hoď ma hore
Milí diskutujúci. Pri diskutovaní prosím: 1. nepridávaj témy pozostávajúce len z odkazov alebo jednoslovné témy / 2. nepridávaj uražlivé alebo vulgárne komentáre. Ak tieto pravidlá nedodržíš, tvoja téma pravdepodobne skončí v koši. Príjemné diskutovanie :)
none
ak chceš diskutovať, musíš sa registrovať. registrácia

tu sa nachádzaš : 

hlavná stránka  /  rôzne  /  téma

Kde sa vzal, tu sa vzal zemiakový šalát

príspevkov
93
zobrazení
125
tému vytvoril(a) 22.12.2013 21:15
posledná zmena 23.12.2013 22:29
1
22.12.2013, 21:15
Korene tradičného zemiakového šalátu siahajú pravdepodobne do cárskeho Ruska z polovice 19. storočia. V tom čase fungovala v Moskve luxusná reštaurácia Hermitage s belgickým šéfkuchárom Lucienom Olivierom a ten pre svojich zákazníkov z vybranej spoločnosti začal pripravovať špeciálny pokrm z varených zemiakov, majonézy, varených vajec, kyslých uhoriek a ďalších vzácnych ingrediencií. Akých, to sa nikdy nikto nedozvedel.

Ako ho robíte vy, čo sú pre vás okrem varených zemiakov, majonézy, varených vajec, kyslých uhoriek ostatné vzácne ingrediencie?
none
2

1. 22.12.2013, 21:15

Korene tradičného zemiakového šalátu siahajú pravdepodobne do cárskeho Ruska z polovice 19. storočia. V tom čase fungovala v Moskve luxusná reštaurácia Hermitage s belgickým šéfkuchárom Lucienom Olivierom a ten pre svojich zákazníkov z vybranej spoločnosti začal pripravovať špeciálny pokrm z varených zemiakov, majonézy, varených vajec, kyslých uhoriek a ďalších vzácnych ingrediencií. Akých, to sa nikdy nikto nedozvedel.

Ako ho robíte vy, čo sú pre vás okrem varených zemiakov, majonézy,...

22.12.2013, 21:26
ja dávam do neho aj lyžicu horčice, plus trochu kyslej smotany aby bol jemnejší, mrkvu s hráškom, najskôr zálivku s cibuľkou.
none
3

2. 22.12.2013, 21:26

ja dávam do neho aj lyžicu horčice, plus trochu kyslej smotany aby bol jemnejší, mrkvu s hráškom, najskôr zálivku s cibuľkou.

22.12.2013, 21:28
Aj tatarskú omáčku.
none
5

3. Lemmy 22.12.2013, 21:28

Aj tatarskú omáčku.

22.12.2013, 21:35
3. tatarskú už na čo ?
none
8

5. 22.12.2013, 21:35

3. tatarskú už na čo ?

22.12.2013, 21:42
Kvôli chuti. Podľa mňa zlepší chuť šalátu.
none
9

8. Lemmy 22.12.2013, 21:42

Kvôli chuti. Podľa mňa zlepší chuť šalátu.

22.12.2013, 21:45
8, nie je potom ten šalát ťažký ?, aj majonéza, aj vajcia aj tatarka a ešte s vyprážanou rybou, mäsom, to je dobré na žlčníkový záchvat
none
10

9. 22.12.2013, 21:45

8, nie je potom ten šalát ťažký ?, aj majonéza, aj vajcia aj tatarka a ešte s vyprážanou rybou, mäsom, to je dobré na žlčníkový záchvat

22.12.2013, 21:47
Neviem. My tak doma robíme. Okrem majonézy dáme aj tatársku.
none
11

10. Lemmy 22.12.2013, 21:47

Neviem. My tak doma robíme. Okrem majonézy dáme aj tatársku.

22.12.2013, 21:49
10. nemusí to byť zlé, možno vyskúšame aj my.
none
12

11. 22.12.2013, 21:49

10. nemusí to byť zlé, možno vyskúšame aj my.

22.12.2013, 21:52
Teraz neskúšaj. Inokedy. Aby si potom na mňa nenadávala, že ti nechutil.
none
15

11. 22.12.2013, 21:49

10. nemusí to byť zlé, možno vyskúšame aj my.

22.12.2013, 22:00
Vidíš, aj Kubko v 14. spomína, že jeho švagriná tiež pridáva tatársku.
none
19

15. Lemmy 22.12.2013, 22:00

Vidíš, aj Kubko v 14. spomína, že jeho švagriná tiež pridáva tatársku.

