Ísť na začiatok.
prihlásenie:
Registrácia  |  Zabudnuté heslo
tu sa nachádzate: hlavná stránka  náboženstvo  téma
kategórie:  

Čo znamená meno Ježiš? A prečo len toto meno na 100% funguje?

5
reakcií
2986
prečítaní
Tému 11. mája 2017, 23:15 založil lea_pragmaticka1.

podobné témy:

1.
označiť príspevok

lea_pragmaticka1
   11. 5. 2017, 23:15 avatar
Čo značí meno Ježiš

430 Ježiš v hebrejčine znamená: „Boh spasí“.(210) Anjel Gabriel pri zvestovaní hovorí, že jeho vlastné meno bude Ježiš. Toto meno vyjadruje aj jeho totožnosť, aj jeho poslanie. Keďže „okrem Boha“ nemôže nik „odpúšťať hriechy“ (Mk 2,7), iba on v Ježišovi, svojom večnom Synovi, ktorý sa stal človekom, „vyslobodí svoj ľud z hriechov“(402) (Mt 1,21). Takto Boh v Ježišovi zjednocuje ako v hlave celé dejiny spásy v prospech ľudí.

452 Meno Ježiš znamená „Boh spasí“. Dieťa narodené z Panny Márie dostáva meno „Ježiš“, „lebo on vyslobodí svoj ľud z hriechov“ (Mt 1,21): „Lebo niet pod nebom iného mena, daného ľuďom, v ktorom by sme mali byť spasení“ (Sk 4,12).

1507 Zmŕtvychvstalý Pán obnovuje toto poslanie (Mk 16,17-18) a potvrdzuje ho znameniami, ktoré Cirkev koná, vzývajúc jeho meno. Tieto znamenia ukazujú osobitným spôsobom,(430) že Ježiš je skutočne „Boh, ktorý spasí“.

2666 Ale meno, ktoré obsahuje všetko, je meno, ktoré Boží Syn dostal pri svojom vtelení: JEŽIŠ.(432) Božie meno je pre ľudské pery nevysloviteľné, ale Božie Slovo, tým, že prijalo našu ľudskú prirodzenosť, nám ho odovzdáva a my ho môžeme vzývať: „Ježiš“, t. j. „YHWH [Jahve] spasí“. Ježišovo meno obsahuje všetko:(435) Boha aj človeka a celú ekonómiu stvorenia a spásy. Modliť sa k „Ježišovi“ znamená vzývať ho, volať k nemu v nás. Jedine jeho meno obsahuje „prítomnosť“, ktorú označuje. Ježiš je Zmŕtvychvstalý, a ktokoľvek vzýva jeho meno, prijíma Božieho Syna, ktorý ho miloval a seba samého vydal za neho.

www.katechizmus.sk Tento odkaz smeruje mimo DF.sk

2.
označiť príspevok

lea_pragmaticka1
   11. 5. 2017, 23:18 avatar
Modliť sa k „Ježišovi“ znamená vzývať ho, volať k nemu v nás. Jedine jeho meno obsahuje „prítomnosť“, ktorú označuje. Ježiš je Zmŕtvychvstalý, a ktokoľvek vzýva jeho meno, prijíma Božieho Syna, ktorý ho miloval a seba samého vydal za neho.

4.
označiť príspevok

lea_pragmaticka1
   11. 5. 2017, 23:29 avatar
Inak toto je parádny hit a videoklip Najsvätejšia Tvár Ježišova (alebo sa možno stretnete s názvom Turínske plátno). Stále mi ide po rozume tento text piesne a obraz na preglejke ten mám pred očami, opretý o počítač, zboku - pohľadom na neho zaspávam aj vstávam.

http://www.youtube.com/watch?v=Z96a2-8_NDM Tento odkaz smeruje mimo DF.sk
&t=76s

www.christbook.sk Tento odkaz smeruje mimo DF.sk

3.
označiť príspevok

Shagara muž
   11. 5. 2017, 23:25 avatar
2,...Ježiš všetko robil v mene svojho Otca, a na jeho slávu. A on prišiel "zjaviť jeho meno",nie svoje!
Vo vzorovej modlitbe nás učil:"Otče ,posväť sa tvoje meno",....nie ."Otče posväť sa moje meno!
A meno Ježiš/Ješua,Jehošua/ znamená: "Jehova je záchrana"!

