1
|
Kiska: Truban ako premiér? Nechajme to na voličov...
Exprezident a predseda strany Za ľudí vysvetľuje, či vníma aj túto predvolebnú kampaň len ako podnikateľskú príležitosť a či by bol lepším premiérom on alebo Michal Truban. Pozrite si nový diel relácie Otvorene.
odkaz
|
 |
|
2
|
|
|
1. the X 13.09.2019, 19:57
Kiska: Truban ako premiér? Nechajme to na voličov...
Exprezident a predseda strany Za ľudí vysvetľuje, či vníma aj túto predvolebnú kampaň len ako podnikateľskú príležitosť a či by bol lepším premiérom on alebo Michal Truban. Pozrite si nový diel relácie Otvorene.
https://www.etrend.sk/ekonomika/kiska-fico-ukazal-ze-chce-vladnut-s-kotlebom.html
▲
13.09.2019, 20:20
|
the X , nebudem pozerať reláciu Otvorene, pretože "Otvorene" je lož prvej triedy... domnievam sa totiž, pokiaľ by mala mať relácia takýto názov, potom, podľa mňa, by mala byť "otvorenou" pre všetky názory a nielen pre, jemne povedané, domýšľania typu:
"Fico ukázal, že chce vládnuť s Kotlebom"

|
 |
|
7
|
|
|
2. J.Tull 13.09.2019, 20:20
the X , nebudem pozerať reláciu Otvorene, pretože "Otvorene" je lož prvej triedy... domnievam sa totiž, pokiaľ by mala mať relácia takýto názov, potom, podľa mňa, by mala byť "otvorenou" pre všetky názory a nielen pre, jemne povedané, domýšľania typu:
"Fico ukázal, že chce vládnuť s Kotlebom"

▲
13.09.2019, 22:10
|
2. tak nepozeraj, máme demokraciu . nie byvaly diktátorsky - komunisticky rezim 😉
|
 |
|
9
|
|
|
7. the X 13.09.2019, 22:10
2. tak nepozeraj, máme demokraciu . nie byvaly diktátorsky - komunisticky rezim 😉
▲
14.09.2019, 10:40
|
the X, nepoznám taký režim, ktorý by prikazoval čo máme pozerať v súkromí...

|
 |
|
28
|
|
|
9. J.Tull 14.09.2019, 10:40
the X, nepoznám taký režim, ktorý by prikazoval čo máme pozerať v súkromí...

▲
14.09.2019, 13:08
|
13. J.tull chudiatko , byvaly rezim vobec nezakazoval myšlienky ktoré nesuhlasili s byvalym rezimom. a vobec necenzuroval TV, knihy, časopisy, média všeobecne . a kamaráti z štb vobec nešpehovali čo pozerávaš v sukromí , čo rozprávaš v krčme . v sukromí si mohol v TV pozerat len to čo sa zhodovalo s ideológiou alebo nič 😉
|
 |
|
29
|
|
|
28. the X 14.09.2019, 13:08
13. J.tull chudiatko , byvaly rezim vobec nezakazoval myšlienky ktoré nesuhlasili s byvalym rezimom. a vobec necenzuroval TV, knihy, časopisy, média všeobecne . a kamaráti z štb vobec nešpehovali čo pozerávaš v sukromí , čo rozprávaš v krčme . v sukromí si mohol v TV pozerat len to čo sa zhodovalo s ideológiou alebo nič 😉
▲
14.09.2019, 13:21
|
the X, žiadny režim nemôže nikoho donútiť aby nepozeral čo pozerať nechce... neprinúti ani ku kúpe televízora ... nepísal som nič ohľadne cenzúry...
... čo sa týka špehovania občanov v súkromí, to je trochu iná téme... predovšetkým je technicky nemožné sledovať všetkých...- i tak si myslím, že som žil asi v inom režime...

|
 |
|
30
|
|
|
29. J.Tull 14.09.2019, 13:21
the X, žiadny režim nemôže nikoho donútiť aby nepozeral čo pozerať nechce... neprinúti ani ku kúpe televízora ... nepísal som nič ohľadne cenzúry...
... čo sa týka špehovania občanov v súkromí, to je trochu iná téme... predovšetkým je technicky nemožné sledovať všetkých...- i tak si myslím, že som žil asi v inom režime...

