hoď ma hore
Milí diskutujúci. Pri diskutovaní prosím: 1. nepridávaj jednoslovné témy / 2. nepridávaj uražlivé alebo vulgárne komentáre. Ak tieto pravidlá nedodržíš, tvoja téma pravdepodobne skončí v koši. Príjemné diskutovanie :)
5. január sviatok, Svätá Apolinára Syncletica, mníška
príspevkov 3 |
zobrazení 16 |
tému vytvoril(a) 5.1.2016 09:51
posledná zmena 5.1.2016 14:56
|
1
|
Svätá Apolinára Syncletica, mníška
v Rímskom martyrológiu z r. 2004 sa spomienka na ňu už nenachádza
Sviatok: 5. január
† zač. 5. stor. púšť južne od Alexandrie, Egypt
Apolinára bola dcérou rímskeho pretoriánskeho prefekta Anthemia, ktorý v rokoch 408-414 vládol na Východe v Konštantínopole namiesto neplnoletého cisára Teodózia II. Preto sa niekedy nazýva aj cisárom. Spolu so svojou manželkou chceli, aby sa ich dcéra Apolinára dobre vydala. Ona však nechcela. Vyjavila im svoju túžbu zasvätiť sa Bohu. So súhlasom rodičov odišla na púť do Svätej Zeme a následne do Alexandrie. Prepustila všetko svoje služobníctvo, kúpila si mužské šaty a odišla na púšť do samoty. Pod mužským menom Doroteus žila mníšsky život. Bola učeníčkou sv. Makária Alexandrijského. Pravda o jej pôvode a pohlaví bola odhalená až pri jej smrti.
odkaz
|
 |
|
2
|
|
|
1. 05.01.2016, 09:51
Apolinára bola dcérou rímskeho pretoriánskeho prefekta Anthemia, ktorý v rokoch 408-414 vládol na Východe v Konštantínopole namiesto neplnoletého cisára Teodózia II. Preto sa niekedy nazýva aj cisárom. Spolu so svojou manželkou chceli, aby sa ich dcéra Apolinára dobre vydala. Ona však nechcela. Vyjav...
▲
05.01.2016, 12:20
|
kto tieto sračky píše a nasraté v hlave musí mať ten čo to vôbec aj číta....
|
 |
|
3
|
|
|
1. 05.01.2016, 09:51
Apolinára bola dcérou rímskeho pretoriánskeho prefekta Anthemia, ktorý v rokoch 408-414 vládol na Východe v Konštantínopole namiesto neplnoletého cisára Teodózia II. Preto sa niekedy nazýva aj cisárom. Spolu so svojou manželkou chceli, aby sa ich dcéra Apolinára dobre vydala. Ona však nechcela. Vyjav...
▲
05.01.2016, 14:56
|
|
|
prevádzkuje diskusneforum.sk
kontaktuj správcu diskusného fóra
vytvoril dzI/O 2023 - 2026
verzia : 1.05 ( 27.4.2024 1:45 )
veľkosť : 128 626 B
vygenerované za : 0.048 s
unikátne zobrazenia tém : 1 896 495
unikátne zobrazenia blogov : 19 036
táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...
|
možnosti :
hlavná stránka
nastavenia
blogy
todo
hľadanie :
blog dňa :
Určené len pre maximálnych SEBA-vrahov 😉 Cesta do raja vedie skrz peklo 😉 odkaz Bol SOM "donútený" podstúpiť krst ohňom 😉 Vydal SOM sa na cestu do "pekla" 😉 Lebo SOM bol sklamaný zo sv...
citát dňa :
Keď sa budeš cítiť najhoršie, tak si spomeň, že aj tá najhoršia hodina má iba 60 minút.
|