22.12.2013, 22:05
15. však prečo nie, tým sa nič nepokazí.
none
4

1. 22.12.2013, 21:15

Korene tradičného zemiakového šalátu siahajú pravdepodobne do cárskeho Ruska z polovice 19. storočia. V tom čase fungovala v Moskve luxusná reštaurácia Hermitage s belgickým šéfkuchárom Lucienom Olivierom a ten pre svojich zákazníkov z vybranej spoločnosti začal pripravovať špeciálny pokrm z varených zemiakov, majonézy, varených vajec, kyslých uhoriek a ďalších vzácnych ingrediencií. Akých, to sa nikdy nikto nedozvedel.

Ako ho robíte vy, čo sú pre vás okrem varených zemiakov, majonézy,...

22.12.2013, 21:31
Ja dávam ešte nadrobno posekanú cibuľu, hrášok, mrkvu, čierne korenie, soľ , šťavu z uhoriek a domácu majonézu (žĺtka vymiešané s olejom do hustej peny).
👍: Lemmy
none
6

4. 22.12.2013, 21:31

Ja dávam ešte nadrobno posekanú cibuľu, hrášok, mrkvu, čierne korenie, soľ , šťavu z uhoriek a domácu majonézu (žĺtka vymiešané s olejom do hustej peny).

22.12.2013, 21:39
4. vodu z uhoriek na dochutenie aj my občas zvykneme.
A máš rád šalát redší, či hustejší ? , lebo jedna pani robí "majonézový šalát, že len varené zemiaky, pomazané majonézou, neverila som vlastným ušiam a očiam že "čo to je ?"
none
14

6. 22.12.2013, 21:39

4. vodu z uhoriek na dochutenie aj my občas zvykneme.
A máš rád šalát redší, či hustejší ? , lebo jedna pani robí "majonézový šalát, že len varené zemiaky, pomazané majonézou, neverila som vlastným ušiam a očiam že "čo to je ?"

22.12.2013, 21:57
Ja mám radšej hustejší. Moja švagriná naopak, redší, preto doňho dáva ešte aj tatárku. Dá sa aj ten, ale môj zvyk, je môj zvyk a "železná košeľa"
none
20

14. 22.12.2013, 21:57

Ja mám radšej hustejší. Moja švagriná naopak, redší, preto doňho dáva ešte aj tatárku. Dá sa aj ten, ale môj zvyk, je môj zvyk a "železná košeľa"

22.12.2013, 22:07
14, každý si urobí taký aký má rád, základom sú aj tak dobré krumple.
none
38

20. 22.12.2013, 22:07

14, každý si urobí taký aký má rád, základom sú aj tak dobré krumple.

22.12.2013, 22:48
V teste vyhrali franzúske odkaz
none
39

38. 22.12.2013, 22:48

V teste vyhrali franzúske http://www.pluska.sk/spravy/ekonomika/velky-test-zemiakov-ktore-su-najlepsie-salat.html

22.12.2013, 22:51
Som z toho jeleň, ako môže niekto rozpoznať rozdiel medzi zemiakmi. Teda, ja nerozpoznám ani rozdiel medzi kvalitnými vínami či pivom.
none
40

39. Lemmy 22.12.2013, 22:51

Som z toho jeleň, ako môže niekto rozpoznať rozdiel medzi zemiakmi. Teda, ja nerozpoznám ani rozdiel medzi kvalitnými vínami či pivom.

22.12.2013, 22:53
Lenže ak sa ti rozvaria po štvť hodine varenia zemiaky aj v šupke, tak vieš, že na šalát asi moc vhodné nie sú, nie?
none
41

40. Nadja 22.12.2013, 22:53

Lenže ak sa ti rozvaria po štvť hodine varenia zemiaky aj v šupke, tak vieš, že na šalát asi moc vhodné nie sú, nie?

22.12.2013, 22:55
To akože keď si v obchode, tak keď nemajú zemiaky Annabella, tak iné nekúpiš? Neviem o tom, že by niekto kupoval zemiaky podľa názvu odrôd.
none
43

41. Lemmy 22.12.2013, 22:55

To akože keď si v obchode, tak keď nemajú zemiaky Annabella, tak iné nekúpiš? Neviem o tom, že by niekto kupoval zemiaky podľa názvu odrôd.

22.12.2013, 23:00
No, moje deti mali nakázané kúpiť ružové šalátove podlhovasté zemiaky, ony sú drahšie, ale výýýbornééé, lenže... nemali, a tak kúpili obyčajné
none
62

1. 22.12.2013, 21:15

Korene tradičného zemiakového šalátu siahajú pravdepodobne do cárskeho Ruska z polovice 19. storočia. V tom čase fungovala v Moskve luxusná reštaurácia Hermitage s belgickým šéfkuchárom Lucienom Olivierom a ten pre svojich zákazníkov z vybranej spoločnosti začal pripravovať špeciálny pokrm z varených zemiakov, majonézy, varených vajec, kyslých uhoriek a ďalších vzácnych ingrediencií. Akých, to sa nikdy nikto nedozvedel.

