1
|
Rozhodol som sa, že sa naučím variť a potrebujem vaše obľúbené recepty. Sem s nimi.
|
|
|
2
|
|
1. 13.05.2015, 18:01
Rozhodol som sa, že sa naučím variť a potrebujem vaše obľúbené recepty. Sem s nimi.
▲
13.05.2015, 18:05
|
Tak, na varenie ti zaidne recepty nepomozu:D Bud varit vies, alebo nie.
|
|
|
4
|
|
2. ranexil 13.05.2015, 18:05
Tak, na varenie ti zaidne recepty nepomozu:D Bud varit vies, alebo nie.
▲
13.05.2015, 18:07
|
Viem aj neviem. Nechce sa mi dookola variť to isté a rád sa nechám inšpirovať.
|
|
|
6
|
|
4. 13.05.2015, 18:07
Viem aj neviem. Nechce sa mi dookola variť to isté a rád sa nechám inšpirovať.
▲
13.05.2015, 18:15
|
hehe na pravej strane v čiernom rámčeku máš RECEPTY a aj postup ako na to, tak sa inšpiruj..
|
|
|
8
|
|
6. Linda 13.05.2015, 18:15
hehe na pravej strane v čiernom rámčeku máš RECEPTY a aj postup ako na to, tak sainšpiruj..
▲
13.05.2015, 18:17
|
Chcem niečo od vás, alebo neviete o inom než o náboženstve, sexe a politike?
|
|
|
10
|
|
2. ranexil 13.05.2015, 18:05
Tak, na varenie ti zaidne recepty nepomozu:D Bud varit vies, alebo nie.
▲
13.05.2015, 18:19
|
Ja si dost casto pozriem nejaky recept, zacnem.. a potom aj tak nakoniec spravim nieco uplne ine
|
|
|
3
|
|
1. 13.05.2015, 18:01
Rozhodol som sa, že sa naučím variť a potrebujem vaše obľúbené recepty. Sem s nimi.
▲
13.05.2015, 18:06
|
volske oko. na rozpalenu panvicu si hodime vajcia, oci uz vylezu same ...
|
|
|
15
|
|
1. 13.05.2015, 18:01
Rozhodol som sa, že sa naučím variť a potrebujem vaše obľúbené recepty. Sem s nimi.
▲
13.05.2015, 18:39
|
tak skús toto....
potrebuješ 3 plátky krkovičky, 2 - 3 ks cibule, tvrdý syr, 1 a pol kocky do polievky....a ešte peper....a žiadna soľ !
krkovičku naklepeš a uložíš do hlbšieho pekáča, popepríš, dáš vrstvu cibule a postrúhaný syr ( tak na hrubšie postrúhaný )
a všetko to zaleješ vývarom ( 1 a pol kocky v asi litri vody )....bude to " plávať "...daj do rúry a peč...až kým sa celý vývar nevypečie....dobrú chuť :-)
|
|
|
38
|
|
15. 13.05.2015, 18:39
tak skús toto....
potrebuješ 3 plátky krkovičky, 2 - 3 ks cibule, tvrdý syr, 1 a pol kocky do polievky....a ešte peper....a žiadna soľ !
krkovičku naklepeš a uložíš do hlbšieho pekáča, popepríš, dáš vrstvu cibule a postrúhaný syr ( tak na hrubšie postrúhaný )
a všetko to zaleješ vývarom ( 1 a pol kocky v asi litri vody )....bude to " plávať "...daj do rúry a peč...až kým sa celý vývar nevypečie....dobrú chuť :-)
▲
13.05.2015, 20:00
|
Super, niekedy to vyskúšam. Ďakujem.
|
|
|
161
|
|
1. 13.05.2015, 18:01
Rozhodol som sa, že sa naučím variť a potrebujem vaše obľúbené recepty. Sem s nimi.
▲
13.05.2015, 22:15
|
1. Jem prevažne zeleninu a častokrát si robím napr. toto ... odkaz
|
|
|
164
|
|
161. Aranjes 13.05.2015, 22:15
1. Jem prevažne zeleninu a častokrát si robím napr. toto ... http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=46637
▲
13.05.2015, 22:19
|
ja som tych zdravych jedal uz prezraty.
normalne tuzim po spekacku s hrachovou kasou🙂
|
|
|
165
|
|
164. 13.05.2015, 22:19
ja som tych zdravych jedal uz prezraty.
normalne tuzim po spekacku s hrachovou kasou🙂
▲
13.05.2015, 22:23
|
213. A špekáčky na pive už si si nekedy dal ?
|
|
|
166
|
|
165. Aranjes 13.05.2015, 22:23
213. A špekáčky na pive už si si nekedy dal ?
▲
13.05.2015, 22:30
|
ne. zerem len brokolicu a zapijam ju vodkou🙂
vazne - fakt tlacim len gebuziny, obcas to porusim smazenym rizkom s ryzou...
|
|
|
167
|
|
166. 13.05.2015, 22:30
ne. zerem len brokolicu a zapijam ju vodkou🙂
vazne - fakt tlacim len gebuziny, obcas to porusim smazenym rizkom s ryzou...
▲
13.05.2015, 22:41
|
217. Zlaté časy ze šniclú v Záhorane co?
|
|
|
168
|
|
167. Aranjes 13.05.2015, 22:41
217. Zlaté časy ze šniclú v Záhorane co?
▲
13.05.2015, 22:43
|
jo. ked som tam dorazil a usadil sa v uzatvorenej spolocnosti - svatbe🙂
|
|
|
5
|
Improvizácia je najlepším receptom na úspech, a či toto nevieš?
|
|
|
7
|
|
5. anonymný_koník 13.05.2015, 18:09
Improvizácia je najlepším receptom na úspech, a či toto nevieš?
▲
13.05.2015, 18:15
|
Od improvizácie som neraz dostal hnačku.
|
|
|
9
|
|
7. 13.05.2015, 18:15
Od improvizácie som neraz dostal hnačku.
