hoď ma hore
Milí diskutujúci. Pri diskutovaní prosím: 1. nepridávaj jednoslovné témy / 2. nepridávaj uražlivé alebo vulgárne komentáre. Ak tieto pravidlá nedodržíš, tvoja téma pravdepodobne skončí v koši. Príjemné diskutovanie :)
none
ak chceš diskutovať, musíš sa registrovať. registrácia

tu sa nachádzaš : 

hlavná stránka  /  náboženstvo  /  téma

Veriaci-4: mohol by si sa pridat ku charizmatikom

príspevkov
98
zobrazení
45
tému vytvoril(a) 11.11.2017 00:22 meaculpa
posledná zmena 18.11.2017 09:36
1
11.11.2017, 00:22
Charizmaticke spolocenstva, alebo spolocenstva kde sa vyzdvihuje Duch Svaty su aj v Katolickej cirkvi. Mal by si sa pridat.😉
none
8
11.11.2017, 09:06
Veriaci súdi a odsudzuje a to ježiš nemá rád, jasne hovorí:nesúďte, súdiť budem ja, až sa vrátim.
Ja mu verím, že je veriaci, ale nie všetko, čo píše, sa mi páči.
Ja si myslím, že ako človek nemôže vedieť, čo robí duch svätý, či sa zarmucuje, či odchádza. A ani čo je služba a čo modloslužba, ba dokonca je veľmi blízko s týmito jeho názormi ku hriechu proti duchu svätému. A tem nemôže odpustiť ani ježiš a ani jeho otec, teda boh.
Povedali, že je posadnutý, to je hriech proti duchu svätému, povedali niečo, čo človek nemôže vedieť, akokolvek by bol o tom presvedčený.
Ja nechcem veriacemu brať vietor z plachiet a ani jeho nadšenie a možno nakoniec aj bude mať v niečom pravdu, to sa neodvážim hlbšie rozoberať, len aby sa zamyslel - povedali, že je posadnutý,
Žiaden človek nemôže vidieť do hlavy iného človeka , a ako môže vidieť do hláv nebeských mocností, resp.nevidí to, čo vidí v nás ježiš, či jeho otec a či aj duch svätý.
Ježiš hovorí : teraz ešte neviete všetko,ale príde duch pravdy a ten z môjho zoberie a vám povie, čo máte robiť. A čo ak ten duch pravdy je tu už medzi nami a nás ani nenapadlo ho vôbec hľadať.
Aby nám ježiš poptom nepovedal ako v evanjeliu: Pokrytci, podľa znamení, ako zapadá slnko , viete povedať ako bude zajtra, ale znamenia z neba vás nezaujímajú.
Je to ako reťaz, ježiš je v nás a my v ňom, v jeho ohnivku, v jeho ohnivku je ohnivko jeho otca a nás a v ohnivku reťaze jeho otca je ohnivko ježiša a ducha svätého. A tak každý môže povedať, ja som vo vás a vy vo mne, ja som v mojom otcovi a on vo me a v našom ohnivku je ježiš a satan. A teda ak k nám niečo príre zhora po tejto reťazi, tak len od ježiša lebo on je v nás a my v ňom a teda aj duch svätý môže prísť ki nám len cez jeho otca a potom cez neho
Toto je reťaz dobra a zla a reťaz života a smrti.
none
10

8. elemír 11.11.2017, 09:06

Veriaci súdi a odsudzuje a to ježiš nemá rád, jasne hovorí:nesúďte, súdiť budem ja, až sa vrátim.
Ja si myslím, že ako človek nemôže vedieť, čo robí duch svätý, či sa zarmucuje, či odchádza. A ani čo je služba a čo modloslužba, ba dokonca je veľmi blízko s týmito jeho názormi ku hriechu proti duchu svätému. A tem nemôže odpustiť ani ježiš a ani jeho otec, teda boh.
Povedali, že je posadnutý, to je hriech proti duchu s...

