Prosba 2
|
8
reakcií |
237
prečítaní |
Tému 12. júna 2010, 20:30 založil ruža. |
| ruža | 12. 6. 2010, 20:30 |
|
|---|---|---|
|
Umenie malých krokov Nauč ma umeniu malých krokov. Sprav ma vynaliezavým a vynachádzavým, sprav ma sebaistým v správny čas. Obdar ma jemnocitom, aby som dokázal odlíšiť prvoradé od druhoradého. Prosím o silu kázne a miery, aby som len tak neprekĺzol životom a svoje dni si rozumne rozdelil; aby som neprespal záblesky svetla a vrcholy, a aby som si aspoň tu a tam našiel čas na umelecký zážitok. Dovoľ mi utvrdiť sa v tom, že snívať o minulosti či budúcnosti mi nepomôže. Pomôž mi čo najlepšie zvládnuť to, čo je najbližšie, pomôž mi pokladať práve prežívanú hodinu za najdôležitejšiu. Ochráň ma pred naivnou vierou, že v živote musí ísť všetko hladko. Daruj mi triezve poznanie, že ťažkosti, porážky, neúspechy a sklamania sú prirodzenou súčasťou života, že vďaka nim rastieme a dozrievame. Pripomínaj mi, že srdce sa často stavia proti rozumu. Pošli mi v pravej chvíli niekoho, kto má odvahu povedať mi pravdu s láskou. Chlieb každodenný daj mi pre telo i dušu, prejav tvojej lásky, priateľské echo, a aspoň tu a tam náznak, že budem užitočný. Viem, že veľa problémov sa rieši nekonaním; daj, aby som dokázal čakať. Nech vždy nechám teba i ostatných dohovoriť. To najdôležitejšie si človek nehovorí sám. To najdôležitejšie mu býva povedané. Ty vieš, ako veľmi potrebujem priateľstvo. Daj, aby som dorástol tejto najkrajšej, najťažšej, najriskantnejšej a najnežnejšej záležitosti života. Vnukni mi pravú chvíľu a pravé miesto, kde môžem zanechať balíček dobra, slovami či bez slov. Chráň ma pred strachom, že by som mohol premárniť svoj život. Nedaj mi to, čo si želám, ale to, čo potrebujem. Nauč ma umeniu malých krokov! Veru, neraz by som potrebovala tú sebaistotu,správne sa rozhodnúť, čo je prvoradé a čo druhorade .... Neraz váham a som si neistá a nerozhodná.
|
||
piskotka
|
⇑ 12. 6. 2010, 21:05 |
|
|---|---|---|
ruža,poznam tuto prosbu,mam ju na pracovnej nastenke,stale na nu kukam,aby som nezabudla ...a mam ich tam ovela viac
Súhlasí
postoy-lea
|
||
Petrana
|
⇑ 13. 6. 2010, 22:56 |
|
|---|---|---|
...to najdôležitejšie si človek nehovorí sám...diskutabilné. Ja si niekedy aj sama poviem veľmi dôležité veci, ale možno nie sú najdôležitejšie. Inak pekné.
|
||
| salbea | 12. 6. 2010, 20:42 |
|
|---|---|---|
|
hm no jo..vsetci sme vela dostali, ci uz na mure narekov, alebo vo vnutri hradu, ale zial utoky pekla so slobodou tou nasou, nedokazu zdolat Panove milosti, bo nenecha nas ego bojovat osamotenych vedno zvlast vycibrenou nasou slabostou viery v sladkom duchovnom pozehnani .. hm teraz som to vymyslela ..ma to hlavu a j patu trochu,ze ? a co som tym chcela povedat neviem,len tak zlahka pisemenkujem,ale uz naozaj off |
||
Petrana
|
⇑ 13. 6. 2010, 22:53 |
|
|---|---|---|
...najviac boduješ, keď nepremýšľaš Salbejka!
