hoď ma hore
Milí diskutujúci. Pri diskutovaní prosím: 1. nepridávaj jednoslovné témy / 2. nepridávaj uražlivé alebo vulgárne komentáre. Ak tieto pravidlá nedodržíš, tvoja téma pravdepodobne skončí v koši. Príjemné diskutovanie :)
none
ak chceš diskutovať, musíš sa registrovať. registrácia

tu sa nachádzaš : 

hlavná stránka  /  náboženstvo  /  téma

7. Najväčšia sláva Ježiša Krista

príspevkov
8
zobrazení
20
tému vytvoril(a) 2.2.2021 00:17
posledná zmena 3.2.2021 18:37
1
02.02.2021, 00:17
[222.] 7. Touto praktikou, verne uskutočňovanou, vzdáš Ježišovi Kristovi viac slávy za jeden mesiac než akoukoľvek inou, hoci oveľa namáhavejšou, za viac rokov. – Tu sú dôvody toho, čo predkladám:
1) Lebo keď konáš svoje skutky cez svätú Pannu, ako učí táto praktika, vzdávaš sa svojich vlastných úmyslov a činností, akokoľvek dobrých či známych, aby si sa takpovediac stratil v tých, čo sú presvätej Panny, a tebe celkom neznáme. A tým vstúpiš do spoluúčasti na vznešenosti jej úmyslov, ktoré boli také čisté, že Bohu vzdala viac slávy svojím najmenším činom, napríklad keď priadla na praslici či keď šila ihlou, než mu vzdal svätý Vavrinec svojou krutou mučeníckou smrťou na rošte a viac než všetci svätí svojimi najhrdinskejšími činmi. Teda za svojho pobytu tu dole dosiahla taký nevýslovný vrchol milostí i zásluh, že skôr spočítame hviezdy na oblohe, kvapky vody v mori či zrnká piesku na pobreží, než jej zásluhy a milosti. Vzdala Bohu viac slávy, než všetci anjeli a svätí, ktorí mu jej toľko nevzdali a ani nevzdajú. Ó, zázrak Márie! V dušiach, ktoré sa ti chcú úprimne oddať, môžeš konať len zázraky milosti.

[223.] 2) Lebo keď si vďaka tejto praktike duša vôbec necení to, čo môže myslieť či konať sama od seba, ale túži sa priblížiť k Ježišovi Kristovi či zhovárať sa s ním jedine prostredníctvom Márie, ktorá je na to dokonale uschopnená, pokoruje sa tak oveľa viac než duše, ktoré konajú samy a spoliehajú sa na seba a majú čo len nebadané zaľúbenie vo vlastných schopnostiach. Takže vznešenejšie oslavuje Boha, ktorého dokonale oslavujú iba pokorní a malí srdcom.

[224.] 3) Lebo svätá Panna chce s veľkou láskou prijať svojimi panenskými rukami dar našich skutkov, dá im podivuhodnú krásu i lesk a sama ich predloží Ježišovi Kristovi. Náš Pán je iste týmto viac oslávený, než keby sme mu ich ponúkali my svojimi zločinnými rukami.

[225.] 4) Konečne preto, že nikdy nemyslíš na Máriu tak, aby Mária namiesto teba nemyslela na Boha. Nikdy nechváliš ani neuctievaš Máriu, aby Mária s tebou nechválila a neuctievala Boha. Mária sa celá týka Boha a veľmi správne ju nazvem Božím vzťahom, je len vzhľadom na Boha či ozvenou Boha, ktorá volá a opakuje iba: Boh. Ak povieš Mária, ona povie Boh. Svätá Alžbeta chválila Máriu a nazvala ju blahoslavenou preto, že uverila. Mária, verná ozvena Boha, spievala: Magnificat anima mea Dominum.1 – „Velebí moja duša Pána.“ Čo Mária pri tejto príležitosti urobila, to robí vždy. Keď ju chváliš, miluješ, uctievaš alebo jej čosi daruješ, vtedy je Boh oslavovaný, milovaný, uctievaný a obdarovávaný cez Máriu i v Márii.
none
2
02.02.2021, 00:30
Kde si to humanitarne mojo vino zase okopírovalo tento spam ??? Kto to písal Kirill či ?
none
3
02.02.2021, 14:56
Katolíci stále sa vyhovárajú na "úctu k Márií", a tu jasne v úvodnej téme už hovoria o "uctievaní" Márie. A nielen tu! Teda, radi sa hrajú na slepú babu!
Das ist katastrófen, ......
none
4
03.02.2021, 18:21
Zmyslom úcty k palestínskemu duchovnému Ježišovi, nie je uctievanie a velebenie jeho osoby, ale žitie podľa jeho slov.
none
5

4. Zeitgeist 03.02.2021, 18:21

Zmyslom úcty k palestínskemu duchovnému Ježišovi, nie je uctievanie a velebenie jeho osoby, ale žitie podľa jeho slov.

03.02.2021, 18:23
Boh Syn je Boh Syn, ty sektár.
none
6

5. humanitárny bombardér 03.02.2021, 18:23

Boh Syn je Boh Syn, ty sektár.

03.02.2021, 18:24
"Ja a Otec sme jedno" znamená, že ego a hmota sú jedno, a to isté.. čím palestínsky duchovný Ježiš vysvetlil, že "Boh je naše pravé Ja"..
none
7

6. Zeitgeist 03.02.2021, 18:24

"Ja a Otec sme jedno" znamená, že ego a hmota sú jedno, a to isté.. čím palestínsky duchovný Ježiš vysvetlil, že "Boh je naše pravé Ja"..

03.02.2021, 18:35
Dobré sprostosti.
none
8

7. humanitárny bombardér 03.02.2021, 18:35

Dobré sprostosti.

03.02.2021, 18:37
to, že si zhrčená hustota častíc hmoty není sprostosť.. sprostosť je, keď si myslíš, že si meno, priezvisko, pohlavie, sociálny a ekonomický status.
none

najnovšie príspevky :

prevádzkuje diskusneforum.sk kontaktuj správcu diskusného fóra vytvoril dzI/O 2023 - 2026 verzia : 1.05 ( 27.4.2024 1:45 ) veľkosť : 102 478 B vygenerované za : 0.064 s unikátne zobrazenia tém : 1 897 128 unikátne zobrazenia blogov : 19 040 táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...

možnosti :

hlavná stránka nastavenia blogy todo

online účastníci :

nikto (nie) je online

hľadanie :

blog dňa :

Podobenstvo o márnotratnom synovi Za Ježišom prichádzali veľmi často aj vyberači daní a colníci, aby počuli Jeho učenie. Tí boli považovaní za veľkých hriešnikov. Farizejov to veľmi popudilo, že sa stýka s ľuďmi, s takou zlou povesťou a dokonca s ni...

citát dňa :

Buď činný vždy, keď je to možné, a odpočívaj vždy, keď je to potrebné.