11.11.2017, 09:18
elemír - toto len dokazuje, že celé učenie cirkvi pochádza od mocnárov a boháčov, ktorí utláčajú chudobných. Ak by si to vzal doslovne, to by bol na svete absolútny bordel.
none
12

10. havran 11.11.2017, 09:18

elemír - toto len dokazuje, že celé učenie cirkvi pochádza od mocnárov a boháčov, ktorí utláčajú chudobných. Ak by si to vzal doslovne, to by bol na svete absolútny bordel.

11.11.2017, 09:42
havran-to učenie nepochádza od mocnárov a boháčov.......mocnári a boháči si ho ale pretvorili pre svoje potreby, a zneužili ho vo svoj prospech.......(dialo sa to v RKC skrze mnohých pápežov, a myslím si že niektorí podľa toho čo vystrajali, ani neverili v Boha....)
none
11

8. elemír 11.11.2017, 09:06

Povedali, že je posadnutý, to je hriech proti duchu s...

11.11.2017, 09:20
Elemír, poukazovanie na modlarstvo jr potrebné. to by sme nemohli potom niš povedať, pretože vsetko by bolo sudenie....a to chce satan....
Ked je raz napísané, nevytvarajte si mody, tak si ich nevytvarajme!!!.....( to len príklad)....alebo aj to je sudenie?.....
none
13
11.11.2017, 10:27
Viera veriaceho4 je skor fanaticka, nez uprimna. Neviem, ci by to bolo cirkvi na uzitok, keby ju ma prezentovat taky clovek. Nech povedia tunajsi ateisti, ci ich veriaci4 povzbudil k duchovnemu zivotu alebo skor odradil.
none
15

13. Patrick91 11.11.2017, 10:27

Viera veriaceho4 je skor fanaticka, nez uprimna. Neviem, ci by to bolo cirkvi na uzitok, keby ju ma prezentovat taky clovek. Nech povedia tunajsi ateisti, ci ich veriaci4 povzbudil k duchovnemu zivotu alebo skor odradil.

11.11.2017, 11:48
Pokiaľ nie si fanatik do Ježiša, zhoríš v pekle:

Lk 14:33 Tak teda každý z vás, kto sa nezrieka všetkého, čo má, nemôže byť mojím učeníkom.

Lk 14:27: A kto nenesie svojho kríža a nejde za mnou, nemôže byť mojím učeníkom.

Lk 14:26 Ak ide niekto ku mne a nemá v nenávisti svojho otca i matere, ženy i detí, bratov i sestier, ba ešte len aj svojej vlastnej duše, nemôže byť mojím učeníkom.
none
16

11.11.2017, 11:50
Nech sa tiež ateisti vyjadria o tebe. Čakaj, že to nebude moc povzbudivé. Už ruwolf ti to pred časom povedal jasne, kto si...
none
17

11.11.2017, 11:56
Ešte sa doplním.
Problém nie je v tom, že by RKC nechcela niekoho prijať medzi seba. Práve naopak, ona ako stelesnené Božie kráľovstvo má otvorenú náruč pre každú stratenú ovečku, ktorá sa chce vrátiť k Ježišovi. Na to je však potrebné pokánie, aké robil márnotratný syn. Tak ako sa márnotratný syn nevrátil s pýchov, ale s pokorou, podobne sa vstupuje do Božieho kráľovstva
👍: elemír
none
18

17. Patrick91 11.11.2017, 11:56

Ešte sa doplním.
Problém nie je v tom, že by RKC nechcela niekoho prijať medzi seba. Práve naopak, ona ako stelesnené Božie kráľovstvo má otvorenú náruč pre každú stratenú ovečku, ktorá sa chce vrátiť k Ježišovi. Na to je však potrebné pokánie, aké robil márnotratný syn. Tak ako sa márnotratný syn nevrátil s pýchov, ale s pokorou, podobne sa vstupuje do Božieho kráľovstva

11.11.2017, 12:00
RKC ako stelesnené Božie kráľovstvo?..........sa ti neotvoril padák? ha ha ha ha ha
👍: Scarlet666
none
21

18. 11.11.2017, 12:00

RKC ako stelesnené Božie kráľovstvo?..........sa ti neotvoril padák? ha ha ha ha ha

11.11.2017, 13:13
On rád sranduuje. Pozri si popis ku jeho nicku: odkaz
👍: Scarlet666
none
25

21. 11.11.2017, 13:13

On rád sranduuje. Pozri si popis ku jeho nicku: http://www.diskusneforum.sk/ucastnik/patrick91

11.11.2017, 17:16
Obávam sa, že tentokrát to myslel vážne.....
none
48

25. 11.11.2017, 17:16

Obávam sa, že tentokrát to myslel vážne.....