▲
13.05.2015, 18:17
|
Ale veď treba sa potknúť aby si prišiel na jadro, na chybu orieška :-)
Meoow, tak si zober najlepšie babičkine recepty a s nimi pofrčíš. Ja keď otvorím v takej babkinej izbe pri kuchyni tú takú skriňu či ako sa to volá, tak tam je xy kníh s jej receptami... :-) síce s mnohom gramatických chýb a niektoré po maďarsky, ale sú tam!
|
|
|
11
|
|
9. anonymný_koník 13.05.2015, 18:17
Ale veď treba sa potknúť aby si prišiel na jadro, na chybu orieška :-)
Meoow, tak si zober najlepšie babičkine recepty a s nimi pofrčíš. Ja keď otvorím v takej babkinej izbe pri kuchyni tú takú skriňu či ako sa to volá, tak tam je xy kníh s jej receptami... :-) síce s mnohom gramatických chýb a niektoré po maďarsky, ale sú tam!
▲
13.05.2015, 18:20
|
Babičkine recepty ma nezaujímajú, chcem niečo od ľudí, s ktorými diskutujem. Spoznám vás podľa chutí.
|
|
|
12
|
|
11. 13.05.2015, 18:20
Babičkine recepty ma nezaujímajú, chcem niečo od ľudí, s ktorými diskutujem. Spoznám vás podľa chutí.
▲
13.05.2015, 18:29
|
ušla sa mi prezývka..feferónka ani recept som nemusela dať
|
|
|
24
|
|
11. 13.05.2015, 18:20
Babičkine recepty ma nezaujímajú, chcem niečo od ľudí, s ktorými diskutujem. Spoznám vás podľa chutí.
▲
13.05.2015, 19:05
|
11/ Poslednú vetu si nemusel písať.
|
|
|
39
|
|
24. YouLove 13.05.2015, 19:05
11/ Poslednú vetu si nemusel písať.
▲
13.05.2015, 20:02
|
Mal som na mysli iba ženy.
|
|
|
13
|
A robíš len pre seba alebo aj pre prípadnú priateľku?
Keď ste 2, tak to sprav tak, že párky rozrežeš tak pozdĺž a ohneš ich do druhej strany a spojíš nejakým špáratkom, dáš na panvicu s olejom a potom do toho vyleješ vajcia...vyzerá to nejak takto asi: odkaz
Ja som to robil pre len seba keďže priateľka je nie je ...
|
|
|
14
|
|
13. anonymný_koník 13.05.2015, 18:37
A robíš len pre seba alebo aj pre prípadnú priateľku?
Keď ste 2, tak to sprav tak, že párky rozrežeš tak pozdĺž a ohneš ich do druhej strany a spojíš nejakým špáratkom, dáš na panvicu s olejom a potom do toho vyleješ vajcia...vyzerá to nejak takto asi: http://m4.aimg.sk/recepty/16475_5499534493248d5aa0e710e56aaa8214
Ja som to robil pre len seba keďže priateľka je nie je ...
▲
13.05.2015, 18:38
|
Zlý obrázok. Skús tu: odkaz
|
|
|
16
|
|
14. anonymný_koník 13.05.2015, 18:38
Zlý obrázok. Skús tu: http://img.blesk.cz/img/1/gallery/1182637_parky-srdce-laska.jpg
▲
13.05.2015, 18:42
|
Pekne.. aj ten prvy obrazok bol dobry, len to stiahlo namiesto toho aby to ukazalo..
|
|
|
17
|
Recept na lásku
2 kg lásky k druhému smícháme s 10 dkg citu,
0,5 kg touhy a dvěma (radši většími) kousky zamilovanosti.
Všechno pečlivě promícháme a vzniklou směs posypeme špetkou kompromisu a vzájemné opory.
Vzniklé těsto dobře uválíme a poté vykrájíme srdíčka, která ozdobíme trochu něžností.
Plech potřeme (důležitým) pochopením a vykrájená a ozdobená srdíčka rozložíme na plech a dáme péct, až do zlatova. Vyndáme z trouby a dochutíme a dozdobíme nějakou sladkou dobrotou (např. sladkým polibkem) a podáváme s trochou hádek (ale pozor!, nepřehánět!...vždyť to usmiřování je stejně nejhezčí), trochu romantiky a pokud seženete i trochu fantazie, bude to úplná třešnička na konec. A ještě bych chtěla dodat, abyste si vážili, pokud máte někoho, kdo o vás opravdu stojí jako vy o něj, a kdo vám takovou dobrotu s chutí upéct dokáže!!! Nejhorší je, když ta první a hlavní ingrediencenení k sehnání. Opětovaná láska k tomu druhému je totiž základ celého receptu.
A poslední rada na konec: Važte si toho a radujte se z každé dobroty, kterou vám vaše láska upeče.
Přeji dobrou chuť!
odkaz
|
|
|
18
|
zacni jednoduchymi jedlami, na nete je receptov plno. na zaciatku sa ich radsej drz a ked uz budes mat v oku a v chuti, mozes experimentovat
|
|
|
40
|
|
18. Lux.Aeterna 13.05.2015, 18:52
zacni jednoduchymi jedlami, na nete je receptov plno. na zaciatku sa ich radsej drz a ked uz budes mat v oku a v chuti, mozes experimentovat
▲
13.05.2015, 20:08
|
Zatiaľ experimentujem podľa mojej kolegyne. Každý deň sa jej spýtam, čo bude variť a potom to skúšam. Cez víkend musím improvizovať. Potrebujem ženu, sakra!
|
|
|
19
|
ja mám rada sladké a poznám rýchly recept na domáce rumové pralinky.
vo výpredaji po Veľkej noci kúpiš čokoládové vajíčka. odhryzneš z každého vrch, doleješ rum a konzumuješ : )
|
|
|
20
|
|
19. rose.madder 13.05.2015, 18:53
ja mám rada sladké a poznám rýchly recept na domáce rumové pralinky.
vo výpredaji po Veľkej noci kúpiš čokoládové vajíčka. odhryzneš z každého vrch, doleješ rum a konzumuješ : )
▲
13.05.2015, 18:54
|
:D:D:D:D rose.. to je ako od vychodniara.
inac poznam jednu zensku, ktoru volaju rumova pralinka..
lebo chodi vkuse ozrata pod obraz. no hnus.
|
|
|
21
|
|
19. rose.madder 13.05.2015, 18:53
ja mám rada sladké a poznám rýchly recept na domáce rumové pralinky.
vo výpredaji po Veľkej noci kúpiš čokoládové vajíčka. odhryzneš z každého vrch, doleješ rum a konzumuješ : )
▲
13.05.2015, 18:55
|
|
25
|
|
21. majko1 13.05.2015, 18:55
To musím vyskúšať.........🙂))) kolko praliniek zješ za večer ?