Ako ho robíte vy, čo sú pre vás okrem varených zemiakov, majonézy,...

23.12.2013, 01:06
Nebudeme ďaleko od pravdy, keď povieme, že za zemiakový šalát vďačíme Krištofovi Kolumbovi. Aj keď toto vyhlásenie je po všetkých stránkach mierne pritiahnuté za vlasy – zemiaky do Európy dorazili skutočne až po objavení Ameriky.

Európa mala spočiatku k zemiakom trocha nedôverčivý vzťah, považovala ich za pohanskú a nečistú plodinu. Do českých krajín prišli zemiaky z Braniborska, odtiaľ vznikol skomolením ich dnešný názov. Podľa iného názoru vznikol názov zemiaky zo slova bamboly – starého označenia pre hľuzy.

Môžeme polemizovať s výrokom českého botanika 19. storočia Jana Svatopluka Presla, že zemiaky sú tým najužitočnejším, čo ľudstvu prinieslo objavenie Ameriky, viac-menej si dnes náš jedálny lístok bez zemiakov nedokážeme predstaviť.

Ako vlastne vznikol zemiakový šalát? A aká spletitá bola jeho cesta na vianočný stôl? Presne to vlastne nikto nevie… Ale útržky z histórie aspoň trocha napovedia. Kde sa vzal, tu sa vzal, objavil sa na vianočných stoloch zemiakový šalát ako neodmysliteľný spoločník vyprážaného kapra. Kde však hľadať korene tejto pochutiny? Ako prílohu ho nutne musíme zaradiť do 19. storočia, pretože len vtedy sa začali k mäsu podávať aj prílohy

V receptároch slávnych kuchárok Rettigovej a Sandtnerovej však zemiakový šalát vo svojej súčasnej podobe ešte nenájdete. V kuchárke z roku 1946 nachádzame recept pomerne podobný – avšak bez koreňovej zeleniny. Obsahoval už aj vtedy známu pochutinu, ktorá urobila počas vojny zo zemiakového šalátu luxusné jedlo – teda majonézu.

Majonézu, kráľovnú studených omáčok, vynašli kuchári v horskom meste Mahonu na stredozemnom ostrove Menorka, a keď ho dobyli Francúzi, stala sa mahonská omáčka, po francúzsky mayonnaisa, jednou z koristí.

Kde sú inšpiračné zdroje vzniku zemiakového šalátu sa môžeme iba dohadovať. Jednou stopou môže byť kyslá uhorka, ktorá by ponúkala riešenie, že pre súčasnú podobu zemiakového šalátu poslúžila ruská kuchyňa. Túto teóriu by potvrdil aj fakt, že napríklad v Indii sa dá zemiakový šalát (obsahujúci aj rybie mäso) zohnať pod názvom ruský šalát. Nech už bol zemiakový šalát inšpirovaný čímkoľvek – podstatné je, že sa k nám na vianočný stôl dostal. Pretože – čo by to boli za Vianoce bez zemiakového šalátu?
none
63

62. Osvietený 23.12.2013, 01:06

Nebudeme ďaleko od pravdy, keď povieme, že za zemiakový šalát vďačíme Krištofovi Kolumbovi. Aj keď toto vyhlásenie je po všetkých stránkach mierne pritiahnuté za vlasy – zemiaky do Európy dorazili skutočne až po objavení Ameriky.

Európa mala spočiatku k zemiakom trocha nedôverčivý vzťah, považovala ich za pohanskú a nečistú plodinu. Do českých krajín prišli zemiaky z Braniborska, odtiaľ vznikol skomolením ich dnešný názov. Podľa iného názoru vznikol názov zemiaky zo slova bamboly – star...

23.12.2013, 07:10
Pekne. Nech už je odkiaľkoľvek, hlavná vec, že zajtra už bude u nás
none
64

63. 23.12.2013, 07:10

Pekne. Nech už je odkiaľkoľvek, hlavná vec, že zajtra už bude u nás

23.12.2013, 07:20
64. podla mna z Talianska-bambolo
v luxusnej restauracii Hermitage sa podaval zemiakovy salat,ktory Puskin pomenoval-Bombolo
a na Slovensku ho vie najlepsie robit ten,kto sa hrdi prave tymto nickom
none
65

64. 23.12.2013, 07:20

64. podla mna z Talianska-bambolo
v luxusnej restauracii Hermitage sa podaval zemiakovy salat,ktory Puskin pomenoval-Bombolo
a na Slovensku ho vie najlepsie robit ten,kto sa hrdi prave tymto nickom

23.12.2013, 07:31
Keď čítam tunajšie recepty, ešte mi v nich chýba kvapka oleja. Som zvedavá, ako ich zhodnotí majster kuchár Bambolo.
none
66

65. 23.12.2013, 07:31

Keď čítam tunajšie recepty, ešte mi v nich chýba kvapka oleja. Som zvedavá, ako ich zhodnotí majster kuchár Bambolo.