11.11.2017, 22:18
veriaci-4
RealitaABC správne argumentuje, že viera v chiliazmus je rojčením, ktoré nemá podporu v Písme. Ako sa zdá, rovnako súhlasíš s Realitou, ale odpovedz mi, aj tvoj "učiteľ" a "ochranca" fotón verí v chiliazmus, tak ako Shagara.
Na koho stranu sa postavíš?
none
60

48. Astax1 11.11.2017, 22:18

veriaci-4
RealitaABC správne argumentuje, že viera v chiliazmus je rojčením, ktoré nemá podporu v Písme. Ako sa zdá, rovnako súhlasíš s Realitou, ale odpovedz mi, aj tvoj "učiteľ" a "ochranca" fotón verí v chiliazmus, tak ako Shagara.

11.11.2017, 22:28
čo to je chiliazmus.....to som ešte ani nepočul
none
64

60. 11.11.2017, 22:28

čo to je chiliazmus.....to som ešte ani nepočul

11.11.2017, 22:36
Chiliazmus je viera v 1000 ročné kráľovstvo Krista tu na zemi.
none
66

64. Astax1 11.11.2017, 22:36

11.11.2017, 22:38
100,....ktoré zrušil Augustín. Ale mnohí stále veria ,že Biblia a pôvodné Božie predsavzatie platí.
Je zaujímavé,že prvotní kresťania verili v raj na zemi,aj židia,....tak čo sa stalo? Dostal Augustín oprávnenie od Krista osobne?
none
67

64. Astax1 11.11.2017, 22:36

11.11.2017, 22:40
o tejto teme mam málo vedomosti, ale zhodou okolnosti som sa s tym začal zaoberať.......takže radšej budem zatiaľ ticho.....
none
68

48. Astax1 11.11.2017, 22:18

veriaci-4

11.11.2017, 22:52
72,.......Kniha :"Rané kresťanstvo a apokryfy"/str.211/ píše......"Pápiové rozprávanie a výroky,ktoré uvádza,sa vzťahujú z najvážnejších problémov vierouky prvých kresťanov, a to na vieru v druhý príchod Ježiša Krista a nastolenie Božieho kráľovstva na zemi",....../str.217/........"Prví kresťania chápali kráľovstvo Božie ako 1000-ročné kráľovstvo dobra a spravodlivosti,ktoré nastane na zemi po druhom príchode Krista".
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ježiš povedal:....."Blahoslavení mierni,lebo oni zdedia zem".
"Spravodliví budú vlastniť zem a budú na nej bývať navždy.“ — Žalm 37:10, 11, 29.
Na koho stranu sa postavíme?
none
98

68. Shagara 11.11.2017, 22:52

72,.......Kniha :"Rané kresťanstvo a apokryfy"/str.211/ píše......"Pápiové rozprávanie a výroky,ktoré uvádza,sa vzťahujú z najvážnejších problémov vierouky prvých kresťanov, a to na vieru v druhý príchod Ježiša Krista a nastolenie Božieho kráľovstva na zemi",....../str.217/........"Prví kresťania chápali kráľovstvo Božie ako 1000-ročné kráľovstvo dobra a spravodlivosti,ktoré nastane na zemi po druhom príchode Krista".
-------------------------------------------------------------------...

18.11.2017, 09:36
105

Myslím si, že to je zavádzanie, lebo tieto argumenty nie sú, ale je to účelové tvrdiť, že u ranných kresťanov prevládala predstava 1000 ročného kráľovstva, ako nejakého doslovného a podobného svetským kráľovstvám a ich vládam. Je to nebiblická a telesná predstava.