▲
13.05.2015, 19:10
|
ja rum od istej chatovačky z mladosti, kedy letel rum a cola nemusím, ja si to vylepšujem tak, že si kúpim rovno likérové vajíčka a je to : )) načo toľko roboty s nalievaním : ))
ja inak nerada varím. potrebujem variť milovanému, milovaným, len vtedy to robím s radosťou : )
|
|
|
26
|
|
25. rose.madder 13.05.2015, 19:10
ja rum od istej chatovačky z mladosti, kedy letel rum a cola nemusím, ja si to vylepšujem tak, že si kúpim rovno likérové vajíčka a je to : )) načo toľko roboty s nalievaním : ))
ja inak nerada varím. potrebujem variť milovanému, milovaným, len vtedy to robím s radosťou : )
▲
13.05.2015, 19:12
|
|
36
|
|
26. majko1 13.05.2015, 19:12
No ale s tými rumovými pralinkami by sa ľahšie hladal ten milovaný..........
▲
13.05.2015, 19:28
|
alkohol skôr bráni nájsť toho pravého partnera a to po všetkých smeroch : )
|
|
|
37
|
|
36. rose.madder 13.05.2015, 19:28
alkohol skôr bráni nájsť toho pravého partnera a to po všetkých smeroch : )
▲
13.05.2015, 19:29
|
Je to vec miery ako všetko........najviac bráni v nájdení ich nedostatok........
|
|
|
22
|
Teraz niečo svoje.
Mohol si dať aké máš chute, nejaký chuťozáchytný bod. Ako vedieť aké suroviny máš?
Rýchla večera.
Liptovskú salámu nakrájanú na pol cm kolečká v cestičku vypražíš, k tomu varené zemiaky a uhorkový šalát.
Ak nemáš liptovskú salámu, môže byť aj kuracie mäsko. Ak nemáš ani to, môže byť vypražený syr. Ten by som si teraz aj dala s tatarkou :P
|
|
|
23
|
Keď som sa učila variť, aj hrniec zhorel :D
|
|
|
27
|
Ja varím celkom rád, ale hlavne jedlá čo sa dajú urobiť tak za pol hodiny.........okrem gulášu, s tým sa trápim aj 3 hodiny.......
|
|
|
28
|
|
27. majko1 13.05.2015, 19:14
Ja varím celkom rád, ale hlavne jedlá čo sa dajú urobiť tak za pol hodiny.........okrem gulášu, s tým sa trápim aj 3 hodiny.......
▲
13.05.2015, 19:18
|
|
29
|
|
28. YouLove 13.05.2015, 19:18
Mám rada minutky 🙂
▲
13.05.2015, 19:19
|
Aj päťminutovky ??????
|
|
|
30
|
ovsenné vločky s mliekom , keď to uvaríš, máš chutnú ovsennú kašu
|
|
|
31
|
|
30. 13.05.2015, 19:20
ovsenné vločky s mliekom , keď to uvaríš, máš chutnú ovsennú kašu
▲
13.05.2015, 19:21
|
A keďm počká ešte chvílu, tak má výborné lepidlo.........
|
|
|
32
|
|
30. 13.05.2015, 19:20
ovsenné vločky s mliekom , keď to uvaríš, máš chutnú ovsennú kašu
▲
13.05.2015, 19:21
|
A hrozienka skús do toho dať. Kru****vá kaša s kakavkom je mňamka.
|
|
|
46
|
|
32. YouLove 13.05.2015, 19:21
A hrozienka skús do toho dať. Kru****vá kaša s kakavkom je mňamka.
▲
13.05.2015, 20:24
|
|
47
|
|
46. 13.05.2015, 20:24
ja napr.sušené hrozienka nejem.Keď som bola malá,tak mi brat nahovoril a aj prisahal,že sú to sušené myšacie hovienka .Odvtedy som hrozienko nedala do úst.
▲
13.05.2015, 20:25
|
Je načase, aby si sa dozvedela pravdu. Nie sú.
|
|
|
50
|
|
47. 13.05.2015, 20:25
Je načase, aby si sa dozvedela pravdu. Nie sú.
▲
13.05.2015, 20:27
|
Tak to už viem dávno.Ale aj tak ich nejem....lebo vážne tak vyzerajú.....aj z vianočky ich pracne odstraňujem...
|
|
|
41
|
|
30. 13.05.2015, 19:20
ovsenné vločky s mliekom , keď to uvaríš, máš chutnú ovsennú kašu
▲
13.05.2015, 20:13
|
Až na to mlieko. Laktóza je pre dospelého človeka nestráviteľná, ale rád si dám.
|
|
|
42
|
|
41. 13.05.2015, 20:13
Až na to mlieko. Laktóza je pre dospelého človeka nestráviteľná, ale rád si dám.