|
||
| postoy-lea | 12. 6. 2010, 21:27 |
|
|---|---|---|
dobru noc vsetkym
Súhlasí
Poroslav
|
||
Veronika Hadobásová
|
⇑ 12. 6. 2010, 21:28 |
|
|---|---|---|
|
Aj tebe.
|
||
Poroslav
|
⇑ 12. 6. 2010, 21:29 |
|
|---|---|---|
Nespamuj, vsak klikni na suhlasim.
|
||
Veronika Hadobásová
|
⇑ 12. 6. 2010, 21:31 |
|
|---|---|---|
Milí komentár.
|
||
váš príspevok
Pridávať príspevky môžu iba zaregistrovaní účastníci fóra.
Som zaregistrovaný
podobné témy testovacia prevádzka
| Názov témy | Príspevkov | Posledný príspevok |
|---|---|---|
| Prosba. | 7 | 04. 04. 2009 |
| Prosba o radu | 1 | 02. 08. 2011 |
| Prosba o pomoc | 98 | 21. 03. 2009 |
| PROSBA - VYPLNTE DOTAZNÍK! | 4 | 11. 03. 2010 |
| prosba o pomoc - výskum prvorodičov | 0 | 12. 03. 2011 |
najnovšie príspevky na celom fóre
dnes, 20:54, Napr hore som nejaké vlastnosti vybral:
1835 druhov elektrických pólov.
Časticový...
dnes, 20:51, uz sa stalo, podriadila som sa, precitala co mam este urobit? co si zelas?
dnes, 20:51, Som si myslela, ze viete co som. Mnohi to vedia, aj bez toho, aby sa pytali. Som veriaca.
dnes, 20:50, Celé je to prehnité skrz naskrz. Niekedy mám pocit, že je to dokonca tak, že taxa je pre obe...
dnes, 20:50, Odkedy sú rozprávky a mýty nejakým hodnoverným zdrojom informácií? Neviem, čo všetko...
dnes, 20:49, Paci sa mi, ze dokazes ukazat na slabiny ateizmu, a ze si uvedomujes, ze to veriaci maju lahsie,...
dnes, 20:49, Čo ste vlastne Vy: veriaci alebo ateista? Prečo ste smutná a sklamaná, keď sa ateista stane...
dnes, 20:48, edna, neruhaj sa!!!!!! klakni na kolena a podriad sa!!!!!!!!! precitaj si odkazy tvojho boha,...
dnes, 20:47, Z nekonečna možností je veľa na výber. -Vyber však ty, lebo ty tvrdíš, že môžu...
dnes, 20:46, Rains a v com klamem?
dnes, 20:51, uz sa stalo, podriadila som sa, precitala co mam este urobit? co si zelas?
dnes, 20:51, Som si myslela, ze viete co som. Mnohi to vedia, aj bez toho, aby sa pytali. Som veriaca.
dnes, 20:50, Celé je to prehnité skrz naskrz. Niekedy mám pocit, že je to dokonca tak, že taxa je pre obe...
dnes, 20:50, Odkedy sú rozprávky a mýty nejakým hodnoverným zdrojom informácií? Neviem, čo všetko...
dnes, 20:49, Paci sa mi, ze dokazes ukazat na slabiny ateizmu, a ze si uvedomujes, ze to veriaci maju lahsie,...
dnes, 20:49, Čo ste vlastne Vy: veriaci alebo ateista? Prečo ste smutná a sklamaná, keď sa ateista stane...
dnes, 20:48, edna, neruhaj sa!!!!!! klakni na kolena a podriad sa!!!!!!!!! precitaj si odkazy tvojho boha,...
dnes, 20:47, Z nekonečna možností je veľa na výber. -Vyber však ty, lebo ty tvrdíš, že môžu...
dnes, 20:46, Rains a v com klamem?

Neraz váham a som si neistá a nerozhodná.
...a mam ich tam ovela viac
Ja si niekedy aj sama poviem veľmi dôležité veci, ale možno nie sú najdôležitejšie.
Inak pekné.