Neverím tomu, že u ranných kresťanov prevládal nejaký druh predstavy s doslovným 1000 ročným kráľovstvom podobnému svetským .Možno sa niektorí našli, no podľa mňa takáto predstava v ranných štádiach kresťanstva neprevládala. Svätý Duch Písma k takýmto telesným predstavám kráľovstva Božieho v žiadnom prípade nevedie, lebo samotný pojem - Božie kráľovstvo, ak vieme, že Boh je Duch, tak už len to nás vedie k tomu, že to kráľovstvo je duchovným. No keď sa radní kresťania držali Písma, tak si nemohli nevšimnúť mnoho veršov a najmä tento verš: Rim 14:17 Lebo kráľovstvo Božie nie je pokrm a nápoj, ale spravedlivosť, pokoj a radosť v Svätom Duchu.

Teda to čo je v srdci, kde Boh kraľuje svojím Slovom - Duchom. Nič iné z toho nevychádza.

Ináč povedané, že si nemôžeme predstavovať kráľovstvo Božie ako niečo, čo sýti potreby tela. To je vlastné svetským kráľovstvám a národom.

Dokonca tieto verše to krásne objasňujú:

Luk12 29A vy nehľadajte, čo budete jesť alebo čo budete piť, ani sa takými starosťami neznepokojujte, 30lebo to všetko hľadajú národy tohoto sveta, a veď váš Otec vie, že to potrebujete.

Aha, takže vieme, čo je vlastné národom sveta! Ak by bola takáto predstava aj o Božom kráľovstve na tomto svete, tak nikdy by Ježiš takéto niečo nepovedal, že. V Božom kráľovstve nie je podstatné, čo budeme jesť, čo budeme piť a čím sa zaodejeme, lebo tam ide o niečo viac ako je pokrm, nápoj, oblečenie a to pokrm srdca. Ide o spravodlivosť, pokoj a radosť vo svetom Duchu v srdci človeka. A o to tu ide.

31Ale hľadajte kráľovstvo Božie, a to všetko vám bude pridané.

Aha, máme hľadať spravodlivosť, pokoj a radosť vo Svätom Duchu a o ostatné na uspokojenie tela sa nemáme čo starať, to nám bude od Boha pridané, lebo Boh vie najlepšie čo skutočne potrebujeme, čo sa týka tela.

32Neboj sa, malé stádečko! Lebo sa zaľúbilo vášmu Otcovi dať vám kráľovstvo! 33Predajte svoje imania a dajte almužnu! Urobte si mešce, ktoré nevetšejú, nepominuteľný poklad v nebesiach, kde sa neblíži zlodej, a moľ nekazí; 34lebo kde je váš poklad, tam bude i vaše srdce.

Aha, takže hromadenie majetku nespôsobí spravodlivosť, pokoj a radosť vo Svätom Duchu, ale naopak, plno starosti o majetok a službu mamonu. Takže ako s takýmto bohatstvom vstúpime srdcom do kráľovstva pokoja a radosti? Mat19 23A Ježiš povedal svojim učeníkom: Ameň vám hovorím, že bohatý ťažko vojde do nebeského kráľovstva. 24A zase vám hovorím, že ľahšie je veľblúdovi prejsť cez ihelné ucho než bohatému vojsť do kráľovstva Božieho.

Takže veľmi ťažko je vôjsť bohatému do kráľovstva Božieho a s tým srdcom plným mamonu sa ťažko dvíha do duchovných sfér. Tak teda už vieme prečo je to tak ťažké. Skúste nájsť bohatých, ktorí majú vo svojom srdci večný pokoj a radosť vo Svätom Duchu. No u Boha je všetko možné.

No a všetko je to o srdci človeka a o pokladu srdca, lebo: 34lebo kde je váš poklad, tam bude i vaše srdce.
none
20

Ešte sa doplním.

11.11.2017, 13:12
Už Peter kúzelníkovi Šimonovi jasne oznámil, že pokánie treba robiť Bohu a nie cirkvi. Ja som pokánie už dávno spravil. A okrem toho slovo pokánie (gr. metanoia) znamená zmenu myslenia, nie len odrapkanie naučených fráz pred Bohom: odkaz

V skutočnosti by mali metanoiu činiť katolíci, pretože sa odvrátili od Boha a porušujú jeho prvé i druhé prikászanie.
none
27

Ešte sa doplním.