▲
14.09.2019, 13:35
|
ked si chcel vôbec niečo pozerať, tak si pozeral len to čo oni chceli....bol si masirovaný jednou ideológiou....
|
 |
|
31
|
|
|
30. ondrej61 14.09.2019, 13:35
ked si chcel vôbec niečo pozerať, tak si pozeral len to čo oni chceli....bol si masirovaný jednou ideológiou....
▲
14.09.2019, 13:40
|
ľudia si v podstate ani neuvedomovali, že ich mozgy su cieľavedome a učinne vymývané.....ešte dnes vidíme vymytých exotov y bývalého režimu....
|
 |
|
37
|
|
|
31. ondrej61 14.09.2019, 13:40
ľudia si v podstate ani neuvedomovali, že ich mozgy su cieľavedome a učinne vymývané.....ešte dnes vidíme vymytých exotov y bývalého režimu....
▲
14.09.2019, 14:15
|
ondrej61, v tej dobe neboli mozgy účinne vymývané, pretože len málokto naletel... tie propagandistické komunistické /používané tak často, že mnohým už liezli krkom/ boli totiž väčšinou ľahko prehliadateľnými primitívnymi frázami... pričom mnohými pravdivými, sa dalo oponovať voči ich praktizovaniu... keď sa "proklamované myšlienky rozchádzali s činmi" ...
Dnes je to už o inom, dnes sa vymýva oveľa účinnejšie - sofistikovane, menej okato, ale za to efektívne...

|
 |
|
84
|
|
|
37. J.Tull 14.09.2019, 14:15
ondrej61, v tej dobe neboli mozgy účinne vymývané, pretože len málokto naletel... tie propagandistické komunistické /používané tak často, že mnohým už liezli krkom/ boli totiž väčšinou ľahko prehliadateľnými primitívnymi frázami... pričom mnohými pravdivými, sa dalo oponovať voči ich praktizovaniu... keď sa "proklamované myšlienky rozchádzali s činmi" ...
Dnes je to už o inom, dnes sa vymýva oveľa účinnejšie - sofistikovane, menej okato, ale za to efektívne...

▲
15.09.2019, 13:58
|
72-
"Dnes je to už o inom, dnes sa vymýva oveľa účinnejšie - sofistikovane, menej okato, ale za to efektívne..."
Tull, predpokladám, že máš na mysli najmä mecára a ficíka so svojimi suitami..... 
|
 |
|
90
|
|
|
84. kntsz 15.09.2019, 13:58
72-
"Dnes je to už o inom, dnes sa vymýva oveľa účinnejšie - sofistikovane, menej okato, ale za to efektívne..."
Tull, predpokladám, že máš na mysli najmä mecára a ficíka so svojimi suitami.....
▲
15.09.2019, 18:02
|
kntsz, nie mám na mysli najmä médiá... pre jednoduchosť len pricapím:
Pravda víťazí
Smiech cez slzy
Lož sa škerí z každej konzervy
Sem-tam pravdička,
Drobulinkými písmenami,
Pod zvýraznenými klamstvami,
Na etikete ukrytá
To je symbol tohto sveta
Pravda, nečitateľne,
Bombastickým klamstvom prekrytá
Zvratky a celebrity
Krv a mŕtvoly
Rinú sa z médií
Hnus a sračky
Čo dušu pošpinia
Gumovanie myslenia
Triumf nemyslenia
To tu víťazí
Loď vraj kapitán opustil
Úsmev cez slzy
Loď i snami
Za judášsky groš vymenil
Už nie smiech, úsmev
Už len slzy
Sme predaní ...
Láska víťazí ...?
Surovosť, bezcitnosť,
Vyšpekulovanosť
To sú víťazi
Strach a stres
Frustrácie, depresie
To tu víťazí
Peniaze, majetok - jediné hodnoty
Boh, ktorého sme si stvorili
Tejto „pravde“ „láske“ sa klaniame
Túto svätosť vyznávame
Kristovi balvan staviame:
„Viděl jsem Ho vě měste a v měsícem ozařených horách
Jeho kříž byl samá krev a svým balvanem už téměř nemohl ani
pohnout“*
*citát z Hymn 43 (Jethro Tull)

|
 |
|
34
|
|
|
30. ondrej61 14.09.2019, 13:35
▲
14.09.2019, 13:49
|
ondrej61, pozeral som napríklad "Desať stupňov ku zlatej" /v ktorých boli aj vyslovene ideologické témy, ktoré som však ignoroval.../, filmy Jiřího Menzla, ktoré si rád pozriem aj teraz... napr. Vesničko má středisková /z tých známejších... ale i jeho staršie... za študentských čias ma prezývali "cinema king", pretože som s obľubou chodil do kina a čuduj sa svete, väčšinou na tie "kapitalistické" včítane množstva amerických... dovolím si tvrdiť, že boli neporovnateľne kvalitnejšie /nie technikou, ale "kvalitou myšlienky"/ ako v porovnaní obrovská väčšina dnešných brakov...
Z novín som čítal pravidelne Smenu na nedeľu... ostatné len sporadicky...

