hoď ma hore
Milí diskutujúci. Pri diskutovaní prosím: 1. nepridávaj jednoslovné témy / 2. nepridávaj uražlivé alebo vulgárne komentáre. Ak tieto pravidlá nedodržíš, tvoja téma pravdepodobne skončí v koši. Príjemné diskutovanie :)
none
ak chceš diskutovať, musíš sa registrovať. registrácia

tu sa nachádzaš : 

hlavná stránka  /  láska a vzťahy  /  téma

Bookface 15.

príspevkov
7
zobrazení
1
tému vytvoril(a) 20.3.2012 12:06
posledná zmena 23.3.2012 08:44
1
20.03.2012, 12:06
Augustin Sokol.
bookface 15.
Úsek bookface 15 je pokračovaním predchádzajúceho úseku bookface 14.
Cestou prechádzame popri telefónnej búdke. Veruša navrhuje, aby som si zavolal taxík. Počká tu so mnou. Až pokiaľ taxík príde. Odpoviem jej, že radšej sa ešte prejdem.
Odprevadím ju domov. Rozlúčime sa.
Vydám sa na cestu naspäť do parku. Pomaly kráčam a rozmýšľam o našom rozhovore. V duchu si ho odznova celý zopakujem.
Uvedomujem si, že s tým psom sa Veruša zrejme preriekla. Nechtiac totiž naznačila, že načo ho asi jeho majiteľka vycvičila. Hneď sa jej to ale podarilo nenápadne, rýchlo a šikovne zahovoriť.
Začala totiž rozprávať o našom psovi. A ako ho vycvičila moja mama.
Ale už dávnejšie pred týmto rozhovorom som mal aj inú príležitosť sa o tejto chúlostivej veci pozhováral. A to s jednou mojou kámoškou. Bola to členka hnutia Greenpeace. {

greenpeace

odkaz

odkaz

„Greenpeace je medzinárodná nezisková organizácia na ochranu životného prostredia založená v kanadskom meste Vancouver v roku 1971.“
} Podľa nej takto vycvičiť psa je v rozpore nielen s dobrými mravmi. Je to navyše aj častý prípad zneužívania zvierat, porušovania slobôd a práv zvierat, týrania zvierat a tak ďalej. ...
Na druhej strane ale nakoniec pripustila, že to nie je až taký typický príklad týrania zvierat. Dokonca pes pritom vôbec netrpí. Skôr naopak. Veď pes predsa celkom rád vylizuje tanier. Tak potom prečo by nemohol vylízať aj niečo iné. Dá sa vraj jednoznačne dokázať, že aj „to iné“ je celkom chutné. A aj veľmi výživné. Nuž a navyše, psa po každom takomto vylízaní nikdy neminie zaslúžená a chutná odmena.
Neskôr som ale zistil zaujímavú vec. Tá moja kámoška sa rozviedla. Nuž a po rozvode potom svojho vlastného psa aj ona vycvičila na takéto vylizovanie.
A ako som sa o tom dozvedel? Povedala mi to jej kámoška. Taktiež členka Greenpeace.
Vychádzam z parku na jeho opačnom konci. Blízko východu z parku prechádzam popri nočnom bare. Vchádzam dnu. Sadám si k barovému pultu. Hneď si všimnem trojicu:
Muža s dvoma ženami. Všetci traja majú na svojich oblekoch upevnené miniatúrne rezistory.
Vstávam od pultu. Idem na toalety. Z priečinku peňaženky vyberám svoj miniatúrny rezistor. Upevňujem si ho na sako.
Prichádzam naspäť k pultu. Ale už priamo k tej trojici. Pozdravím sa. Hneď si všimnú môj rezistor. Dáme sa do reči.
Dozvedám sa, že jedna žena je Poľka. Druhá je Nemka z NDR. Teda z Nemeckej demokratickej republiky: {