23.12.2013, 07:38
66.neviem ci si robis majonezu sama,pokial ano,v nej je oleja dost....aj ked taliani
dokazu nakydat olej este aj do dukatovych buchticiek
none
67

66. 23.12.2013, 07:38

66.neviem ci si robis majonezu sama,pokial ano,v nej je oleja dost....aj ked taliani
dokazu nakydat olej este aj do dukatovych buchticiek

23.12.2013, 08:07
67. vieš čo je zaujímavé na zemiakovom šaláte ? že ak by sme ho obidve robili podľa rovnakého receptu, tak aj tak by bol každý iný

akurát som počúvala v rádiu Bukovského( myslím, že tak sa volá ) a ten jeho " zdravý " recept na šalát sa mi ani náhodou nepáčil a viem, že moje Slnko by ho nejedlo
none
68

67. 23.12.2013, 08:07

67. vieš čo je zaujímavé na zemiakovom šaláte ? že ak by sme ho obidve robili podľa rovnakého receptu, tak aj tak by bol každý iný

akurát som počúvala v rádiu Bukovského( myslím, že tak sa volá ) a ten jeho " zdravý " recept na šalát sa mi ani náhodou nepáčil a viem, že moje Slnko by ho nejedlo

23.12.2013, 08:35
68. Fialus*, staci sa pozriet na Bukovskeho ako vypada
moja kamoska Magda robi najlepsi salat,robi ho vo velkom, vzdy za dva velke vajlingy,
lebo cez sviatky chodia k nej vsetci na salat.
raz som ju pod tarchou vina zlomila a prezradila mi recept,aj som dodrzala ingrediencie,mnozstvo,postup
a veru to nebol taky salat,ako ho robieva ona
teraz mam plnu hlavu vinoveho šoda, budem ho robit prvykrat....
none
77

65. 23.12.2013, 07:31

Keď čítam tunajšie recepty, ešte mi v nich chýba kvapka oleja. Som zvedavá, ako ich zhodnotí majster kuchár Bambolo.

23.12.2013, 09:54
Robinsonka v majoneze je okrem maleho žltka oleja dosť . nIekto dava miesto majonezi kyslu smotanu a to je vážne hnus
none
69

64. 23.12.2013, 07:20

64. podla mna z Talianska-bambolo
v luxusnej restauracii Hermitage sa podaval zemiakovy salat,ktory Puskin pomenoval-Bombolo
a na Slovensku ho vie najlepsie robit ten,kto sa hrdi prave tymto nickom

23.12.2013, 08:39
neznaboh by povedal že šalát pochádza z Tesca....ale my vieme svoje...
none
70

69. Bombolo 23.12.2013, 08:39

neznaboh by povedal že šalát pochádza z Tesca....ale my vieme svoje...

23.12.2013, 08:48
70.Bombolo*,spomen anjela...
aj v Lidli maju,s takym neobsluzili ani anglickeho krala v Hermitage
none
71

70. 23.12.2013, 08:48

70.Bombolo*,spomen anjela...
aj v Lidli maju,s takym neobsluzili ani anglickeho krala v Hermitage

23.12.2013, 08:58
tak či onak...ale pre každého je najlepší šalát od mamy
robím ho často ale vždy je iný...záleží od zemiakov
none
72

71. Bombolo 23.12.2013, 08:58

tak či onak...ale pre každého je najlepší šalát od mamy
robím ho často ale vždy je iný...záleží od zemiakov

23.12.2013, 09:03
Aj na pomere zložiek, kto už váži ingrediencie do šalátu? 🙂
none
74

72. Nadja 23.12.2013, 09:03

Aj na pomere zložiek, kto už váži ingrediencie do šalátu? 🙂

23.12.2013, 09:05
73. ja to mam v oku
none
76

72. Nadja 23.12.2013, 09:03

Aj na pomere zložiek, kto už váži ingrediencie do šalátu? 🙂

23.12.2013, 09:09
73. ja aj koláče pečiem tak, že nič nevážim , tak ma to naučila moja mamina
none
73