▲
13.05.2015, 20:18
|
moja myseľ s mliekom problém nemá...
|
|
|
35
|
40. tak čo sa týka hrozienok, si odkázaný na víno, či ????
|
|
|
45
|
ale pridám aj seriozny recept a la Pepek námorník : ) špenát, stačí aj mrazený, cestovina, cibulka, cesnak a hocijaký syr. speníš cibuľku, pridáš špenát, trochu povaríš, ochutíš soľou, roztlačeným cesnakom, pridáš uvarenú cestovinu, ktorá sa súčasne varila v inom hrnci a bud posypeš postrúhaným tvrdým syrom alebo vmiešaš nejaký tavený syr aký máš rád. príprava zhruba 15-20 minút a je to mňamka : )
|
|
|
49
|
|
45. rose.madder 13.05.2015, 20:24
ale pridám aj seriozny recept a la Pepek námorník : ) špenát, stačí aj mrazený, cestovina, cibulka, cesnak a hocijaký syr. speníš cibuľku, pridáš špenát, trochu povaríš, ochutíš soľou, roztlačeným cesnakom, pridáš uvarenú cestovinu, ktorá sa súčasne varila v inom hrnci a bud posypeš postrúhaným tvrdým syrom alebo vmiešaš nejaký tavený syr aký máš rád. príprava zhruba 15-20 minút a je to mňamka : )
▲
13.05.2015, 20:27
|
Niečo podobné mi už varila moja kamarátka.
|
|
|
52
|
|
49. 13.05.2015, 20:27
Niečo podobné mi už varila moja kamarátka.
▲
13.05.2015, 20:30
|
aj ja som to už varila kamarátovi : ) asi to bude celkom úspešný kamarátsky pokrm ; )
|
|
|
55
|
|
52. rose.madder 13.05.2015, 20:30
aj ja som to už varila kamarátovi : ) asi to bude celkom úspešný kamarátsky pokrm ; )
▲
13.05.2015, 20:32
|
Nie si náhodou moja kamarátka?
|
|
|
61
|
|
55. 13.05.2015, 20:32
Nie si náhodou moja kamarátka?
▲
13.05.2015, 20:38
|
no, všetko je možné. dám ti kontrolnú otázku. čím si ten obrovský tanier cestovín spláchol? : ) daj názov nápoja a množstvo ; )
|
|
|
66
|
|
61. rose.madder 13.05.2015, 20:38
no, všetko je možné. dám ti kontrolnú otázku. čím si ten obrovský tanier cestovín spláchol? : ) daj názov nápoja a množstvo ; )
▲
13.05.2015, 20:42
|
Už si nespomínam, tuším pivom, alebo šumívým vínom.
|
|
|
69
|
|
66. 13.05.2015, 20:42
Už si nespomínam, tuším pivom, alebo šumívým vínom.
▲
13.05.2015, 20:44
|
tak si to ty. niet pochýb : )
|
|
|
73
|
|
69. rose.madder 13.05.2015, 20:44
tak si to ty. niet pochýb : )
▲
13.05.2015, 20:47
|
A keby som aj nebol, tak sa poznáme aspoň cez chute.
|
|
|
62
|
|
45. rose.madder 13.05.2015, 20:24
ale pridám aj seriozny recept a la Pepek námorník : ) špenát, stačí aj mrazený, cestovina, cibulka, cesnak a hocijaký syr. speníš cibuľku, pridáš špenát, trochu povaríš, ochutíš soľou, roztlačeným cesnakom, pridáš uvarenú cestovinu, ktorá sa súčasne varila v inom hrnci a bud posypeš postrúhaným tvrdým syrom alebo vmiešaš nejaký tavený syr aký máš rád. príprava zhruba 15-20 minút a je to mňamka : )
▲
13.05.2015, 20:39
|
Tak neviem,ale asi nejako pekne to nevyzerá....musí to trošku pripomínať grcku....
|
|
|
67
|
|
62. 13.05.2015, 20:39
Tak neviem,ale asi nejako pekne to nevyzerá....musí to trošku pripomínať grcku....
▲
13.05.2015, 20:43
|
dá sa to pekne upraviť, ale kto zbožnuje špenát, či brokolicu, či iné zeleninky, tomu je fuk ako to vyzerá : )
aha: odkaz
si predstav ako vyzerá taký rezeň pred prípravou ...mŕtve mäso, krv, zvyšky kostí a tuku ....ble ; )
|
|
|
70
|
|
67. rose.madder 13.05.2015, 20:43
dá sa to pekne upraviť, ale kto zbožnuje špenát, či brokolicu, či iné zeleninky, tomu je fuk ako to vyzerá : )
aha: http://dobruchut.azet.sk/recept/13058/cestoviny-so-spenatom-a-nivou/
si predstav ako vyzerá taký rezeň pred prípravou ...mŕtve mäso, krv, zvyšky kostí a tuku ....ble ; )
▲
13.05.2015, 20:44
|
Len jej nehovor o myšacích hovienkach.
|
|
|
71
|
|
67. rose.madder 13.05.2015, 20:43
dá sa to pekne upraviť, ale kto zbožnuje špenát, či brokolicu, či iné zeleninky, tomu je fuk ako to vyzerá : )
aha: http://dobruchut.azet.sk/recept/13058/cestoviny-so-spenatom-a-nivou/
si predstav ako vyzerá taký rezeň pred prípravou ...mŕtve mäso, krv, zvyšky kostí a tuku ....ble ; )
▲
13.05.2015, 20:46
|
Tak ale ja ho vidím už na tanieri....a zeleninu môžem v akejkoľvek podobe,len nemusím ten mletý mrazený špenát.jednoducho sa mi nepáči,ako vyzerá...ale mám rada baby špenát len trošku osmahnutý na masle a s cesnakom.....
|
|
|
76
|
|
71. 13.05.2015, 20:46
Tak ale ja ho vidím už na tanieri....a zeleninu môžem v akejkoľvek podobe,len nemusím ten mletý mrazený špenát.jednoducho sa mi nepáči,ako vyzerá...ale mám rada baby špenát len trošku osmahnutý na masle a s cesnakom.....
▲
13.05.2015, 20:50
|
áno, ten je zaiste lepší. len nie vždy a všade ho dostaneš. ja som zatiaľ varila len s mrazeným. do čerta, som hladná : )
|
|
|
79
|
|
76. rose.madder 13.05.2015, 20:50
áno, ten je zaiste lepší. len nie vždy a všade ho dostaneš. ja som zatiaľ varila len s mrazeným. do čerta, som hladná : )
▲
13.05.2015, 20:51
|
|
80
|
|
76. rose.madder 13.05.2015, 20:50
áno, ten je zaiste lepší. len nie vždy a všade ho dostaneš. ja som zatiaľ varila len s mrazeným. do čerta, som hladná : )
▲
13.05.2015, 20:51
|
Ja pestujem mangold aj s tým sa dá........
|
|
|
83
|
|
80. majko1 13.05.2015, 20:51
Ja pestujem mangold aj s tým sa dá........