|
 |
|
38
|
|
|

▲
14.09.2019, 14:28
|
57. Áno ? a o čom bola reakcia č.2/ ?
|
 |
|
45
|
|
|

▲
14.09.2019, 14:49
|
57-
Tull, nežil si v inom režime, "iba" si žil v režime vedúcej úlohy strany a to na strane inej barikády.
Poznáme prípady špehovania aj v súkromí - viď ako Široký špehoval vlastnú matku
Kto bol ako špehovaný a kým sme sa iba v malom dozvedeli až po 89-tom.
Je pre teba priťažujúcou skutočnosťou, že si o tom nevedel. 
|
 |
|
49
|
|
|
45. kntsz 14.09.2019, 14:49
57-
Tull, nežil si v inom režime, "iba" si žil v režime vedúcej úlohy strany a to na strane inej barikády.
Poznáme prípady špehovania aj v súkromí - viď ako Široký špehoval vlastnú matku
Kto bol ako špehovaný a kým sme sa iba v malom dozvedeli až po 89-tom.
Je pre teba priťažujúcou skutočnosťou, že si o tom nevedel.
▲
14.09.2019, 15:39
|
kntsz, svoje "dospelé" roky som žil v režime perestrojky a bol som na tejto strane barikády, ako aj na strane "bežných zamestnancov", často proti vtedajšej komunistickej verchuške ...

|
 |
|
86
|
|
|
49. J.Tull 14.09.2019, 15:39
kntsz, svoje "dospelé" roky som žil v režime perestrojky a bol som na tejto strane barikády, ako aj na strane "bežných zamestnancov", často proti vtedajšej komunistickej verchuške ...

▲
15.09.2019, 14:04
|
96-
Tull - mám sklon veriť, že to myslíš úprimne, ale to je pramálo - svoje zmýšľanie nomenklatúrneho kádra nezaprieš.
|
 |
|
89
|
|
|
86. kntsz 15.09.2019, 14:04
96-
Tull - mám sklon veriť, že to myslíš úprimne, ale to je pramálo - svoje zmýšľanie nomenklatúrneho kádra nezaprieš.
▲
15.09.2019, 15:20
|
kntsz, nomenklatúrneho kádra?  ... nikdy som sa ním byť necítil... už som spomínal, "krátko" po 89., keď mnohí z komunistických kádrov opúšťali potápajúcu sa loď a odišli za inou kariérou, som bol svojim majstrom súrne odvolaný z práce, na ktorej záležalo nielen mne... vraj mám "okamžite" ísť na ZV KSS... tu som "pučil oči" hádam ako nikdy predtým, odrazu, keď predtým z "tejto strany" do mňa "ani pes nezakopol" mi vtedajší predseda navrhol, či by som nezobral jeho funkciu, keďže odchádza mimo podnik, tiež za inou kariérou... samozrejme, že som odmietol, nikdy som sa vo funkcionárčení nevidel, ani len v päte som nič podobné nemal... ani na funkciu predsedu DV ROH som predtým nepomýšľal, dokonca som sa snažil z toho vykrútiť - keď som sa od kolegu dozvedel, že ma navrhujú, zobral som si 2 dni NV na úpravy bytu, ktoré som mal i tak v pláne... prišiel pre mňa majster, či by som nemohol prerušiť prácu doma a ísť do podniku, pretože vedúci chce som mnou čosi prejednať. Tušil som koľká bije, ako i vedel, že sa prehováraniu ani tak nevyhnem ... zobral som si dva dni na rozmyslenie... nebolo to jednoduché rozhodovanie, nakoniec som, po dohode s manželkou, medzi iným aj o tom, že ak ma zvolia, pokým budem vo funkcii, nebudem žiadať o žiadne výhody, ktoré poskytoval podnik cez odbory, že prípadné žiadosti v tomto smere, ak budeme mať, môže podať iba ona svojmu DV ROH... napriek tomu, že som bol v tejto funkcii, temer všetku agendu, ktorú som mohol, som zveril členom výboru, čo bola tiež jedna z mojich podmienok, aby som sa mohol venovať svoje práci mechanika MAR...
mimochodom, aké je to zmýšľanie nomenklatúrneho kádra... ?