71. Bombolo 23.12.2013, 08:58

tak či onak...ale pre každého je najlepší šalát od mamy
robím ho často ale vždy je iný...záleží od zemiakov

23.12.2013, 09:04
72. ficim na trh zohnat ruzaky
caves
none
75

71. Bombolo 23.12.2013, 08:58

tak či onak...ale pre každého je najlepší šalát od mamy
robím ho často ale vždy je iný...záleží od zemiakov

23.12.2013, 09:06
72. áno ten mamin je najlepší, aj moje Slnko to tvrdí
none
7
22.12.2013, 21:39
Mrkvu, petržlen, zeler, hrášok, kukuricu, cibulu, šunkovú salámu, čierne korenie, kyslú smotanu sol a citron. Niekedy trochu cesnaku, inokedy oregano (dobromyseľ), a pod.
👍: Lemmy
none
13

7. Nadja 22.12.2013, 21:39

Mrkvu, petržlen, zeler, hrášok, kukuricu, cibulu, šunkovú salámu, čierne korenie, kyslú smotanu sol a citron. Niekedy trochu cesnaku, inokedy oregano (dobromyseľ), a pod.

22.12.2013, 21:55
este aj sunkovu salamu? Ved to je parizsky.
👍: dorota
none
17

13. ranexil 22.12.2013, 21:55

este aj sunkovu salamu? Ved to je parizsky.

22.12.2013, 22:03
V parižskom je saláma základ, a tuná sú to zemiaky.
👍: dorota
none
42

17. Nadja 22.12.2013, 22:03

V parižskom je saláma základ, a tuná sú to zemiaky.

22.12.2013, 22:59
Nadja clekom by som uvital vediet, kde si v tom recepte spomenula zemiaky
none
44

42. ranexil 22.12.2013, 22:59

Nadja clekom by som uvital vediet, kde si v tom recepte spomenula zemiaky

22.12.2013, 23:01
Tie sú defaultne už hore spomínané a my sme mali doplniť, čo ešte... 🙂)))
none
45

44. Nadja 22.12.2013, 23:01

Tie sú defaultne už hore spomínané a my sme mali doplniť, čo ešte... 🙂)))

22.12.2013, 23:03
No jo, mudry sa vykruti.
none
21

13. ranexil 22.12.2013, 21:55

este aj sunkovu salamu? Ved to je parizsky.

22.12.2013, 22:09
13. tiež si myslím, že ak tam ide saláma je to parížsky šalát , ten tuším nemá zemiaky
👍: dorota
none
16

7. Nadja 22.12.2013, 21:39

Mrkvu, petržlen, zeler, hrášok, kukuricu, cibulu, šunkovú salámu, čierne korenie, kyslú smotanu sol a citron. Niekedy trochu cesnaku, inokedy oregano (dobromyseľ), a pod.

22.12.2013, 22:02
Môj kolega dáva tiež zeler a ešte aj nadrobno nakrájané jablko.
none
18

16. 22.12.2013, 22:02

Môj kolega dáva tiež zeler a ešte aj nadrobno nakrájané jablko.

22.12.2013, 22:04
To znie zaujímavo, na troche vyskúšam, fajnovo to asi odľahčí ťažký a sýty šalát 🙂
none
23

16. 22.12.2013, 22:02

Môj kolega dáva tiež zeler a ešte aj nadrobno nakrájané jablko.

22.12.2013, 22:11
16. nakrájané jablko dávame do kapusty.
none
24

16. 22.12.2013, 22:02

Môj kolega dáva tiež zeler a ešte aj nadrobno nakrájané jablko.

22.12.2013, 22:12
16. takýto obdobný som už jedla, boli v ňom aj vlašské orechy a moc chutný bol.
none
22

7. Nadja 22.12.2013, 21:39

Mrkvu, petržlen, zeler, hrášok, kukuricu, cibulu, šunkovú salámu, čierne korenie, kyslú smotanu sol a citron. Niekedy trochu cesnaku, inokedy oregano (dobromyseľ), a pod.

22.12.2013, 22:10
7. my robievame maj. šalát za obrovský hrniec aj na niekoľko dní, keď tam dáš salám, neskysne vám ?
none
25

22. 22.12.2013, 22:10

7. my robievame maj. šalát za obrovský hrniec aj na niekoľko dní, keď tam dáš salám, neskysne vám ?

22.12.2013, 22:12
A prečo na niekoľko dní? Ja keď zjem čosi na obed, tak už na večeru nechcem to isté. Nie to ešte jesť to isté aj na druhý deň.
none
26

25. Lemmy 22.12.2013, 22:12

A prečo na niekoľko dní? Ja keď zjem čosi na obed, tak už na večeru nechcem to isté. Nie to ešte jesť to isté aj na druhý deň.

