hoď ma hore
Milí diskutujúci. Pri diskutovaní prosím: 1. nepridávaj témy pozostávajúce len z odkazov alebo jednoslovné témy / 2. nepridávaj uražlivé alebo vulgárne komentáre. Ak tieto pravidlá nedodržíš, tvoja téma pravdepodobne skončí v koši. Príjemné diskutovanie :)
Dobrú chuť !
príspevkov 17 |
zobrazení 0 |
tému vytvoril(a) 17.2.2009 13:54
posledná zmena 17.2.2009 20:51
|
1
|
SLADKOKYSLÉ KURACIE
Suroviny
1000g kuracích pŕs
Cesto
300g hladkej múky
1 menšie vajce
2 lyžičky prášku do pečiva
voda podľa potreby
Omáčka
1 liter studenej vody
200 g sterilizovaného ananásu (kúsky)
200g mrkvy
huby "Judášovo ucho"
2 lyžice paradajkového pretlaku
kryštálový cukor
ocot
soľ
solamyl
Cesto:
Z uvedených surovín vypracujeme polotuhé cesto, až kým sa nezačnú tvoriť bubliny. Pridáme dve polievkové lyžice oleja a opäť premiešame. V cestíčku obalíme na rezance nakrájané kuracie prsia a vypražíme v horúcom oleji.
Omáčka:
Vodu privedieme do varu, pridáme ananás aj so šťavou, na kocky nakrájanú mrkvu a huby. Uvaríme do mäkka, pridáme paradakový pretlak a dochutíme cukrom, octom a soľou. Zahustíme solamylom rozpustenom v studenej vode. Necháme prejsť varom. Vypražené mäso prelejeme omáčkou a podávame s dusenou ryžou.
Dobrú chuť Vám praje kolektív reštaurácie Zlaté Slnko.
|
|
|
4
|
|
1. 17.02.2009, 13:54
SLADKOKYSLÉ KURACIE
Suroviny
1000g kuracích pŕs
Cesto
300g hladkej múky
1 menšie vajce
2 lyžičky prášku do pečiva
voda podľa potreby
Omáčka
1 liter studenej vody
200 g sterilizovaného ananásu (kúsky)
200g mrkvy
huby "Judášovo ucho"
2 lyžice paradajkového pretlaku
kryštálový cukor
ocot
soľ
solamyl
Cesto:
Z uvedených surovín vypracujeme polotuhé cesto, až kým sa nezačnú tvoriť bublin...
▲
17.02.2009, 14:57
|
hm, povazujem za jednoduchsie hodit opecene kuracie do omacky UncleBens
|
|
|
2
|
Pečená roláda z mletého mäsa
750 g mletého bravčového mäsa, 1 vajce, 1 cibuľa, 2 lyžice oleja, 200 g šampionov, 1 červenú a zelenú papriku, 150 g tvrdého syra, mleté čierne korenie, lyžicu posekanej petržlenovej vňate, rasca.
Mäso osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno posekanú cibuľu, vajce a petržlenovú vňať. Pomiešame a rozotrieme na alobale do tvaru obdĺžníka. Na oleji opražíme posekané šampiony, pridáme pásiky pokrájanej papriky, osolíme a chvíľu podusíme. Zmes rozložíme do stredu mletého mäsa, posypeme rascou, strúhaným syrom a pomocou alobalu zvinieme. Dobre uzavrieme, položíme na pekáč a pečieme v rúre asi 30 minút. Na plechu alobal opatrne otvoríme, roládu zvrchu posypeme zvyškom strúhaného syra a dáme ešte na chvíľu popiecť. Podávame z hranolkami alebo zemiakovou kašou.
|
|
|
3
|
Výborné jablkové pyté
prísady :
Je to úplne obyčajný jablkový koláč, ale nám veľmi chutí...:-)) Cesto: 25 dkg Hera, 37 dkg hladkej múky, 13 dkg kryšt.cukru, 1 vanilínový cukor, 1 prášok do pečiva. Plnka : 1 - 1,5 kg postrúhaných jabĺk, 10 dkg cukru, škorica
príprava :
Všetky potrebné prísady na cesto spojíme a dobre vymiesime.Dáme na chvíľu do chladu, rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme a dáme jeden plát na plech, potrieme plnkou a dáme druhý plát a popicháme ho vidličkou.
