hoď ma hore
Milí diskutujúci. Pri diskutovaní prosím: 1. nepridávaj jednoslovné témy / 2. nepridávaj uražlivé alebo vulgárne komentáre. Ak tieto pravidlá nedodržíš, tvoja téma pravdepodobne skončí v koši. Príjemné diskutovanie :)
none
ak chceš diskutovať, musíš sa registrovať. registrácia

tu sa nachádzaš : 

hlavná stránka  /  náboženstvo  /  téma

Fotoon-28 rokov mojej slepoty!

príspevkov
19
zobrazení
55
tému vytvoril(a) 3.11.2018 10:58 Shagara
posledná zmena 5.11.2018 12:53
1
03.11.2018, 10:58
Fotoon napísal........"Aké ak? Bibliu mám prečítanú 30x a NZ ešte viac. Venujem sa jej štúdiu 28 rokov a nikde som tam túto vašu heréziu nenašiel. Nikde v biblii sa nepíše o nutnosti menovať Božie meno pri modlitbe."
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A tak,kto len letmo prečítal Bibliu a stačilo len raz, tak musel natrafiť na mnoho modlitieb biblických pisateľov,postáv, .....ktorí sa k nemu modlili tak,že ho oslovovali menom Jahve,Jehova/JHVH/.
Už som citoval Šalamúnovú modlitbu,....a v Božom mene sa opakovane modlili Mojžiš,Dávid,Izaiáš,Jeremiáš,Ezechiel,Eliáš, a mnohí iní!
--------------------------------
Citujem napríklad Eliášovú modlitbu:......."V hodine, keď sa prináša obeta, prorok Eliáš vystúpil dopredu a povedal: "Jahve, Bože Abrahámov, Izákov a Izraelov, nech dnes poznajú, že ty si Bohom v Izraeli a ja som tvoj sluha a že som toto všetko urobil na tvoj príkaz. 37 Odpovedz mi, Jahve, odpovedz mi, aby všetok tento ľud vedel, že ty, Jahve, si Boh a že ty obraciaš ich srdce." 1 Kráľov 18 kapitola,katolícky preklad.

Alebo modlitba Jakoba:........." Jakub povedal: "Bože môjho otca Abraháma, Bože môjho otca Izáka, Jahve, ktorý si mi rozkázal: ‚Vráť sa do svojej zeme, do svojej vlasti a dobre naložím s tebou.‘ 11 Nie som hodný tej všetkej vernej a stálej priazne, ktorú si preukázal mne, svojmu sluhovi. Keď som prekračoval Jordán, mal som iba palicu a teraz mám dva tábory." Gen.32 kap.

Alebo Dávidová prosba......"Dávid povedal: "Jahve, prosím ťa, zmar Achitofelove rady!" 2 Sam.15:31
Tiež:....."Abram odišiel,......k miestu oltára, ktorý tam predtým postavil, a tam Abram vzýval Jahveho meno." Gen.14:4

"Abrahám zasadil v Beer-Šebe tamarišku a vzýval tam meno Jahveho, večného Boha." Gen.21:33

Modlitba Anny......." "Jahve Cebaot, ak zhliadneš na trápenie svojej slúžky, ak sa rozpomenieš na mňa, ak nezabudneš na svoju slúžku a dáš mi mužského potomka, oddám ho tebe, Jahve, po všetky dni jeho života a britva sa nedotkne jeho hlavy."

"Jozafat si zastal v zhromaždení Júdu a Jeruzalema v Jahveho chráme pred novým nádvorím 6 a zvolal: "Jahve, Bože našich otcov! Ty si Bohom na nebi a vládcom nad všetkými kráľovstvami národov.",......"‚Ak príde na nás nešťastie, trest vojny, mor alebo hlad, predstúpime pred tento Chrám a pred teba, lebo v tomto Chráme je tvoje meno. Vo svojej úzkosti budeme kričať k tebe, ty nás vypočuješ a zachrániš.‘ "

Teda,tých modlitieb k Jahvemu je neúrekom! A citoval som z Katolíckeho prekladu!