11.11.2017, 21:24
22,....ale "pravá pokora" sa nevozí v obrnenom papamobile,.......nechodí v šarláte so zlatou tiarou na hlave,.........nespí v paláci a ani si nedá ,........ pohanský titul -Pontifex maximus......atď.
------------------------------------------------------------------------------------
....ale chodí pešo,na somárikovi,.......skromne oblečená,..........spí často pod holým nebom,.........a neprijíma honosné tituly.,........
none
14
11.11.2017, 11:16
urcite som odradil, takých ako ludík......náš boh ne pre neho viachlavá príšera......mohol by som ho obslintávať, cukríky kupovať, modre z neba nosiť, aj tak by to nepomohlo.....naš Boh bude pre takých izbových mudrlantov, furt len viachlavá prísera.....No a také katolicke strašidlo ako ty ma nezaujíma......ty to nikdy nepochopíš.....
none
19
11.11.2017, 13:03
Ja by som povedal, že vychádzajme vždy z toho, že veriaci4 je veriaci, ide len o to, čo chce svojou vierou dosiahnuť, alebo prečo je vlastne veriaci. Väčšina veriacich má doslova strach pred otázkou: Prečo si veriaci ? Ale oni nie že by nevedseli ihneď odpovedať na túto otázku, oni len nie sú na ňu pripravení, lebo vieru berú spontánne ako neodmysliteľnú súčasť života. Ak sa vás niekto opýta ako nepripraveného: Čo je to láska ? určite neodpoviete ihneď, ale potom, vás neskôr môže napadnúť veľa variant. Veriaceho 4 variant je asi neustále velebiť a vzdávať vďaky duchu svätému. Ja napríklad považujem za prvoradé byť najskôr spasený, ale vierou a nádejou sa dá denne využívať ježišova energia živej vody na vylepšenie života. Ježiš to podrobne opisuje samárijskej žene pri jakubovej studni.
A teda ja som sa zameral na ježiša a jeho matku. Potom na jeho otca a až tam na ducha svätého. A až potom na jeho otca a nakoniec aj ducha svätého. No a myslieť na ježiša, to je myslieť na spasenie a na svoje hriechy.
Lebo napríklad, človek nemôže mať istotu, či je v ňom momentálne duch svätý, alebo zlý.
Napríklad to, či je ježiš boh, alebo nie je, to vzuniklo už za jeho života na zemi, a preto sa pýta učenníkov, za koho ma pokladáte vy a za koho mapokladaj ľudia, na to peter rázne povedal, ty si syn boží, mesiáš. a ježiš m u to potvrdil, že nezjavilo ti to tvoje telo a tvoj duch, ale môj otec ti to vnukol . Ale hneď nato, ježiš predpovedá svoje umučenie a smrť a vtedy peter povedal, to sa ti nesmie stať. A ja z toho vyvodzujem, že ak peter nevedel v ježišovej živej blízkosti, kedy je v ňom duch svätý a kedy satan, nemôže mať túto istotu nikto na svete. A to je vlastne aj potvrdenie satanovej politiky , že dokážal oklamať petra aj v takejto situácii. A preto za každým božím činom musíme vidieť aj satana, čím sa snažil oklamať nás. A čím viac sme v hriechu, tým to má s nami ľahšie. a preto sa je treba hriechov neustále zbavovať a o tom bol jordán a ján krstiteľ. Otec povedal: toto je môj milovaný syn, toho počúvajte. A duch svätý sa zjavil v podobe holubice a nehovoril nič, ale sa sprítomnil v tejto situácii v podobe holubice a jordán bol pre nás najdôležitejší tým, že tam dostal právo človek odpustiť hriechy človeku, čo dovtedy mohol len boh. Teda ježiš ako jediný je náš vyupiteľ a spasiteľ a to len preto, že nám bola daná možnosť odpustenia hriechov človeku. To odpustenie nie je úplné, lebop jasne ježišm hovorí, komu odpustíte, tomu bude odpustené, teda nehovorí komu odpustíte, ten má odpustené, lebo potom ešte boh , jrho otec robí akoby druhú fázu odpustenie hriechov tým, že každá vetvička, ktorá rastie na vínnom kmeni, každú ešte boh preveruje tým, ako prináša úrodu. A ktorá neprináša, tu olamuje a hádže do ohňa.