▲
13.05.2015, 20:53
|
No Majko,ty budeš vedieť...ako s a volá slovensky bilinka,ktorá sa česky volá libeček....
|
|
|
86
|
|
83. 13.05.2015, 20:53
No Majko,ty budeš vedieť...ako s a volá slovensky bilinka,ktorá sa česky volá libeček....
▲
13.05.2015, 20:55
|
Ligurček, dnes som si ho fikol do polievky.........
|
|
|
88
|
|
86. majko1 13.05.2015, 20:55
Ligurček, dnes som si ho fikol do polievky.........
▲
13.05.2015, 20:57
|
tak ďakujem...lebo libeček tu,libeček tam....a som nevedela,že čo to je....už viem....
|
|
|
84
|
|
80. majko1 13.05.2015, 20:51
Ja pestujem mangold aj s tým sa dá........
▲
13.05.2015, 20:53
|
to ani neviem čo je : ) ale ak je to zelené a nejde z toho krv, bude to v poriadku : ))
|
|
|
87
|
|
80. majko1 13.05.2015, 20:51
Ja pestujem mangold aj s tým sa dá........
▲
13.05.2015, 20:56
|
Mangold som už videla,len som ho ešte nejedla....
|
|
|
89
|
|
87. 13.05.2015, 20:56
Mangold som už videla,len som ho ešte nejedla....
▲
13.05.2015, 20:57
|
Chuťove je to podobné špenátu, má to väčšie pokrčené listy a je aj do fialova jedna odroda........
|
|
|
90
|
|
89. majko1 13.05.2015, 20:57
Chuťove je to podobné špenátu, má to väčšie pokrčené listy a je aj do fialova jedna odroda........
▲
13.05.2015, 20:59
|
|
93
|
|
90. majko1 13.05.2015, 20:59
https://www.google.sk/search?q=ligur%C4%8Dek&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=2J1TVfbYJcSTU4bggcAN#q=mangold
▲
13.05.2015, 21:01
|
Tak som sa dobrú vec dozvedela.....
|
|
|
94
|
|
93. 13.05.2015, 21:01
Tak som sa dobrú vec dozvedela.....
▲
13.05.2015, 21:02
|
Na mňa sa môžeš poľahnúť.........
|
|
|
91
|
|
89. majko1 13.05.2015, 20:57
Chuťove je to podobné špenátu, má to väčšie pokrčené listy a je aj do fialova jedna odroda........
▲
13.05.2015, 20:59
|
|
92
|
|
91. 13.05.2015, 20:59
tak skúsim niekedy miesto špenátu...ale jak nebude dobré......si ma neželaj....
▲
13.05.2015, 21:00
|
Neboj, bude to ešte lepšie.......mangold sa môže aj zapekať so syrom........
|
|
|
96
|
|
92. majko1 13.05.2015, 21:00
Neboj, bude to ešte lepšie.......mangold sa môže aj zapekať so syrom........
▲
13.05.2015, 21:03
|
Tak ale ja by som aj nejaké mäsko k tomu zapiekla.....zajtra ho idem kúpiť,keď bude ....a dá sa jesť aj surový?lebo baby špenát zjem aj taký....
|
|
|
97
|
|
96. 13.05.2015, 21:03
Tak ale ja by som aj nejaké mäsko k tomu zapiekla.....zajtra ho idem kúpiť,keď bude ....a dá sa jesť aj surový?lebo baby špenát zjem aj taký....
▲
13.05.2015, 21:04
|
Vraj sa dá jesť aj surový, nemám s tým skúsenosti.......
|
|
|
99
|
|
97. majko1 13.05.2015, 21:04
Vraj sa dá jesť aj surový, nemám s tým skúsenosti.......
▲
13.05.2015, 21:05
|
Tak ja to kľudne skúsim,však ak to nebude dobré,tak vypľujem.....
|
|
|
103
|
|
99. 13.05.2015, 21:05
Tak ja to kľudne skúsim,však ak to nebude dobré,tak vypľujem.....
▲
13.05.2015, 21:07
|
Tu máš info, pozor na kyselinu šťavelovú, ale je to vec dávky......: odkaz
|
|
|
105
|
|
103. majko1 13.05.2015, 21:07
Tu máš info, pozor na kyselinu šťavelovú, ale je to vec dávky......:http://zelovoc.nazdravie.sk/sk/zelenina/mangold/22/
▲
13.05.2015, 21:10
|
|
106
|
|
103. majko1 13.05.2015, 21:07
Tu máš info, pozor na kyselinu šťavelovú, ale je to vec dávky......:http://zelovoc.nazdravie.sk/sk/zelenina/mangold/22/
▲
13.05.2015, 21:11
|
iný názov..beta vulgaris, nechcem špenát ani betu vulgaris..
|
|
|
109
|
|
106. Linda 13.05.2015, 21:11
iný názov..beta vulgaris, nechcem špenát ani betu vulgaris..
▲
13.05.2015, 21:13
|
|
110
|
|
106. Linda 13.05.2015, 21:11
iný názov..beta vulgaris, nechcem špenát ani betu vulgaris..
▲
13.05.2015, 21:14
|
tak jest.S vulgárnou Betou by si sa ani nemala baviť....
|
|
|
53
|
Tak niet nad dobrý rezeň.Lepšie jedlo neexistuje.K tomu zemiaky s maslom a petržlenom a uhorkový šalát s kôprom a kyslou smotanou....alebo kurací paprikáš,alebo francúzske zemiaky,alebo....všetko od mojej babičky...
|
|
|
56
|
|
53. 13.05.2015, 20:30
Tak niet nad dobrý rezeň.Lepšie jedlo neexistuje.K tomu zemiaky s maslom a petržlenom a uhorkový šalát s kôprom a kyslou smotanou....alebo kurací paprikáš,alebo francúzske zemiaky,alebo....všetko od mojej babičky...