22.12.2013, 22:16
25, lebo je nás viac, a je mimoriadne dobrý , 1 deň ho máme k rybe, 2 deň k rezňom, a zase k nejakému mäsu, máme ho strašne radi a nevieme sa ho dojesť, dávame si ho na raňajky, na obed, na večeru, preto tak veľa. Ale to len na vianoce, inak menšie dávky robievame.
none
27

25. Lemmy 22.12.2013, 22:12

A prečo na niekoľko dní? Ja keď zjem čosi na obed, tak už na večeru nechcem to isté. Nie to ešte jesť to isté aj na druhý deň.

22.12.2013, 22:18
Aj my ho robíme za vedro
👍: Nadja , dorota
none
28

25. Lemmy 22.12.2013, 22:12

A prečo na niekoľko dní? Ja keď zjem čosi na obed, tak už na večeru nechcem to isté. Nie to ešte jesť to isté aj na druhý deň.

22.12.2013, 22:26
Neviem, kolko šalátu by som musela urobiť, aby sme ho mali príliš veľa...
Ja ho ale robím tak, aby ostal ešte aj na Silvestra na chlebíčky, ale na to je taká finta... tak dlho totiž normálne naozaj nevydrží... 🙂
none
29

28. Nadja 22.12.2013, 22:26

Neviem, kolko šalátu by som musela urobiť, aby sme ho mali príliš veľa...
Ja ho ale robím tak, aby ostal ešte aj na Silvestra na chlebíčky, ale na to je taká finta... tak dlho totiž normálne naozaj nevydrží... 🙂

22.12.2013, 22:31
U nás by do Silvestra vydržal jedine vtedy, keby na ňom had syčal
none
30

28. Nadja 22.12.2013, 22:26

Neviem, kolko šalátu by som musela urobiť, aby sme ho mali príliš veľa...
Ja ho ale robím tak, aby ostal ešte aj na Silvestra na chlebíčky, ale na to je taká finta... tak dlho totiž normálne naozaj nevydrží... 🙂

22.12.2013, 22:33
Aká finta? Nože nás nenapínaj
none
31

30. 22.12.2013, 22:33

Aká finta? Nože nás nenapínaj

22.12.2013, 22:34
Veď predsa dá na šalát hada.
none
33

31. Lemmy 22.12.2013, 22:34

Veď predsa dá na šalát hada.

22.12.2013, 22:35
Heš...
👍: Lemmy
none
36

31. Lemmy 22.12.2013, 22:34

Veď predsa dá na šalát hada.

22.12.2013, 22:42
namiesto salámu hadie mäso.-a je to
none
32

28. Nadja 22.12.2013, 22:26

Neviem, kolko šalátu by som musela urobiť, aby sme ho mali príliš veľa...
Ja ho ale robím tak, aby ostal ešte aj na Silvestra na chlebíčky, ale na to je taká finta... tak dlho totiž normálne naozaj nevydrží... 🙂

22.12.2013, 22:34
28. nám sa nezdá že ho robíme veľa, tak akurát, a niekedy je ešte aj málo ;
asi viem, daš ho zamraziť bez majonézy
👍: Nadja
none
34

32. 22.12.2013, 22:34

28. nám sa nezdá že ho robíme veľa, tak akurát, a niekedy je ešte aj málo ;
asi viem, daš ho zamraziť bez majonézy

22.12.2013, 22:36
Ano, šikulka si, to je jediný spôsob aj záruka, že naozaj ostane, bez majonézy nikomu nechutí
none
35

34. Nadja 22.12.2013, 22:36

Ano, šikulka si, to je jediný spôsob aj záruka, že naozaj ostane, bez majonézy nikomu nechutí

22.12.2013, 22:41
34. že sa opýtam, tie zemiaky zmrazené a odmrazené si zachovajú svoju chuť, nie sú nejakú čudné ? síce aj hranolky sú zamrazené, hm.
none
37

35. 22.12.2013, 22:41

34. že sa opýtam, tie zemiaky zmrazené a odmrazené si zachovajú svoju chuť, nie sú nejakú čudné ? síce aj hranolky sú zamrazené, hm.

22.12.2013, 22:45
Ja som skúšala zamraziť najprv hotový šalát, ale to je potom vodové a nedobré. Tak som vyskúšala tento spôsob, a ten je v pohode, nie, zmraziť sa naozaj dá všetko bezo zmeny okrem toho "pojidla" majonézy, kys. smotany či tatarky.
none
46
23.12.2013, 00:03
tradicne vianocne menu fakt nemusim.
none
48

46. 23.12.2013, 00:03

tradicne vianocne menu fakt nemusim.

