25.08.2010, 14:40
cibulu aj ja vynechavam a ked tak iba salotku a potom nedavam cesnak, takto ked namrazujem viac, tak vynecham cibuloviny ...
juuk to vyskusam.
ja opekam cibulku k mesku celu- salotku a vpichnem do nech jeden klincek
▲
25.08.2010, 14:48
|
hmmm, to znie dobre. ja mam taku "naročnú" prílohu z malinkých ale tvrdších cherry rajcín, ked ich ponorím celé, len s narezanou šupkou do vriacej vody a potom dam olupane medzi ostatnu podusenu zeleninu. mam rada ako to vyzerá, a je to napodiv dobré pomiešat s mini mladými jarnými zemiakmi prudko čerstvými ovšem preliatYmi bylinkovým maslom + hrášok...to vyzerá ako guličkové kúzlo.
tiež nemiešam cesnak a cibulku-teda, ked robím mex placky do ktorých ide do cesta pokrajana cibulka, rbím na to cesnakovú omáčku s korením...aaaaaa
|
|
|
20
|
|
16. 25.08.2010, 14:48
hmmm, to znie dobre. ja mam taku "naročnú" prílohu z malinkých ale tvrdších cherry rajcín, ked ich ponorím celé, len s narezanou šupkou do vriacej vody a potom dam olupane medzi ostatnu podusenu zeleninu. mam rada ako to vyzerá, a je to napodiv dobré pomiešat s mini mladými jarnými zemiakmi prudko čerstvými ovšem preliatYmi bylinkovým maslom + hrášok...to vyzerá ako guličkové kúzlo.
tiež nemiešam cesnak a cibulku-teda, ked robím mex placky do ktorých ide do cesta pokrajana cibulka, rbím...
▲
25.08.2010, 14:53
|
sakra uz dost! musim ista pracovat
|
|
|
55
|
|
12. dorota 25.08.2010, 14:40
cibulu aj ja vynechavam a ked tak iba salotku a potom nedavam cesnak, takto ked namrazujem viac, tak vynecham cibuloviny ...
juuk to vyskusam.
ja opekam cibulku k mesku celu- salotku a vpichnem do nech jeden klincek
▲
25.08.2010, 21:39
|
čerstvý šalát z vyzlečených rajčín a šalotky,toto môžem vždy....dobre zachladené,niekedy si primiešam ovčí syr,glg
|
|
|
10
|
Velky guru nexce aby mu zhnili rajciny lol
|
|
|
23
|
|
10. 25.08.2010, 14:38
Velky guru nexce aby mu zhnili rajciny lol
▲
25.08.2010, 15:11
|
Zas osobný utok, si sprosta jak bakandza, tebe ked dal Boh krasu tak mu muselo drbat.
|
|
|
26
|
|
23. ranexil 25.08.2010, 15:11
Zas osobný utok, si sprosta jak bakandza, tebe ked dal Boh krasu tak mu muselo drbat.
▲
25.08.2010, 15:23
|
Ze osobny utok lol..chod zavarat pupus ..
|
|
|
27
|
|
26. 25.08.2010, 15:23
Ze osobny utok lol..chod zavarat pupus ..
▲
25.08.2010, 15:24
|
Idem, ty take nemusís ty sa staras o nechty ja viem.
|
|
|
29
|
|
27. ranexil 25.08.2010, 15:24
Idem, ty take nemusís ty sa staras o nechty ja viem.
▲
25.08.2010, 15:28
|
Tak pri booku urcite neokopavam zahradu..da rozum,nie..btw,aby sa tu clovek nieco bal napisat,ze hysterka :pp
|
|
|
30
|
|
29. 25.08.2010, 15:28
Tak pri booku urcite neokopavam zahradu..da rozum,nie..btw,aby sa tu clovek nieco bal napisat,ze hysterka :pp
▲
25.08.2010, 15:31
|
Takže ty mas skvelu pamet...ako kazdy s****ový klamar.
|
|
|
31
|
|
29. 25.08.2010, 15:28
Tak pri booku urcite neokopavam zahradu..da rozum,nie..btw,aby sa tu clovek nieco bal napisat,ze hysterka :pp
▲
25.08.2010, 15:32
|
A inac, aby si bola v obraze neznasam na tebe, ze ma neznasas, ja sa zdekujem.
|
|
|
13
|
uhorky sa daju aj za studena. ved na Deku je recept afajne je nahradit nalev jablcnym octom
|
|
|
17
|
s kecupom je piplacka.
radsej rajcinovu polievku, alebo leco do zasoby.
orestuj cibulu na olivaci, drbni oblansirovane paradajky s paprikou na kocky pokrajane, posol - uvar a daj zmrazit.
potom mas vzdy po ruke lecovy bezvajecny zaklad. 🙂)
|
|
|
34
|
|
19. 25.08.2010, 14:50
som sa silno porezala.
▲
25.08.2010, 18:57
|
Uz to ams zahojene, však?
|
|
|
21
|
enax - na to su ini, ktori mi piju krv 🙂
|
|
|
22
|
hm, nieke mam založený recept na rajčinové želé so syrom....už dva roky sa nan chystám
|
|
|
24
|
Díky\ ste mile, ale jaksi som sa nedocital o ziadnom recepte na kecup.