nemecká demokratická republika

odkaz

odkaz

„Nemecká demokratická republika (hovorovo Východné Nemecko) bol komunistický štát na území dnešného Nemecka, ktorý existoval v rokoch 1949 až 1990.“
} Nemka sa volá Angela. Medzi nami ihneď preskočí tá povestná iskra. Vo svojom priestoročase sme teda obaja na pravom mieste v tom správnom čase.
Muž je Čech. Rozprávame sa o tom, že ako sa tá finta s rezistormi mohla až tak rýchlo rozniesť. Pripomenie mi to jeden známy vtip. Vznikol spontánne po šesťdňovej vojne: {

šesťdňová vojna

odkaz

odkaz

„Šesťdňová vojna (resp. Tretia arabsko – izraelská vojna) bol vojenský konflikt medzi Izraelom a koalíciou Egypta, Sýrie a Jordánska v júni 1967. Prepukla 5. júna úderom izraelského letectva proti leteckým základniam Egypta a skončila 10. júna, kedy Izrael ukončil bojové akcie.“
} Porozprávam im ten vtip:
„Po šesťdňovej vojne sa v Izraeli konajú vojenské manévre.
Na manévroch sa zúčastňuje aj americký generál. Ako hosťujúci poradca. Ten navrhne izraelskému náčelníkovi štábu, že nech to celé spustí.
Náčelník sa nahne k svojmu pobočníkovi a zašepká mu iba niečo do ucha.
Američan sa čuduje.
Náčelník mu iba riekne, že je to v poriadku. Lebo ono sa to rýchlo roznesie!“
Vtip sa im zapáčil. Všetkým trom.
none
2
20.03.2012, 12:11
seria tvojich textov je obohacujuca o urcite,ale sakra tie vystupy sakra a tie uvadzanie postav sa neprisposobuje mojmu mozgu..nerozumiem,to znamena ze nemam na teba IQ ?
none
4

2. 20.03.2012, 12:11

seria tvojich textov je obohacujuca o urcite,ale sakra tie vystupy sakra a tie uvadzanie postav sa neprisposobuje mojmu mozgu..nerozumiem,to znamena ze nemam na teba IQ ?

22.03.2012, 20:00
Ahoj Salbea, srdečná vďaka za Tvoju reakciu.

Ver mi, že sa nehrám na hru o falošnej a neúprimnej skromnosti,

ale ja vskutku ani sám neviem posúdiť, že či táto moja séria textov je

alebo

že čí nie je

obohacujúca.

Viem iba to, že sa snažím experimentovať. Ale, že či sa mi to podarí, alebo nepodarí, tak to vôbec neviem dopredu odhadnúť. Je to ako v tých interaktívnych počítačových hrách, kde sa pokračovanie hry vetví:

podľa toho, ako jednotliví hráči reagujú na priebeh hry.

Je to v podstate využitie princípu informačnej spätnej väzby. Teda podobnej väzby, akú som hľadal ja. A to aj tu, na tomto diskusnom fóre. Nuž a môžem konštatovať, že dokonca sa mi to aj párkrát podarilo. Je to pre mňa vskutku veľmi účinná pomoc. Vďaka nej sa mi podarilo niektoré moje texty aspoň trošku vylepšiť.

V prípade mojich úsekov bookface sú to vlastne špeciálne texty. Tieto texty by sa perspektívne mali využiť ako podklady pre dramatické scenáre. Sú to experimentálne a multimediálne scenáre. Nuž a každý experiment sa vyznačuje aj svojou špecifickou inovatívnosťou. Lebo všetko nové je akcia, ktorá nutne vyvoláva aj reakciu. Domnievam sa, že tak by sa mohol aplikovať Newtonov princíp akcie a reakcie aj v mojom bookface.

V podstate sa to všetko týka aj tých mojich vstupov, uvádzania postav a tak ďalej. ...