23.12.2013, 00:04
A čo robíš netradičné? 🙂
none
50

48. Nadja 23.12.2013, 00:04

A čo robíš netradičné? 🙂

23.12.2013, 00:10
ja tradicne lososa s prilohou, aj ked ja to nejem.
none
51

50. 23.12.2013, 00:10

ja tradicne lososa s prilohou, aj ked ja to nejem.

23.12.2013, 00:11
a dezert
👍: Nadja
none
52

51. 23.12.2013, 00:11

a dezert

23.12.2013, 00:13
Aj my budeme mať lososa tentoraz, ale asi aj kapra aj kuracie rezne, nech si každý zoberie, na čo má chuť... a ty čo si daš?
none
54

52. Nadja 23.12.2013, 00:13

Aj my budeme mať lososa tentoraz, ale asi aj kapra aj kuracie rezne, nech si každý zoberie, na čo má chuť... a ty čo si daš?

23.12.2013, 00:17
A ja nemam ani stromcek. Ani rybu, ani nic.
none
56

54. ranexil 23.12.2013, 00:17

A ja nemam ani stromcek. Ani rybu, ani nic.

23.12.2013, 00:20
Aj ty? Ach jaj. to je des, a tu na df-ku nie si isto jediný! 🙂
none
59

56. Nadja 23.12.2013, 00:20

Aj ty? Ach jaj. to je des, a tu na df-ku nie si isto jediný! 🙂

23.12.2013, 00:21
Heh pojdem tam kde je:D
👍: Nadja
none
60

59. ranexil 23.12.2013, 00:21

Heh pojdem tam kde je:D

23.12.2013, 00:23
No veď hneď mi to bolo čudné. že by ani--- ostatní nemali... 🙂
none
55

52. Nadja 23.12.2013, 00:13

Aj my budeme mať lososa tentoraz, ale asi aj kapra aj kuracie rezne, nech si každý zoberie, na čo má chuť... a ty čo si daš?

23.12.2013, 00:18
bio citron. jej ty nevies aku viem robit vybornu citronadu :D
none
57

55. 23.12.2013, 00:18

bio citron. jej ty nevies aku viem robit vybornu citronadu :D

23.12.2013, 00:20
No, pýtala som sa skôr na jedlo...
none
61

57. Nadja 23.12.2013, 00:20

No, pýtala som sa skôr na jedlo...

23.12.2013, 00:31
ach robim mensiu vianocnu party, jedlo som ... nie objednala, ludi som objednala. takze specialna ponuka
👍: Nadja
none
49

46. 23.12.2013, 00:03

tradicne vianocne menu fakt nemusim.

23.12.2013, 00:08
To ani ja, ale raz v roku sa to dá vydržať.
none
53

49. 23.12.2013, 00:08

To ani ja, ale raz v roku sa to dá vydržať.

23.12.2013, 00:15
btw, sranda prave na vianoce leti obzerstvo, jeden zo smrtelnych hriechov. v case ked sa mal narodit kristus
👍: Osvietený
none
58

53. 23.12.2013, 00:15

btw, sranda prave na vianoce leti obzerstvo, jeden zo smrtelnych hriechov. v case ked sa mal narodit kristus

23.12.2013, 00:21
Smrtelným hriechom je nesvätiť sviatok
👍: Osvietený
none
78
23.12.2013, 10:22
vďaka šikovnice prešikovné už ste ho tu tooooľko navarili, že si vystačím aj s vašim šalátom
none
79

78. 23.12.2013, 10:22

vďaka šikovnice prešikovné už ste ho tu tooooľko navarili, že si vystačím aj s vašim šalátom

23.12.2013, 11:20
79. vidim,ze finisujes,inac by si uz mala davno prehodeny...ehm ubor
my sme si iba vymienali recepty,salat sa robi az dnes vecer
none
80

79. 23.12.2013, 11:20

79. vidim,ze finisujes,inac by si uz mala davno prehodeny...ehm ubor
my sme si iba vymienali recepty,salat sa robi az dnes vecer

23.12.2013, 12:32
Ježíškovi voči ja ho práve dorobila, musím ho vyhodiť? Idem ochvílu do robotky a potom nestíham 🙂))
none
81

80. Nadja 23.12.2013, 12:32

Ježíškovi voči ja ho práve dorobila, musím ho vyhodiť? Idem ochvílu do robotky a potom nestíham 🙂))

23.12.2013, 12:54
81. este to,ten tvoj bude lepsie nalezany
none
82

80. Nadja 23.12.2013, 12:32

Ježíškovi voči ja ho práve dorobila, musím ho vyhodiť? Idem ochvílu do robotky a potom nestíham 🙂))