5.
označiť príspevok

teóma muž
   12. 5. 2017, 21:13

Príspevok bol vymazaný administrátorom.

6.
označiť príspevok

Shagara muž
   13. 5. 2017, 00:20 avatar
6,...OK-to beriem,....lebo to potvrdzuje to,čo som napísal. Ježiš je naozaj len "odleskom slávy svojho Otca". Pretože jeho "hlavou" je "jeho Otec a jeho Boh ako i náš"- Jehova.
A preto sa nakoniec........„Potom sa aj sám Syn podrobí Tomu, ktorý mu všetko podrobil, aby bol Boh každému všetkým.“ — 1. Korinťanom 15:28.
Tu niet čo riešiť! V Jánovi 17:21, 22 sa Ježiš za svojich nasledovníkov modlil: .....„Aby boli všetci jedno,“ a potom dodal: „aby boli jedno, ako sme my jedno“.
váš príspevok

Pridávať príspevky môžu iba zaregistrovaní účastníci fóra.

Som zaregistrovaný

nick: heslo:
zostať trvalo prihlásený    
Nie som zaregistrovaný

Vaša prezývka:  

Po zaregistrovaní budete automaticky presmerovaní do tejto témy.

najnovšie príspevky na celom fóre

dnes, 22:37,  Lemmy už viackrát som tu povedal, že ja konflikt ateistov a teistov neriešim , lebo je to v...
dnes, 22:27,  kntsz keď s niečim nesúhlasíš a nemáš na to , aby si obhájil svoj názor , tak aspoň...
dnes, 22:16,  kntsz keď neuznávaš právo na protinázor čo tu vlastne chceš diskutovať? Ostatne to je...
dnes, 22:12,  Nevidím dôvod, prečo by som ti mal fajnovo v rukavičkách vypisovať, že píšeš koboliny....
dnes, 21:59,  Názor dobrý, len ako ho zrealizovať sa nedozvedáme. Pripadá mi to ako trestne stíhať...
dnes, 21:49,  No a to je to, čo som napísal v "30" - do niekoho duch vstúpil a do niekoho nie *21
dnes, 21:46,  čo máš problém s chápaním písaného textu ? Vyjadruj sa koľko len chceš, ale nemáš...
dnes, 20:05,  V úvode je: V podstate sa jedná o pretrvávajúci spor medzi ateistami a teistami. Takže...
dnes, 11:45,  kntsz ty nepotrebuješ žiaden materiálny základ, tebe švihá len tak bez rozmyslu a na...
dnes, 10:02,  13- Duch nepotrebuje rozum a už vôbec nie na to, aby ho používal. Duch je tvorca, nie...
dnes, 09:55,  Už dávno by sme asi mali prebytkový rozpočet štátu, keby sme zaviedli daň z pohodlnosti....
včera, 23:11,  Ale áno, máme ľudia s prasaťmi veľa spoločného. Akurát si namýšľaš, že máš ducha,...
včera, 22:29,  Mám tomu rozumieť tak havrane, že keď ti šibe, tak ti vlastne nešibe, lebo to nemá...
včera, 22:05,  To ty nemáš šancu ako redukovaný len na prírodné vedy, pochopiť Lemmy. Ja mám toho po...
včera, 21:59,  31- tak potom prečo píšeš, že sa duch odohrava v človeku ?
včera, 21:21,  Enfant Terrible lebo chápe , že dokazovať existenciu , alebo neexistenciu Boha nie je...
včera, 21:18,  Lemmy aj rastliny majú jednoduchý nervový systém, napríklad tzv mäsožravé raliny ,...
včera, 21:09,  ondrej61 si si istý , že to platí aj o tebe?*39
včera, 21:07,  ondrej61 ty držíš Boha za nohy a čerta za rohy. Mal by si o sebe porozmýšľať.
včera, 21:06,  Lemmy prečo by som mal riešiť to čo neexistuje? Pochop , že proti tejto náboženskej idei...
neprehliadnite
vyhľadávanie

Žiadny učený z neba nespadol, ale hlupákov akoby zhadzovali.
Prevádzkuje df.sk | TOPlist
(65 219 bytes in 0,283 seconds)