1
|
Mala anjelskú tváričku, ktorá aj v bolesti vyzerala rozkošne. Bola jediným človekom, ktorý by si to nechal. Bála sa ma a ja som z toho ťažil. Vydieral, vyhrážal sa, fyzicky napadal. Páčilo sa mi, keď plakala. Ani nie, keď plakala. Páčil sa mi práve ten moment, ktorý je medzi plačom a suchou tvárou. Zrútenie sa. Vedela, že ak sa mi vzoprie, bude to oveľa horšie. To je zákon prírody, zákon silnejšieho. Neskôr z nej vyrástla silná, zocelená bytosť. Je medzi nami puto, ktoré nikdy nevznikne medzi ľuďmi, ktorí na seba nie sú naviazaní takýmto zvráteným spôsobom. Kedy zdravie a život jedného je úplne v rukách druhého. Kedy človek pozná najtemnejšie zákutia duše, kedy sa nechá vtiahnúť do vecí, do ktorých by sa iný človek za normálnych okolností vtiahnúť nedal. Tvoj život je závislý na mojej vôli. A môj život na tvojom mlčaní. Človek musí využiť všetky prostriedky, aby bol strach z prerieknutia sa silnejší ako strach o vlastné zdravie.
Dnes na teba spomínam, Lisa. Bola si jednou z mála. Bola si jediná na svete. Tvoja prítomnosť ma hojila. Tvoje zúfalstvo a oddanosť boli mojou živou vodou. Sestrička. Komplicka. Milovaná. Teraz tu nie si a ja som sám. Teraz si preč a ja ťa už nemám, nevlastním ťa, nemám nad tebou moc. Nad tvojimi činmi, nad tvojimi slovami a sĺzami. Zbláznim sa z toho. Ži si svoj život. Najlepšie bezo mňa, aj bez spomienky. Pre mňa si sa už zabila veľakrát. A ja sa naučím neobzerať sa. Musel by som ťa nenávidieť. Už nikdy viac sa neobzriem. Nie si. Už ťa nepoznám.
|
 |
|
6
|
|
|
1. 11.03.2012, 00:54
Mala anjelskú tváričku, ktorá aj v bolesti vyzerala rozkošne. Bola jediným človekom, ktorý by si to nechal. Bála sa ma a ja som z toho ťažil. Vydieral, vyhrážal sa, fyzicky napadal. Páčilo sa mi, keď plakala. Ani nie, keď plakala. Páčil sa mi práve ten moment, ktorý je medzi plačom a suchou tvárou. Zrútenie sa. Vedela, že ak sa mi vzoprie, bude to oveľa horšie. To je zákon prírody, zákon silnejšieho. Neskôr z nej vyrástla silná, zocelená bytosť. Je medzi nami puto, ktoré nikdy nevznikne medzi ľu...
▲
11.03.2012, 13:07
|
je to z knihy,alebo?zakon silnejsieho?🙂ma to trosku pobavilo,lebo dla mna silnejsi slabsieho chrani a nema potrebu dokazovat si svoju ,,silu "takymto sposobom,mozno pocit moci nad inym clovekom dava dotycnemu pocit moci nad sebou samym?
|
 |
|
7
|
|
|
6. piskotka 11.03.2012, 13:07
je to z knihy,alebo?zakon silnejsieho?🙂ma to trosku pobavilo,lebo dla mna silnejsi slabsieho chrani a nema potrebu dokazovat si svoju ,,silu "takymto sposobom,mozno pocit moci nad inym clovekom dava dotycnemu pocit moci nad sebou samym?
▲
11.03.2012, 13:09
|
to si dokonale vystihla piskotka. Silny clovek nema potrebu davat svoju silu najavo, pretoze sila je priamo spojena so sebavedomim.
|
 |
|
10
|
|
|
7. 11.03.2012, 13:09
to si dokonale vystihla piskotka. Silny clovek nema potrebu davat svoju silu najavo, pretoze sila je priamo spojena so sebavedomim.
▲
11.03.2012, 13:22
|
boris ahoj,nechcem samozrejme pausalizovat,nemam to rada,ale naozaj vo väcsine pripadov,kde tryznitel tyra nejaku obet ide o malinke sebavedomie,nevie vladnut sam sebe,preto potrebuje vladnut inemu cloveku,aby sa citil silnym,su samozrejme situacie,ze tyrani tyraju napriklad pod vplyvom zavislosti,ale tym si tiez vybijaju len svoj vlastny hnev voci sebe na inom cloveku,ale to je trosku z ineho sudka,ale mozno keby sme isli do hlbky aj v tomto pripade zistime,ze je to aj tu o zdravom sebavedomi a o vlastnej sebaucte.
|
 |
|
11
|
|
|
6. piskotka 11.03.2012, 13:07
▲
11.03.2012, 13:44
|
|
13
|
|
|
11. 11.03.2012, 13:44
Ešte nie. Možno.
▲
11.03.2012, 13:45
|
nerozumiem odpovedi,co mozno?
|
 |
|
14
|
|
|
13. piskotka 11.03.2012, 13:45
nerozumiem odpovedi,co mozno?
▲
11.03.2012, 13:48
|
Možno to bude z knihy. Ak sa mi to bude chcieť dopísať a vezmú mi to vydavateľstvá.
A možno nie. Možno to ani nedám na posúdenie. Je to nebezpečný rukopis.
|
 |
|
17
|
|
|
14. 11.03.2012, 13:48
Možno to bude z knihy. Ak sa mi to bude chcieť dopísať a vezmú mi to vydavateľstvá.
A možno nie. Možno to ani nedám na posúdenie. Je to nebezpečný rukopis.
▲
11.03.2012, 15:14
|
preco nie,aj knihou mozes napomoct pochopit rozne suvislosti v zivote cloveka,teda aspon dla mna by tam aj toto nemalo chybat,suvislosti,hlbka.neviem posudit co z toho si ty zazil,ale asi je nato nejaky dovod preco sa tym zaoberas,moze ti to pomoct pochopit aj seba sameho.
|
 |
|
3
|
s****eny zvrateny zvrhly bastrad... takych ako ty by som vedel pastami dobodat ...
|
 |
|
4
|
|
|
3. 11.03.2012, 10:22
s****eny zvrateny zvrhly bastrad... takych ako ty by som vedel pastami dobodat ...
▲
11.03.2012, 10:39
|
Dobodat?? Pastami??....to co nosis
|
 |
|
8
|
|
|
4. 11.03.2012, 10:39
Dobodat?? Pastami??....to co nosis
▲
11.03.2012, 13:14
|
|
9
|
smutné..že šialený pako smúti , že už nemá hračku ..))
|
 |
|
12
|
|
|
9. 11.03.2012, 13:16
smutné..že šialený pako smúti , že už nemá hračku ..))
▲
11.03.2012, 13:45
|
Smutné by to bolo, ak by to bola pravda.
|
 |
|
15
|
|
|
12. 11.03.2012, 13:45
Smutné by to bolo, ak by to bola pravda.
▲
11.03.2012, 13:49
|
smutné na tom je,..že takáto pravda často skrytá.
|
 |
|
16
|
smutné na tom je,..že takáto pravda býva často skrytá.
|
 |
|
|