|
 |
|
101
|
|
|
89. J.Tull 15.09.2019, 15:20
kntsz, nomenklatúrneho kádra? ... nikdy som sa ním byť necítil... už som spomínal, "krátko" po 89., keď mnohí z komunistických kádrov opúšťali potápajúcu sa loď a odišli za inou kariérou, som bol svojim majstrom súrne odvolaný z práce, na ktorej záležalo nielen mne... vraj mám "okamžite" ísť na ZV KSS... tu som "pučil oči" hádam ako nikdy predtým, odrazu, keď predtým z "tejto strany" do mňa "ani pes nezakopol" mi vtedajší predseda navrhol, či by som nezobral jeho funkciu, keďže odchádza mimo ...
▲
16.09.2019, 00:17
|
164-
Tull - nemusel si.
Ja s tým nič neurobím.
Ja som mal väčšie "šťastie".
Niekedy v 87-mom mi môj šéf (inak kamarád - už som ho spomínal ako sa nám nestraníkom ospravedlňoval, že musí ísť do strany) - predseda podnikovej KSS navrhol ísť do strany. Trochu ma rozosmial, lebo vďaka môjmu otcovi, ktorý bol v 69-tom vyhodený ako pravicový oportunista som mal jasno.
Nie, sorry - povedal som.
Nebyť môjho otca, ktorý si v tomto vytrpel svoje, neviem ako by som sa rozhodol......
Teraz môžem mať silné reči......
K tej poslednej vete:
Nie je dôležité, že si bol v strane a ja som nebol.
Dôležité je svedomie a cesta k nemu.
Aj spomínaný priateľ mal problém, lebo ľudia sú často hnusní a radi si do bývalého predsedu strany kopnú. Ja však viem svoje a vždy mu poviem: Neser ma! Ty si komunista nikdy nebol!
Neviem či to s tým súvisí, ja si myslím, že áno. Bol operovaný a bol na druhej strane. Videl sa z hora na operačnom stole a keď sa vrátil, vedel všetko čo sa dialo.
Aj Boh mu potvrdil, že nomenklatúrnym kádrom nikdy nebol.
Ja nemám právo - a ak, tak len upozorniť, kedy sa podľa mňa mýliš a vedz, že nemám potrebu ubližovať.
|
 |
|
102
|
|
|
101. kntsz 16.09.2019, 00:17
164-
Tull - nemusel si.
Ja s tým nič neurobím.
Ja som mal väčšie "šťastie".
Niekedy v 87-mom mi môj šéf (inak kamarád - už som ho spomínal ako sa nám nestraníkom ospravedlňoval, že musí ísť do strany) - predseda podnikovej KSS navrhol ísť do strany. Trochu ma rozosmial, lebo vďaka môjmu otcovi, ktorý bol v 69-tom vyhodený ako pravicový oportunista som mal jasno.
Nie, sorry - povedal som.
Nebyť môjho otca, ktorý si v tomto vytrpel svoje, neviem ako by som sa rozhodol........
▲
16.09.2019, 11:17
|
kntsz, keď je niekto komunista, potom je už automaticky nomenklatúrny káder? ...nehlásil som sa do strany, prijal som ponuku svojich kolegov komunistov, dokonca aj od môjho vtedajšieho majstra, voči ktorému som mal "protištátne reči". Už som ich tuším spomínal. Keď som nastúpil ako nováčik, skúšal ma tým, že mi zadal úlohy, ktoré som mal vyriešiť a narysovať na pauzák... tuše v tej dobe schli pomalšie, tak som sa často zadumaný prechádzal po chodbe z rukami vo vreckách. Keď mi to prísne vyčítal, odpovedal som:
"Aj súdruh Lenin mal často ruky vo vreckách a aký to bol usilovný človek"
Hovorilo sa o mne, že nemám úctu voči svojim nadriadeným, čo nebola celkom pravda; len som sa /vo svojej "mladíckosti"/ nebál povedať priamo do očí, čo si myslím... neľutujem svoje členstvo, bola to doba perestrojky, ktorej som, možno naivne veril... nebudem opakovať svoje dôvody /už som o nich písal/ prijať ponuku...
Neubližuješ mi /čítal som, že ma považuješ za zdravotne "hendikepovaného" - mám síce isté zdravotné problémy - pomaličky spejem k výmene kolenného kĺbu... / ani keď sa vyjadruješ "extrémnejšie" a už vôbec nie, keď ma upozorňuješ na moje údajné omyly ... čím ani zďaleka nechcem tvrdiť, že som neomylným, len Tvoje argumenty ma nepresvedčili, skôr naopak...

|
 |
|
55
|
|
|

▲
14.09.2019, 16:10
|
57. aj ked v podstate v číne a v korey majú povinné sledovat ideologické vysielanie v médiach 😉
|
 |
|
57
|
|
|
55. the X 14.09.2019, 16:10
57. aj ked v podstate v číne a v korey majú povinné sledovat ideologické vysielanie v médiach 😉
▲
14.09.2019, 17:31
|
the X, ak je to pravda, potom by ma zaujímalo ako dokážu technicky odkontrolovať túto povinnosť... najmä u tých, ktorí televízory ani nemajú... alebo majú ich v každej rodine aj s možnosťou pokrytia signálom?

|
 |
|
|