Teda neustále velebenie a vďaky duchu svätému, to nemôže byť nikdy na škodui, ale ježiš nám v evanjeliu ponúka ešte iné možnosti a tieto tak isto nemôžeme obísť a ísť rovno k duchu svätému.
Aj keď nie každému bolo dané rovnako a kto dostal viac, od toho sa bude viacej požadovať a preto naozaj niekomu bude stačiť ak uverí v ježiša a má život večný, nikomu nebude stačiť naplniť do bodky evanjelium, lebo ak budú dvaja pracovať na poli, jeden bude vzatý a druhý zostane.
Takže božie milosrdenstvo ide až do výška zločinca ukrižovaného vedľa ježia, ale môže zastať aj na tom, že z dvoch môže byť zobratý len jeden. A určite to bude spravodlivé, lebo my nevieme to, čo sa dozvie boh, ak nahliadne do duše oboch.
Takže všetko je otvorené a treba si len počkať a teda ak bolo dané veriacemu4 iba velebiť ducha svätého a nebolo mu dané vedieť o iných možnostiach, potom je jeho nádej veliká, ale ak meno bolo dané aj o iných možnostiach, spoveď pozdvihovanie, premenenie a bolo mi to dané tak, že nevidím v tom modly a v živote viem prečítať, že to takto funguje.
Takže záleží v prvom rade na tom, či mi záleží na spasení a do akej miery, či teda sa uspokojím s prvou informáciou o spasení, lebo to budem považovať za top a nebudem hľadať iné budem hľadať ešte aj iné možnoti, alebo budem považovať spaseniue za prvoradú záležitosť svojhho života a neustále budem vvhľadávať aj ďalšie možnosti , než tie prvoplánové, aby moja nádej bola čo najväčšia.
Ak má žena 10denárov a jeden stratí, vyprace celý dom, len aby ho našla, teda venuje nájdeniu viac času a energie, než je cena toho denáru Nepvie si, čo ma po 1O denároch, ak by som ho hľadala celý deň, za ten čas môžem zarobiť denárov omnoho viac, ale ona hľadá to, čo už mala,Aby teda sme nezostali iba pri chválení a velebení ducha svätého a ježiš a boh, akože samozrejme, ale ani raz ich slovkom nespomenieme, ale k duchu svätému možno prísť iba cez nich dvoch, reťaz dobra a zlá má ohnivka, tak ako som to písal . V každom ohnivku reťaze sú len dve ohnivka a v našom je ohnivko ježiša a satana.
A preto je treba sa viacej spoliehať na evanjeliu a nenechať si radiť od iných ľudí, lebo čo je od človeka, môže byť aj od toho druhého. A radšej sa nebáť, ak niečomu v evanjeliu nerozumieme, ako za každú cenu prijať nejaký blud a ešte sa naň aj spolahnúť, lebo boh vie, že ste nerozumeli a pozná váš úmysel .
none

najnovšie príspevky :

prevádzkuje diskusneforum.sk kontaktuj správcu diskusného fóra vytvoril dzI/O 2023 - 2026 verzia : 1.05 ( 27.4.2024 1:45 ) veľkosť : 150 461 B vygenerované za : 0.061 s unikátne zobrazenia tém : 1 895 876 unikátne zobrazenia blogov : 19 023 táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...

možnosti :

hlavná stránka nastavenia blogy todo

online účastníci :

nikto (nie) je online

hľadanie :

blog dňa :

Cestovanie pre ženy samé s deťmi nie je nemožná výzva, ale príležitosť vytvoriť si nezabudnuteľné spomienky a posilniť vašu nezávislosť. Mnoho mamičiek odkladá túto myšlienku zo strachu pred logistikou, bezpečnosťou alebo finančnou náročnosťou. Reali...

citát dňa :

Na to, aby ste na sebe začali pracovať nie je nikdy neskoro. Prestať s tým je však vždy príliš skoro.