23.12.2013, 12:58
81. ale coby 🙂) to by som musela najskor ja, kedze som svoj urobila vcera vecer 🙂)
none
83

82. 23.12.2013, 12:58

81. ale coby 🙂) to by som musela najskor ja, kedze som svoj urobila vcera vecer 🙂)

23.12.2013, 12:59
83.este lepsie nalezany🙂 uz to vidim,ze budem mat najhorsi salat z celeho deefka
none
84

83. 23.12.2013, 12:59

83.este lepsie nalezany🙂 uz to vidim,ze budem mat najhorsi salat z celeho deefka

23.12.2013, 13:03
84. a uvidiš, aj tak sa zje celý 🙂)
a koláčiky ako, vydarené? napecene? ...
none
85

84. 23.12.2013, 13:03

84. a uvidiš, aj tak sa zje celý 🙂)
a koláčiky ako, vydarené? napecene? ...

23.12.2013, 13:08
85. teraz si ma dostala a cez advent sa nema ciganit
s kolacikmi je to u mna poslabsie,niektore viem,tie uz mam a niektore sa mi pecu
ale k Novemu roku nieco upeciem a odfotim,aby ste ma zase pochvalili
none
86

85. 23.12.2013, 13:08

85. teraz si ma dostala a cez advent sa nema ciganit
s kolacikmi je to u mna poslabsie,niektore viem,tie uz mam a niektore sa mi pecu
ale k Novemu roku nieco upeciem a odfotim,aby ste ma zase pochvalili

23.12.2013, 13:29
86. jasne, 🙂) ja som volala s mamou a nenápadne som sa jej pochválila
none
88

79. 23.12.2013, 11:20

79. vidim,ze finisujes,inac by si uz mala davno prehodeny...ehm ubor
my sme si iba vymienali recepty,salat sa robi az dnes vecer

23.12.2013, 17:05
idem už na to aj ja, kúpila som do neho červenú cibuľku a uhorky nakladané v chilli .... joooooooooj
šalát síce ešte nemám hotov, ale zato mám medovníky z kila múky (t.j.dvojnásobná dávka) :D
none
87
23.12.2013, 15:58
takze salat uz lezi a chladi sa, kapustnicka sa vari ,...boha ale taka je dobra!!
none
89

87. dorota 23.12.2013, 15:58

takze salat uz lezi a chladi sa, kapustnicka sa vari ,...boha ale taka je dobra!!

23.12.2013, 18:20
predsa vianocna chutí najlepšie
none
90
23.12.2013, 22:18
u nas - zemiaky, mrkva, hrasok, cibula, uhorky (tie nakladane), vajicka, majoneza, sol, mčk. a to je asi vsetko. nic ine nepridavame.
none
91

90. Lux.Aeterna 23.12.2013, 22:18

u nas - zemiaky, mrkva, hrasok, cibula, uhorky (tie nakladane), vajicka, majoneza, sol, mčk. a to je asi vsetko. nic ine nepridavame.

23.12.2013, 22:20
Čo je mčk?
none
93

91. Lemmy 23.12.2013, 22:20

Čo je mčk?

23.12.2013, 22:29
Už viem, mleté čierne korenie. To je skratka.
none
92

90. Lux.Aeterna 23.12.2013, 22:18

u nas - zemiaky, mrkva, hrasok, cibula, uhorky (tie nakladane), vajicka, majoneza, sol, mčk. a to je asi vsetko. nic ine nepridavame.

23.12.2013, 22:23
u nás detto.....ja tam nakoniec prásknem lyžicu.....milujem také mlsanie z vajlinga....
a mčk bude asi miestny čitateľský klub...ja vždy čítam keď jem.....
none

najnovšie príspevky :

prevádzkuje diskusneforum.sk kontaktuj správcu diskusného fóra vytvoril dzI/O 2023 - 2024 verzia : 1.05 ( 17.4.2024 8:30 ) veľkosť : 313 193 B vygenerované za : 0.136 s unikátne zobrazenia tém : 50 051 unikátne zobrazenia blogov : 884 táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...

možnosti

hlavná stránka nastavenia blogy todo

online účastníci :

hľadanie :

blog dňa :

Boh vás požehnáva, pretože ste spravodliví Požehnanie je na hlave spravodlivého... Príslovia 10,6 Vždy, keď v Biblii nájdete zasľúbenie alebo požehnanie pre spravodlivých, chopte sa ho a povedzte: "Otče, prijímam toto požehnanie v mene Ježiša!" A...

citát dňa :

Mimoriadne situácie neexistujú.