▲
13.05.2015, 20:32
|
|
58
|
|
56. 13.05.2015, 20:32
Alebo minútkový steak.
▲
13.05.2015, 20:34
|
Tak to áno....ale médium.Milujem,keď si ľudia v reštike objednajú prepečený.....však to je kremácia toho mäsa....
|
|
|
95
|
plnene zelene papriky, rajcinova omacka, biely chlieb.
kralovska disciplina.
chuti dobre aj chladene.
|
|
|
98
|
|
95. 13.05.2015, 21:02
plnene zelene papriky, rajcinova omacka, biely chlieb.
kralovska disciplina.
chuti dobre aj chladene.
▲
13.05.2015, 21:04
|
Nemám rada plnenú papriku....mi tam vadí tá papriková chuť....ale milujem napr.plnenú kapustu.....
|
|
|
100
|
|
98. 13.05.2015, 21:04
Nemám rada plnenú papriku....mi tam vadí tá papriková chuť....ale milujem napr.plnenú kapustu.....
▲
13.05.2015, 21:05
|
tak urob len masove gulky🙂
|
|
|
102
|
|
100. 13.05.2015, 21:05
tak urob len masove gulky🙂
▲
13.05.2015, 21:06
|
Ale na kapuste mi chutí aj ten obal kapustový....
|
|
|
101
|
|
98. 13.05.2015, 21:04
Nemám rada plnenú papriku....mi tam vadí tá papriková chuť....ale milujem napr.plnenú kapustu.....
▲
13.05.2015, 21:06
|
plnena kapusta - holubki?
|
|
|
139
|
varene jedlo je mrtve jedlo, a vobec mäso to knzumujete mrtvoly doslovne. okrem toho surova strava obsahuje pranu. cize s tym varenim opatrne. a zalezi na surovinach, uz aj tak malokto vie, eu zvysuje povolene hranice pesticidov etc dobru chut
|
|
|
160
|
|
139. Scarlet666 13.05.2015, 21:34
varene jedlo je mrtve jedlo, a vobec mäso to knzumujete mrtvoly doslovne. okrem toho surova strava obsahuje pranu. cize s tym varenim opatrne. a zalezi na surovinach, uz aj tak malokto vie, eu zvysuje povolene hranice pesticidov etc dobru chut
▲
13.05.2015, 22:13
|
174. Nie každé mäso je mŕtva strava
|
|
|
169
|
|
160. Aranjes 13.05.2015, 22:13
174. Nie každé mäso je mŕtva strava
▲
13.05.2015, 22:53
|
jest zvierata rovna sa konzumovanie mrtvol
|
|
|
170
|
|
169. Scarlet666 13.05.2015, 22:53
jest zvierata rovna sa konzumovanie mrtvol
▲
13.05.2015, 23:00
|
|
171
|
|
170. 13.05.2015, 23:00
tak ich zer zive
▲
13.05.2015, 23:03
|
zas na mna reagujes ? zozer svoju macku, ti ju upeciem, na cinsky sposob. co tak ich vobec nejest
|
|
|
172
|
|
171. Scarlet666 13.05.2015, 23:03
zas na mna reagujes ? zozer svoju macku, ti ju upeciem, na cinsky sposob. co tak ich vobec nejest
▲
13.05.2015, 23:08
|
ponevac si nasackovana v kazdej debate a oblazujes tu ludi svojimi nezmyslami.
ano - suhlasim - nejest.
ale ked to niekto papa, netreba mu to znechucovat dristami o mrtvolach.
moja macka ta raz kusne do toho tvojho nufaka.
uvidim, co na to potom povies🙂
|
|
|
174
|
|
172. 13.05.2015, 23:08
ponevac si nasackovana v kazdej debate a oblazujes tu ludi svojimi nezmyslami.
ano - suhlasim - nejest.
ale ked to niekto papa, netreba mu to znechucovat dristami o mrtvolach.
moja macka ta raz kusne do toho tvojho nufaka.
uvidim, co na to potom povies🙂
▲
13.05.2015, 23:13
|
ty si ****o aby si tu urcoval co sa ma a co nie, uz sa ukludni a nereaguj na mna.
|
|
|
175
|
|
174. Scarlet666 13.05.2015, 23:13
ty si ****o aby si tu urcoval co sa ma a co nie, uz sa ukludni a nereaguj na mna.
▲
13.05.2015, 23:17
|
ale ale ale...
nic neurcujem, ani sa nesnazim o to.
len ty tu pyskujes jak chora vrana.
montujes sa do debat o ktorych nemas ani paru.
len pastujes z toho co si vyhladala na nete.
nemas stipku zmyslu pre recesiu.
si zly clovek Belicko, tvoj avatar je v tomto vypovedny.
|
|
|
176
|
|
175. 13.05.2015, 23:17
ale ale ale...
nic neurcujem, ani sa nesnazim o to.
len ty tu pyskujes jak chora vrana.
montujes sa do debat o ktorych nemas ani paru.
len pastujes z toho co si vyhladala na nete.
nemas stipku zmyslu pre recesiu.
si zly clovek Belicko, tvoj avatar je v tomto vypovedny.