Treba tu povedať,že Hebrejské písma samy obsahujú vyše 150 modlitieb. Niektoré sú krátke, iné zas dlhé. Boli vyslovované na verejnosti i v súkromí, kráľmi či zajatcami, pisateľmi Písma,prorokmi a podobne. A veľa z nich je adresované menom Jehovu! Teda,pri čítaní sa to nedá prehliadnuť.
Tak ako môže niekto 28 rokov nevidieť tieto fakty?
To už musí byť slepota ako HROM !
A to 30 krát prečítal celú Bibliu?!
Budete brať vážne slová,tvrdenia takéhoto študenta Písiem?

Pretože, čo je tu problémom u tohoto "odborníka" na Písma?
Nuž to,že má svoju utkvelú predstavu a tej sa slepo drží a odmieta akékoľvek myšlienky,slová Písma,ktoré nepasujú do jeho učenia! Proste ,sú to predsudky. Mnohí len veria tomu,čomu chcú a odmietajú pravdu Božieho slova, akokoľvek opakovane by im to Biblia pripomínala ,že sa mýlia!
------------------------------------------------------------------------
Teda,.....nie je to o tom naša polemika,že je neprirodzené modliť sa k Bohu jeho osobným menom/Jahve,Jehova/, ale o tom,že takto trinitári chcú odstaviť meno skutočného,Všemohúceho Boha JEHOVU!
Ale oni svoje pokrytecké, zlé pohnútky zakrývajú tvrdeniami,že "modlitby adresované Jehovovi sú nebiblické,neprirodzené". A že "modliť sa máme k Otcovi".
Samozrejme,.....mnohí aj z Písma sa modlia k Otcovi,...k Bohu,.....k Stvoriteľovi,....k Záchrancovi,.....ale hlavne k Jehovovi!
A sotva označíme všetkých tých z Písma ,čo sa modlili k Jehovovi za sektárov,a prekrúcačov Písma!
Tým je úplne niekto iný!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Povedzte,.....ku komu sa modlia trinitári? K Ježišovi ! K Márií! /Zdravas Mária/A zrazu tu im nevadí,že sa modlia menom k daným bytostiam/Boží syn,nedokonalá žena/. Tu je to "prirodzené"?
Aj tu sa ukazuje zámer satana a jeho semena,jeho prisluhovačov,.....že im ide o zviditeľnenie nebiblickej náuky o trojici,a o to,aby tomu dali "biblický nádych" a tak odsunuli Jehovu z piedestálu Všemohúceho Boha! A samozrejme ,jeho Meno!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
To sa im ale nikdy nepodarí !!!
Modlite sa preto čitatelia DF za nášho Fotoona ,aby "Boh Jehova osvietil oči jeho srdca ,aby videl"!
Aj keď 28 rokov tápal v tme,.....predsa sa možno nádejať ,že raz svitne v jeho srdci zornica, a slepý bude vidieť, a ten kto bol duchovne mŕtvy ožije!
Radujme sa spolu....alelujah!
none
2
03.11.2018, 13:26
2,.....a vieš o všetkých Kristových modlitbách za jeho života ,že tvrdíš ,že meno svojho Otca v nej nemenoval?
..............................................................................................................................................................
A "získal by tým to" ,že by ľudia viac uctievali stvorenie-Ježiša Krista ,ako Jehovu, a tak by aj viac pretlačili nepochopiteľnú trojicu do myslí ľudí! A ľudia by tak na otázku kto je Všemohúci Boh,vždy odpovedali ,že Ježiš!
Toto je dôsledok trinitárskeho zmýšľania!
A pozri si prípis z Vatikánu o "nepoužívaní Božieho mena"! A ty len opakuješ ich nebiblickú a rúhavú tradíciu!
Otcove meno sa nesmie používať v Písmach ,v modlitbe,....ale Ježišovo a Máriino áno!
Aký meter to preboha máte?
-----------------------------------------
Príklad:......."Môj najdrahší Pane Ježišu, ukážem ti celú svoju minulosť a ty mi prosím uzdrav aj tie rany, na ktoré som už dávno zabudol, ale stále sú otvorené v mojom podvedomí. Verím ti Pane Ježišu, že ty ma môžeš celého uzdraviť."

