hoď ma hore
Milí diskutujúci. Pri diskutovaní prosím: 1. nepridávaj témy pozostávajúce len z odkazov alebo jednoslovné témy / 2. nepridávaj uražlivé alebo vulgárne komentáre. Ak tieto pravidlá nedodržíš, tvoja téma pravdepodobne skončí v koši. Príjemné diskutovanie :)
none
ak chceš diskutovať, musíš sa registrovať. registrácia

tu sa nachádzaš : 

hlavná stránka  /  blogy  /  blog

Kľúč k viere, k viere v Ježiša Krista

vytvoril(a) Yanko, 24.3.2024 21:36, zobrazený 19x

Kľúč k viere



... hľadieť na Ježiša, pôvodcu a zdokonaľovateľa viery, ktorý pre radosť, ktorá mu bola predložená, znášal kríž, pohŕdajúc potupou, a je posadený po pravici Božieho trónu.

Židom 12,2



My ľudia máme nielen tendenciu zameriavať sa na každú malú slabosť, ale máme aj tendenciu neustále si vizualizovať svoje hriechy, zlyhania a chyby a v mysli si ich stále dokola prehrávať. Odsudzujeme sa aj za tie najmenšie chyby namiesto toho, aby sme sa zamerali na to, ako nás Boh skutočne vidí - dokonalých v Kristovi.

Z tohto dôvodu je potrebná viera, aby sme verili, že Boh nás vidí ako spravodlivých. Je potrebná viera, aby sme dôverovali, že nás nevidí v našich hriechoch a že v nás nevidí hriechy alebo pohoršenie. Je potrebná viera, aby sme verili, že to, čo hovorí, myslí vážne, keď čítame jeho slová: "Zmilujem sa nad ich neprávosťami a na ich hriechy a neprávosť si už nespomeniem" (Heb 8, 12 slt). Je potrebná viera, aby sme verili, že Boh si nebude pamätať naše chyby a zlyhania!
"Ale Pane, moje obavy mi hľadia priamo do tváre. Ako mám nájsť vieru, aby som veril, že Boh ich nevidí?"
Môj priateľ, kľúčom k viere je pozrieť sa na zdroj viery - Ježiša. Biblia to vyjadruje takto: "hľadiac na Ježiša, pôvodcu a zdokonaľovateľa viery" (Hebr. 12, 2). Tvoja viera sa nachádza v Ježišovi! Amplifikovaná Biblia prekladá tento verš takto: "... hľadiac preč [od všetkého, čo rozptyľuje] na Ježiša, ktorý je iniciátorom a zdrojom našej viery [ktorý dáva nášmu vierovyznaniu prvý impulz] a tiež jej zdokonaľovateľom [ktorý ju vedie k zrelosti a dokonalosti]."
Inými slovami: odvráťte zrak od svojich chýb, nedostatkov, slabostí a nedostatočností a zamerajte svoj pohľad len na Ježiša. Čím viac budete vidieť Ježiša a jeho dokonané dielo, tým viac bude vo vašom srdci rásť viera, vďaka ktorej môžete dôverovať, že vám boli skutočne odpustené všetky hriechy. Môžete urobiť čiaru v piesku a začať odznova v Kristovi. Staré pominulo, nové prišlo!
prevádzkuje diskusneforum.sk kontaktuj správcu diskusného fóra vytvoril dzI/O 2023 - 2024 verzia : 1.05 ( 27.4.2024 1:45 ) veľkosť : 34 350 B vygenerované za : 0.067 s unikátne zobrazenia tém : 50 743 unikátne zobrazenia blogov : 916 táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...

možnosti

hlavná stránka nastavenia blogy todo

online účastníci :

hľadanie :

blog dňa :

odkaz 1. Spoznaj, na čom si. 2. Nastav si ciele. 3. Sleduj, kam odchádzajú tvoje peniaze. 4. Míňaj menej na neužitočné veci. 5. Splácaj svoje dlhy čím skôr. 6. Spor si na ťažšie časy. 7. Vytvo...

citát dňa :

Najprv sa musíš naučiť milovať, ak chceš byť milovaný.