▲
13.05.2015, 23:25
|
chod sa ventilovat niekam inam a prestan napadat diskuterov, tchuss
|
|
|
177
|
|
176. Scarlet666 13.05.2015, 23:25
chod sa ventilovat niekam inam a prestan napadat diskuterov, tchuss
▲
13.05.2015, 23:28
|
bol som na prechadzke pri Dunaji.
mas este lepsi napad v tej svojej hlavke?
|
|
|
173
|
|
171. Scarlet666 13.05.2015, 23:03
zas na mna reagujes ? zozer svoju macku, ti ju upeciem, na cinsky sposob. co tak ich vobec nejest
▲
13.05.2015, 23:11
|
každý je to, čo mu chutí, ja som mäsožravec však na niečo umrieť musím..
brú noc a Pačko..
|
|
|
178
|
plnené palacinky , na sladko alebo na slano
na sladko - s džemom, tvarohom s hroizeunkami a škoricou, možno poliať čoikoládou, variant je mnoho podľa chute
na slano - na palacinku plátok syra, plátok šunky, preložíme ako šatku, spojíme špáradlom, trojobal a vysmažiť + príloha zemiaky na rôzny spôsob.
ale aj tá opečená paprika nie je zlá, je to super rýchlo a vďačné , dobré aj sýte. Do papriky vložiť syr lunex s plátkom dietnej salámy alebo šunky, na oleji "upiecť zo všetkých strán, môže sa aj v rúre, šupku stiahnuť , trochu osoliť a podávať s chlebíkom
Dobrú chuť
|
|
|
179
|
|
178. 14.05.2015, 09:57
plnené palacinky , na sladko alebo na slano
na sladko - s džemom, tvarohom s hroizeunkami a škoricou, možno poliať čoikoládou, variant je mnoho podľa chute
na slano - na palacinku plátok syra, plátok šunky, preložíme ako šatku, spojíme špáradlom, trojobal a vysmažiť + príloha zemiaky na rôzny spôsob.
ale aj tá opečená paprika nie je zlá, je to super rýchlo a vďačné , dobré aj sýte. Do papriky vložiť syr lunex s plátkom dietnej salámy alebo šunky, na oleji "upiecť zo všetkých ...
▲
14.05.2015, 09:58
|
aj palacinková torta je dobrá../plnky rôzne podľa chute a fantázie .))
|
|
|
180
|
dnes na večeru robím bryndozvé halušky
|
|
|
181
|
|
180. 14.05.2015, 16:57
dnes na večeru robím bryndozvé halušky
▲
14.05.2015, 16:57
|
|
182
|
|
180. 14.05.2015, 16:57
dnes na večeru robím bryndozvé halušky
▲
14.05.2015, 17:11
|
Ja mám nejakú improvizáciu odvčera. Halušky ti schvaľujem, tiež ich ľúbim, aj bryndzové pirohy.
|
|
|
184
|
|
182. 14.05.2015, 17:11
Ja mám nejakú improvizáciu odvčera. Halušky ti schvaľujem, tiež ich ľúbim, aj bryndzové pirohy.
▲
14.05.2015, 17:20
|
mňa inšpirovala Rose..s tými špenátovými cestovinami, .už som kúpila špenát )),..nakoniec cestoviny sú vďačné, ak si k nim človek pridá " co dúm dá" a ochutí,..celkom chutné.
|
|
|
183
|
|
180. 14.05.2015, 16:57
dnes na večeru robím bryndozvé halušky
▲
14.05.2015, 17:19
|
variť nebudem.asi si niečo spravím
|
|
|
185
|
|
183. 14.05.2015, 17:19
variť nebudem.asi si niečo spravím
▲
14.05.2015, 17:23
|
no včera som som neodolala a do prasknutia ..dobrý chlebík s dobrou masťou a mladou cibuľkou.. ..kedysi u babky som jedávala aj skutočnú chutnú papriku ..už ostali len spomienky na takú..))
|
|
|
186
|
|
185. 14.05.2015, 17:23
no včera som som neodolala a do prasknutia ..dobrý chlebík s dobrou masťou a mladou cibuľkou....kedysi u babky som jedávala aj skutočnú chutnú papriku ..už ostali len spomienky na takú..))
▲
14.05.2015, 17:27
|
jeminenku a babka mávala vo veľkom pohári husaciu masť s pečienkou, nezabudnuteľné , ...dnešné decká ani nevedia čo to je...a mlieko rovno z kozičky )) a tie domáce koláče a domáci pečený chlebík, ...hlad sa hlási,. idem ja na tie halušky,,
|
|
|
188
|
|
186. 14.05.2015, 17:27
jeminenku a babka mávala vo veľkom pohári husaciu masť s pečienkou, nezabudnuteľné , ...dnešné decká ani nevedia čo to je...a mlieko rovno z kozičky )) a tie domáce koláče a domáci pečený chlebík, ...hlad sa hlási,. idem ja na tie halušky,,
▲
14.05.2015, 17:35
|
tu pecienku s mastou som minule robila..
|
|
|
195
|
|
188. 14.05.2015, 17:35
tu pecienku s mastou som minule robila..
▲
14.05.2015, 17:57
|
|
198
|
|
195. 14.05.2015, 17:57
to máš domáce husi ?
▲
14.05.2015, 18:03
|
nie, domácu bravcovu mast.. (viem, s husacou by to bolo este chutnejsie .) )plus kuracie pecienky, cesnak, korenia atd .)
|
|
|
189
|
|
180. 14.05.2015, 16:57
dnes na večeru robím bryndozvé halušky
▲
14.05.2015, 17:39
|
Tak to závidííííííím.....a hlavne,ak je na vrchu veľa škvariek.....
|
|
|
190
|
|
189. 14.05.2015, 17:39
Tak to závidííííííím.....a hlavne,ak je na vrchu veľa škvariek.....
▲
14.05.2015, 17:40
|
..len dost sýte na vecer..
|
|
|
191
|
|
190. 14.05.2015, 17:40
..len dost sýte na vecer..
▲
14.05.2015, 17:42
|
|
192
|
|
191. 14.05.2015, 17:42
Tak ja na také veci ani nemyslím.Večer si neľahnem na brucho,aby ma netlačilo a je to vybavené.
▲
14.05.2015, 17:46
|
tak kedysi som si este len o 23,00 zacinala vyprázat hranolky :D asi som vacsi hlad, teraz sa mi nechce 🙂 niekedy si lahnem s myslienkou, ze by som si este nieco dala, ale ani za pana sa mi nechce vstat 🙂)
|
|
|
193
|
|
192. 14.05.2015, 17:46
tak kedysi som si este len o 23,00 zacinala vyprázat hranolky :D asi som vacsi hlad, teraz sa mi nechce 🙂 niekedy si lahnem s myslienkou, ze by som si este nieco dala, ale ani za pana sa mi nechce vstat 🙂)
▲
14.05.2015, 17:55
|
boli časy kedy som o pol noci robila domáce rezance s makom, (nie mletým kupovaným) ..pekne aj "vymlela ,....ja blbec !!!
|
|
|
194
|
|
193. 14.05.2015, 17:55
boli časy kedy som o pol noci robila domáce rezance s makom, (nie mletým kupovaným) ..pekne aj "vymlela ,....ja blbec !!!