Prečo aj jeho neoslovujete titulom a všade? Tu sa to smie,...tu je to v poriadku?
Alebo Božie meno Otca je nižšie postavené?
A ja viem koho už dnes smiech prechádza?

none
3
03.11.2018, 15:23
Zato v Zdravase sa spomína!!!!
none
5
03.11.2018, 18:38
7,....klameš ako vždy a stále niečo pridávaš ,čo nie je pravda!
Kde som písal,že "vždy treba menovať v modlitbe meno Jehova"?
Prečo stále klameš? Prečo píšeš to,čo som nikdy netvrdil?
Pamätaj,...."klamári nevojdu do Božieho kráľovstva"!
Viackrát som písal,že aj ja často sa modlím tak,že používam dôvernú formu -"Otec",alebo aj formu.Bože,Boh.
A Biblia nepíše ,že "bol na počiatku stvorenia",....ale píše že Bol Ježiš "zrodený",..."stvorený",.....a že bol počiatkom Božieho stvorenia" a podobne.
Aj cirkevní otcovia verili,"že bol čas ,keď ježiš neexistoval":
Michael je "kto je ako Boh" samotný Ježiš,ale ako vidíš z jeho mena,len sa mu podobá! Je "o trón nižšie ako Otec"! Aj to hovorí Písmo!
none
6
03.11.2018, 18:54
9,.....ale to nie je naša stránka!
O nás sa píšu veci,....a predsa to nie je pravda!
Ukáž mi to na našej stránke!
Ale ty si opakovane tvrdil,že ja to píšem, a pritom som viackrát písal presný opak!
Aj Ježiš povedal -"Bohu sa klaňaj" a určite nemyslel na seba!
A prečo je Kristus "po pravici Boha"? Prečo aj v nebi sú dvaja? Nie je jeden Boh?
Ak bol na zemi povedzme že to chápem/ale neverím/,...ale prečo v nebi nie je Ježiš na tróne a prečo sa tam nespomína "duch svätý po ľavici". Kde ten sedí?
none
7
03.11.2018, 20:21
moje myslienky su iba moje myslienky
avsak v tejto teme ste to dali na pana
none
8
03.11.2018, 20:35
To musí byť hrozné, keď bibliu prečítaš 30x a vpodstate si z toho nič nezoberieš, lebo sa správaš jak blbec k druhým ľudom
👍: Shagara
none
9
03.11.2018, 20:40
by som sa nedivil, keby katolik daval za pravdu jehovistom...........
none
13

9. veriaci 03.11.2018, 20:40

by som sa nedivil, keby katolik daval za pravdu jehovistom...........

04.11.2018, 15:31
Všímam si dosť často, že letničiar dáva súhlasy katolíkom. A to hlavne v oblasti katolíckych dogiem. Čím to asi bude?
none
14
04.11.2018, 20:35
František a Tony Palmer,poprípade Keneth Copeland,.....ho asi oslovili?
Pobratali sa,...a tá nejaká pohanská dogma sa odpustí,prehliadne!
none

najnovšie príspevky :

prevádzkuje diskusneforum.sk kontaktuj správcu diskusného fóra vytvoril dzI/O 2023 - 2026 verzia : 1.05 ( 27.4.2024 1:45 ) veľkosť : 129 819 B vygenerované za : 0.046 s unikátne zobrazenia tém : 2 158 117 unikátne zobrazenia blogov : 22 524 táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...

možnosti :

hlavná stránka nastavenia blogy todo

online účastníci :

nikto (nie) je online

hľadanie :

blog dňa :

odkaz Človek potrebuje veriť bludu nie preto, že je hlúpy, ale preto, že je zraniteľný. Blud je ako mäkká deka, ktorú si prehodíš cez realitu, keď je priveľmi studená. Pravda býva tvrdá, neúp...

citát dňa :

Snívaš o niečom? Nezačneš - nedokončíš!