hoď ma hore
Milí diskutujúci. Pri diskutovaní prosím: 1. nepridávaj témy pozostávajúce len z odkazov alebo jednoslovné témy / 2. nepridávaj uražlivé alebo vulgárne komentáre. Ak tieto pravidlá nedodržíš, tvoja téma pravdepodobne skončí v koši. Príjemné diskutovanie :)
none
ak chceš diskutovať, musíš sa registrovať. registrácia

tu sa nachádzaš : 

hlavná stránka  /  blogy  /  blog

Božia milosť nás premieňa

vytvoril(a) Yanko, 2.3.2024 14:21, zobrazený 23x

Pretože si v mojich očiach vzácny a cenný a pretože ťa milujem ....


Iz 43,4



Súhlasíte so mnou, že viac kresťanov dnes pozná Desatoro ako novú zmluvu o nezaslúženej Božej milosti? Keby ste sa prešli po Times Square v New Yorku, alebo pod Manderlou a opýtali sa náhodných ľudí, väčšina by pravdepodobne počula niečo o Desatore, ale nič o novej zmluve o milosti, ktorá prišla skrze Ježiša. V skutočnosti svet stotožňuje kresťanstvo s Desatorom. Nie je smutné, že svet nás viacej spája so zákonom, ktorý bol predsa zrušený, a nie s nezaslúženou milosťou, ktorú nám Ježiš dáva svojou smrťou?


Niet divu, že strácame celú generáciu mladých ľudí! Zákon nie je príťažlivý a dokonca aj Biblia ho označuje za zastaraný (Heb 8,13). Ak budeme aj naďalej vnucovať našim mladým ľuďom Desatoro, nemusíme sa čudovať, že ich tieto legalistické prejavy kresťanstva odpudzujú. Čo je však dôležitejšie, nesmieme zabúdať, že moc Hriechu je zákon. Zákon nemá moc zastaviť Hriech. Zákon ich nezakorení v ich vzácnej identite v Kristovi, ktorá im dá silu odolať predmanželskému sexu, ochráni ich pred zneužívaním drog alebo stratou sexuálnej identity. Iba Božia vlastná obeť na kríži im môže dať ich novú identitu, to, kým sú ako nové stvorenie v Ježišovi Kristovi!

Mladí ľudia, keď dostanete zjavenie o Ježišovi a uvedomíte si, akí ste v Jeho očiach cenní, váš život sa až neprirodzeným spôsobom premení. Už vás nebudú trápiť myšlienky na samovraždu. Už nebudete ohrozovať sami seba, aby ste "niekam patrili" alebo aby ste získali pozornosť, po ktorej túžite.



Mladé ženy, váš pocit vlastnej hodnoty sa výrazne zlepší, keď sa naučíte vážiť si samy seba tak, ako si vás váži Ježiš. Vďaka Ježišovmu prijatiu a jeho prekypujúcej láske k vám nebudete žiť v ilúzii, že musíte dať svoje telo, aby ste dostali prijatie a lásku od akéhokoľvek muža. Budete sa milovať tak, ako vás miluje Ježiš!

Mladí muži, budete rozvíjať nadprirodzenú sebakontrolu, aby ste udržali na uzde svoje rozbúrené hormóny. Nebude to vďaka vašej sile vôle, ale vďaka Ježišovej moci, ktorá cez vás prúdi. Naučíte sa, ako utiecť pred mladíckymi túžbami. Budeš vedieť, že byť "v pohode" znamená rešpektovať opačné pohlavie a nevystavovať seba a svoju priateľku riziku pohlavnych chorôb a nechceného tehotenstva.


Mladí ľudia, keď viete, že Ježiš má pre každého z vás veľký plán, túžba byť v gangu a deštruktívnych aktivitách, ako je konzumácia alkoholu, zneužívanie drog a sexuálna permisivita, zmiznú vďaka nezaslúženej priazni a láske, ktorú k vám Ježiš má. Nadprirodzeným spôsobom zmizne vaša túžba po svetských veciach tým, že ju nahradí túžba po Ježišovi! Toto je moc Božej milosti (nezaslúženej priazne) a jeho bezpodmienečného prijatia skrze kríž. To, čo nemohol urobiť zákon, urobil Boh tým, že poslal svojho jediného Syna, Ježiša Krista!

prevádzkuje diskusneforum.sk kontaktuj správcu diskusného fóra vytvoril dzI/O 2023 - 2024 verzia : 1.05 ( 27.4.2024 1:45 ) veľkosť : 35 261 B vygenerované za : 0.062 s unikátne zobrazenia tém : 50 786 unikátne zobrazenia blogov : 922 táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...

možnosti

hlavná stránka nastavenia blogy todo

online účastníci :

hľadanie :

blog dňa :

Určené len pre maximálnych SEBA-vrahov 😉 Cesta do raja vedie skrz peklo 😉 odkaz Bol SOM "donútený" podstúpiť krst ohňom 😉 Vydal SOM sa na cestu do "pekla" 😉 Lebo SOM bol sklamaný zo sv...

citát dňa :

Nerastieme, keď to máme jednoduché, rastieme keď čelíme prekážkam.