Najskor idem zavarat uhorky, ked to zalejem s tym exkrementom vo fliasiach a zavrem co s tým? Ja neviem, ako sa sterilizuje povie mi to niekto?
|
|
|
25
|
To je pretlak, ale nie je to podrobne. Ja to normalne nahadzem do hrnca budem to varit tri hodiny, pokial sa to nerozpustí, precedím to cez sito, aby tam nezostali supy a potom co dalej neviem.
|
|
|
28
|
Díky to som chcel./zas secko chlapi, kam ten svet speje?/
|
|
|
33
|
ochutnávka nebude ?
|
|
|
35
|
Uvidíme, ci to bude vobec k ochutnavaniu
|
|
|
38
|
Co uz kecup hotovy..ty nasa gazdinka hehe
|
|
|
39
|
Kecup, alebo skor pretlak budem robit zajtra, zavaral som uhorky- doteraz- hroza. Naozaj by si muzi mali vyskusat na vlastnej kozi vsetky tie veci, ktoré zeny robia, boli by o čosi mudrejsí a menej by mindzovali.
|
|
|
40
|
|
39. ranexil 25.08.2010, 20:38
Kecup, alebo skor pretlak budem robit zajtra, zavaral som uhorky- doteraz- hroza. Naozaj by si muzi mali vyskusat na vlastnej kozi vsetky tie veci, ktoré zeny robia, boli by o čosi mudrejsí a menej by mindzovali.
▲
25.08.2010, 20:43
|
|
56
|
|
40. 25.08.2010, 20:43
nálev si robil z DEKA ?
▲
25.08.2010, 23:20
|
Jaj to si sa opýtala toho praveho. Neviem, uz su v kosi.
|
|
|
42
|
|
39. ranexil 25.08.2010, 20:38
Kecup, alebo skor pretlak budem robit zajtra, zavaral som uhorky- doteraz- hroza. Naozaj by si muzi mali vyskusat na vlastnej kozi vsetky tie veci, ktoré zeny robia, boli by o čosi mudrejsí a menej by mindzovali.
▲
25.08.2010, 20:47
|
počula som, že v každom z nás je kus muža a kus ženy a keď je to v rovnováhe je to úplne najfasa
|
|
|
44
|
|
42. 25.08.2010, 20:47
počula som, že v každom z nás je kus muža a kus ženy a keď je to v rovnováhe je to úplne najfasa
▲
25.08.2010, 20:48
|
Anastasija to je pravda, ani by som nehovorila o rovnovahe, skor nez o tom, aby sa prejavilo to, co je pre cloveka dobre a vyhodne v danej chvili.
|
|
|
41
|
ja "umývam" uhorky v pračke "..)
|
|
|
43
|
|
41. 25.08.2010, 20:44
ja "umývam" uhorky v pračke "..)
▲
25.08.2010, 20:47
|
ja v pracke periem,mysliš,že to je normalne,že to tak robim?
|
|
|
49
|
vy neveríte..normálne dám len plákanie a nemusím uhorky drhnúť od blata kefkou, a neodstreďujem aby sa neobili .chce to "pračku z vrchu" ...uhorkám sa nič nestane a sú krásne čisté ..(( prášok na pranie ani aviváž sa nedáva
|
|
|
51
|
|
49. 25.08.2010, 21:15
vy neveríte..normálne dám len plákanie a nemusím uhorky drhnúť od blata kefkou, a neodstreďujem aby sa neobili .chce to "pračku z vrchu" ...uhorkám sa nič nestane a sú krásne čisté ..(( prášok na pranie ani aviváž sa nedáva
▲
25.08.2010, 21:19
|
onya,to by ma fakt nenapadlo,ja pekne rucne uhorku,po uhorke,ale medzitym stihnem dať prať pradlo,tak aj ta pracka tam hra nejaku ulohu
|
|
|
52
|
🙂 tuším aj Magálová, či daktorá z tejto generácie herečiek spomínala, že takk čistí uhorky, keď má veľa na zaváranie. Ja si pozaváram len tak rekreačne 9 pohárov cvikle, 10 hrušiek a mám to do ďalšieho roka ... naši moc zaváraniny nejedia a kyslé nám dodáva svokra a mama, ktoré som ako mladá nevesta nevedela odhovoriť, že veď ja chcem mať vlastné zaváraniny ... teraz som spohodlnela, zvykla si, vyhovuje mi to a čakám, kým budem zásobovať miliónmi kompótov vlastné vnúčatá 🙂)
|
|
|
54
|
ale aj ja po uhorkách dám prádlo..perie samo ,..a ja si krásne zaváram čisté uhorky// ako hobvorím, uhorkám s anič nestane a tajkto to robievam xxx rokov a nie som sama , to mi tiež gazdinky poradili. To máš ako ke´d chceš robiť vypražené šampiony alebo karfiol - v trojobale... prečo po jednom ? dám do väčšej dózy múku, šampióny..dózu zatvorím,. pohrkám (s citom ) a sú obalené, tak aj s vajcom ich vyhrkám, a nakoniec v dóze so strúhankou ich dohrkám ...a rýchlo šikovno to mám )).
|
|
|
|