Ale úplne iné kafe je Tvoja úvaha o tom, že Tvoje IQ vraj nemá na moje. To určite neplatí. Skôr to platí naopak:

To znamená, že predovšetkým je to nízka úroveň môjho IQ. Týka sa to môjho komunikačného IQ, ktoré je v tomto prípade zrejme nefunkčné.

Alebo, ako výstižne uvádzaš, citujem Ťa:

„ ... sa neprispôsobuje môjmu mozgu ...“

Ale to je predovšetkým moja závažná chyba, že sa nedokážem prispôsobiť. Veď prispôsobovanie, inými slovami adaptabilita, je jedným zo základným princípom evolučného vývoja.

Nuž a načo je potom taká komunikácia? Ta komu ju treba? To je pre mňa závažné varovanie, že musím s tým konečne už začať niečo robiť. A ver mi, že sa o to vynasnažím zo všetkých svojich síl.
none
3
20.03.2012, 12:14
hm radsej vypadnem pre istotu,najlepsia to splnena uloha pre df
none
5

3. 20.03.2012, 12:14

hm radsej vypadnem pre istotu,najlepsia to splnena uloha pre df

22.03.2012, 20:03
Ahoj Salbea, srdečná vďaka aj za Tvoju ďalšiu reakciu.

V podstate aj pre ňu by malo platiť to isté, čo som uviedol vo svojej predchádzajúcej rekcii, na Tvoju reakciu.

Ale navyše, opäť tu narážam na nefunkčnosť môjho komunikačného IQ:

Vskutku neviem to pochopiť, že čo tým mieniš, keď píšeš, citujem Ťa:

„ ... najlepšia to splnená úloha pre df ... “

Pochopil som zatiaľ iba to, že „df“ je skratka pre diskusné fórum.

Asi mám dlhé vedenie, alebo mi niekto stojí na kábli. ...

Prosím Ťa, pomôž mi to pochopiť. Už dopredu Ti za to ďakujem.
none
6
22.03.2012, 20:24
ahoj Gugu..uz sa mi nechce diskutovat..
none
7

6. 22.03.2012, 20:24

ahoj Gugu..uz sa mi nechce diskutovat..

23.03.2012, 08:44
Ahoj Salbea, srdečná vďaka aj za Tvoju ďalšiu reakciu.

Plne rešpektujem Tvoje rozhodnutie, že už momentálne sa Ti nechce diskutovať. Iba v kútiku svojej duše stále dúfam, že raz, niekedy, si možno ešte so mnou trošku podiskutuješ.

Ale aj keby sa to už nikdy nestalo, a pritom sa zvykne hovoriť, že nikdy nehovor nikdy, tak aj tak som Ti veľmi povďačný za Tvoje vskutku inšpiratívne podnety.

Mimochodom, práve na základe týchto Tvojich podnetov sa teraz pokúšam aspoň trošku vylepšovať môj ďalší bookface. Už som ho totiž mal rozpísaný. Ale boli tam zatiaľ ešte práve takéto závažné chyby, na ktoré si ma upozornila.
none

najnovšie príspevky :

prevádzkuje diskusneforum.sk kontaktuj správcu diskusného fóra vytvoril dzI/O 2023 - 2026 verzia : 1.05 ( 27.4.2024 1:45 ) veľkosť : 101 309 B vygenerované za : 0.053 s unikátne zobrazenia tém : 1 895 435 unikátne zobrazenia blogov : 19 011 táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...

možnosti :

hlavná stránka nastavenia blogy todo

online účastníci :

nikto (nie) je online

hľadanie :

blog dňa :

odkaz Poviem to na príklade svojom 😉 Keď píšem, že SOM bol v "pekle", tak sa tým nemyslí, že SOM vycestoval na planétu plnú ohňa, kde pobehovali čertovia s rohmi a "Satanom" ako ich šéfom ...

citát dňa :

Ak v živote nájdeš cestu bez prekážok, tak pravdepodobne nevedie nikam.