▲
14.05.2015, 17:57
|
hehee, tak my toho zvládneme dost..ked chceme
|
|
|
196
|
|
194. 14.05.2015, 17:57
hehee, tak my toho zvládneme dost..ked chceme
▲
14.05.2015, 17:58
|
to vieš, ..láska hory prenáša
|
|
|
197
|
|
196. 14.05.2015, 17:58
to vieš, ..láska hory prenáša
▲
14.05.2015, 18:01
|
lenivost a strach su silnejsie nez laska.
|
|
|
199
|
|
197. ranexil 14.05.2015, 18:01
lenivost a strach su silnejsie nez laska.
▲
14.05.2015, 18:07
|
súhlas,..lenivci sú na plano,..a strach je zabijak, je brzdou, ...za to láska je vynikajúci motor života, človek je tak správne naštartovaný..plný dobrej energie,..)
|
|
|
200
|
|
199. 14.05.2015, 18:07
súhlas,..lenivci sú na plano,..a strach je zabijak, je brzdou, ...za to láska je vynikajúci motor života, človek je tak správne naštartovaný..plný dobrej energie,..)
▲
14.05.2015, 18:11
|
Laska bez naplnenia je len ako ked mul klati kona- nic z toho nie je.
|
|
|
201
|
|
200. ranexil 14.05.2015, 18:11
Laska bez naplnenia je len ako ked mul klati kona- nic z toho nie je.
▲
14.05.2015, 18:14
|
ako to myslíš, veď láska je vždy naplnená, inak by to malo ďaleko od lásky.. /nezamieňajú si ju ľudia niekedy s "tichou povinnosťou" ?) ..či sa mýlim ?
|
|
|
202
|
|
201. 14.05.2015, 18:14
ako to myslíš, veď láska je vždy naplnená, inak by to malo ďaleko od lásky.. /nezamieňajú si ju ľudia niekedy s "tichou povinnosťou" ?) ..či sa mýlim ?
▲
14.05.2015, 18:22
|
|
204
|
|
202. ranexil 14.05.2015, 18:22
A ja ti nerozumiem
▲
14.05.2015, 18:26
|
ani nemôžeš, lebo som napísala nezmysel..,..máš pravdu, .. /až na to klátenie..))
|
|
|
203
|
|
197. ranexil 14.05.2015, 18:01
lenivost a strach su silnejsie nez laska.
▲
14.05.2015, 18:23
|
presne tak, ten kto je lenivý a sa boji si ani lásku nezasluzi.
|
|
|
205
|
|
203. 14.05.2015, 18:23
presne tak, ten kto je lenivý a sa boji si ani lásku nezasluzi.
▲
14.05.2015, 18:28
|
každý si lásku zaslúži,..iba niektorí zleniveli, lebo opadli na duchu z nejakým príčin, ktoré im vzali že by zmysel života ?..nádej ?::neviem, nehodno hniť za živa...vedie to do hrobu :🙂
|
|
|
187
|
si neuviedol, o ake jedlá by malo ist..ci o minutky, al. klasiku, speciality a pod.
inác ja som si zaviedla zosit, ktorý som si rozclenila na zopar kategorií (ako bezmäsite, mäsite, múčne, polievky, vecere..) a obcas ak neviem co?! tak si ho len otvorim a hned mi nieco padne do oka 🙂
|
|
|
206
|
|
187. 14.05.2015, 17:34
si neuviedol, o ake jedlá by malo ist..ci o minutky, al. klasiku, speciality a pod.
inác ja som si zaviedla zosit, ktorý som si rozclenila na zopar kategorií (ako bezmäsite, mäsite, múčne, polievky, vecere..) a obcas ak neviem co?! tak si ho len otvorim a hned mi nieco padne do oka 🙂
▲
14.05.2015, 19:13
|
|
209
|
|
206. 14.05.2015, 19:13
Šeličo.
▲
14.05.2015, 19:17
|
Si už varil ten špenát s cestovinami?
|
|
|
216
|
|
209. 14.05.2015, 19:17
Si už varil ten špenát s cestovinami?
▲
14.05.2015, 19:31
|
Ešte nie, ale jedol som ho.
|
|
|
207
|
|
187. 14.05.2015, 17:34
si neuviedol, o ake jedlá by malo ist..ci o minutky, al. klasiku, speciality a pod.
inác ja som si zaviedla zosit, ktorý som si rozclenila na zopar kategorií (ako bezmäsite, mäsite, múčne, polievky, vecere..) a obcas ak neviem co?! tak si ho len otvorim a hned mi nieco padne do oka 🙂
▲
14.05.2015, 19:15
|
Ty máš doma triednu knihu varenia ? A začínaš takto ?: mrkva- prítomná, celer-prítomný............
|
|
|
208
|
|
207. majko1 14.05.2015, 19:15
Ty máš doma triednu knihu varenia ? A začínaš takto ?: mrkva- prítomná, celer-prítomný............
▲
14.05.2015, 19:17
|
|
211
|
Nie je to náhodou česky?Máš rád Celer Majko?
|
|
|
212
|
|
211. 14.05.2015, 19:21
Nie je to náhodou česky?Máš rád Celer Majko?
▲
14.05.2015, 19:23
|
Je to nárečový výraz v slovenčine........🙂))))jasné že ho mám rád.......šag jaké má výborné účinky......
|
|
|
215
|
No ale však preto som sa pýtala,že čo to je slovensky,lebo nechcem používať libeček...ale ten...už som zabudla,ako sa to volá slovensky.... likvorček?
|
|
|
218
|
ako rýchlo a ľahko ošúpať varené zemiaky..
odkaz
|
|
|
|