Jablká na plnku si na chvíľu podusíme na troške masla, pridáme cukor a škoricu. Zmes necháme odkvapkať a vychladenú natrieme na cesto.
Je to veľmi jednoduchý a chutný koláčik.
|
|
|
5
|
Slivkový (ovocný)koláč
1hrnček(250ml)polohrubej múky
1 hrnček hrubej múky
1 balíček kypriaceho prášku
1 hrnček kryštalového cukru
0,5 hrnčeka oleja
1 hrnček kyslého alebo sladkého mlieka
1 vajce
tuk na vymastenie plechu a múka na posypanie plechu
Na ozdobenie:
1 kg sliviek alebo iného ovocia,alebo lekvár
mrvenička alebo zomletý mak a práškový cukor
POSTUP:
Cesto:Hrubú a polohrubú múku zmiešame s kypriacim práškom,pridáme ostatné suroviny a veračkou vypracujeme hladké cesto.
Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech.
Slivky,lekvár,alebo iné ovocie poukladáme na cesto.Môžeme posypať mrveničkou.
Cesto vložíme do horúcej rúry a upečieme.
Elektrická rúra:180 C
Čas pečenia:30 min.
Keď neposypeme mrveničkou,tak po upečení ešte horúci koláč posypeme pomletým makom,zmiešaným s práškovým cukrom.
Dobrá rada:Slivky obalte v múke,tak sa neprepadnú do cesta.
Je to celkom chutný koláč a najmä rýchly.Na väčší plech treba jeden a pol dávky.
Dobrú chuť.
|
|
|
6
|
Ja poznam skvely recept, vola sa to "Volske oci po rusky":
Na panvici nechame rozpalit olej. Ked je dobre rozpaleny, tak si na panvicu polozime vlastne vajcia. Oci vylezu aj same.
(Sorry za SPAM, ale nedalo mi dat recept aj pre chudobnych gazdov.)
|
|
|
7
|
Ja poznam skvely recept, vola sa to "Volske oci po rusky":
Na panvici nechame rozpalit olej. Ked je dobre rozpaleny, tak si na panvicu polozime vlastne vajcia. Oci vylezu aj same.
(Sorry za SPAM, ale nedalo mi nedat recept aj pre chudobnych gazdov. )
|
|
|
17
|
mimidebar02@yahoo.com
I Am Miss mimi,..I found you hear and ****ed interested in you, not only that i really need to speak with you, i will be interested in us being close friends or partners , reply to my email adress.....(mimidebar02@yahoo.com) so that i can send you some pictures of me and tell you more about me. I will like to start up with you in the beginning of this yaer , i know this might be our year of satisfaction . Email to (mimidebar02@yahoo.com ) OKAY. Bye.
yours mimi.
mimidebar02@yahoo.com
I Am Miss Mimi, .. našiel som to počul a vybral zaujíma vás, nielen, že som naozaj potreba, aby s vami hovoriť, budem mať záujem o nás je blízkym, alebo obchodným partnerom, odpoveď na moju e-mailovú adresu ..... (mimidebar02@yahoo.com) tak, že môžem poslať nejaké fotky mňa a poviem viac o mne. Budem rád začať s Vami na začiatku tohto yaer, viem, že to môže byť naša roku spokojnosti. E-mail (mimidebar02@yahoo.com) v poriadku. Dovidenia.
Vy Mimi.
|
|
|
|
prevádzkuje diskusneforum.sk
kontaktuj správcu diskusného fóra
vytvoril dzI/O 2023 - 2024
verzia : 1.05 ( 17.4.2024 8:30 )
veľkosť : 103 939 B
vygenerované za : 0.095 s
unikátne zobrazenia tém : 47 763
unikátne zobrazenia blogov : 818
táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...
|
možnosti
hlavná stránka
nastavenia
blogy
todo
hľadanie :
blog dňa :
odkaz Možno si myslíš, že programovanie je náročná činnosť a vyžaduje si nejaké špeciálne zručnosti... Ale nie je to celkom tak... Snáď každý z nás denno-denne programuje a ani si to neuvedomuje... Chceš ...
citát dňa :
Genialita veľké dielo začína, ale len vytrvalosť ho dokončí.
|