Hoď ma hore
prihlásenie:
Registrácia  |  Zabudnuté heslo
tu sa nachádzate: hlavná stránka  rôzne  téma
kategórie:  

Kečup, pretlak..

62
reakcií
1773
prečítaní
Tému 25. augusta 2010, 13:43 založil ranexil.

podobné témy:

názov témy
posledná
reakcií
 
 


1.
označiť príspevok

ranexil
   25. 8. 2010, 13:43 avatar
Dievčata iste mi budete vediet dat nejaký recept na dobry kečup, alebo len na pretlak, jednoducho sa tak vyvinula situacia, ze to musím sam urobit, lebo nechcem aby mi rajciny len tak zhnili. A aj to, ako to sterilizovat..
No a dobre by bolo, keby ste mi poradili aj ako sa sterilizuju uhorky. Díky.   Teraz ich idem obrat, takze dufam, ze do vecera to zmastím:)
Súhlasí piskotka


2.
označiť príspevok

Kontesa žena
   25. 8. 2010, 14:12 avatar
moje zvyky :o)paradajky sparím,ošúpem ,natlačím do fliaš len mäsitý obal,šťavu dolejem po hrdlo fľaše,sterilizujem 20 min.nechám ešte v pare polku hodiny
na uhorky zásadne nerobím nálev   očistené uhorky dám do fľaše,kde na dne sú kolečka cibule,mrkvy,kôpor,niekde aj cesnak,chren....do každej fľaše dám 3 čierne,3 nové korenia,2 klinčeky,1 čaj.lyžička soli,slabé deci octu,3 PL cukru,dolejem vodu z vodovodu,uzavriem dám do pary na 20 min...fertig   


4.
označiť príspevok

Anastasija žena
   25. 8. 2010, 14:18 avatar
Zvláštne, myslela som si, že taká sterilizácia je môj vynález :))))

Robím to tak, lebo sa to potom dá použiť všade. Kečup neviem, musela by som sa opýtať maminy,tá robievala kdečo.

Tento rok máme menej rajčín a aj čo som videla susedov, všetkým napadla pleseň .. nezvykne to byť.


5.
označiť príspevok

Kontesa žena
   25. 8. 2010, 14:22 avatar
vlastné pyré má hodnotu,lebo to nie je žiadna náhražka......nedegraduje hodnotu jedla...si myslím...
Súhlasí Anastasija


6.
označiť príspevok

Anastasija žena
   25. 8. 2010, 14:25 avatar
na paradajkách nie je čo ochudobniť, keď sa spracujú takto prirodzene .. tepelnou úpravou len získavajú a je to základ do jedál, ktoré sa potom dajú dochutiť zvlášť .. preto ich najradšej konzervujem bez soli a čohokoľvek ...
Súhlasí Kontesa


39.
označiť príspevok

david lane muž
   25. 8. 2010, 18:02 avatar
...sterilizaciu vymyslela postoy lea pipik0va...


43.
označiť príspevok

piskotka žena
   25. 8. 2010, 19:43 avatar
ran paradajky spracuvam ako kontesa,potom už len doplnam ochutinu,dla toho načo to chcem použiť(cesnak,bazalku...)pri uhorkach mam najradsej klasicky recept,a to už som vyskusala rozne,ale tieto mi pridu najchutnejšie,zhruba na 1,75 l vody,dam pol litra octu,1 duritku cukru,a deko,necham zavarit,do flias na spodok kolieska cibule,mrkvy,kopor,ukladam uhorky,sem tam este medzi to posypem znova cibulu,mrkvu,kopor,zalejem nalevom,dam sterilizovať zhruba na 20 minut,zaleži aj od toho,ake su uhorky,či menšie či väčšie,alebo či robim uhorkove rezy,sterilizujem v hrnci,kde na spokodk hrnca davam utierku,aby mi flase nepraskli,po 20 min. vyberiem položim na uterak,prikryjem dalsim uterakom,aby to teplo sa stracalo postupne,popripade,ak nejake vicko nechytilo,tym teplom este može dosjť,tak nech ti to ide,to ja rada robim,taky relax:))


44.
označiť príspevok

somik muž
   25. 8. 2010, 19:45 avatar
Mňam -....................-už netráp chudáka hladného  


52.
označiť príspevok

Kontesa žena
   25. 8. 2010, 20:58 avatar
nezabudnem na zaváraniny tety z Vydinej,kedy v baňatých fľašiach mala sterilizované ovocie vo vrstvách,šťavička bola taká dúhovaná....i na pohľad efektné,také originálne...ja tiež rada zásobujem,hoci som tej zásady,že najprv objesť čerstvé a až nadbytok spracovať 
Súhlasí somik, piskotka


53.
označiť príspevok

somik muž
   25. 8. 2010, 20:59 avatar
Kontesa   Ty sa v TOM nachádzaš -samu-seba- Si šťastná...............................


54.
označiť príspevok

Kontesa žena
   25. 8. 2010, 21:02 avatar
raz budem mať penzion,kde budem podávať na raňajky chrumkavý,teplý domáci chlebík...a všetky produkty klasickej sl.kuchyne....ver-never v jednoduchosti je sila 


55.
označiť príspevok

piskotka žena
   25. 8. 2010, 21:10 avatar
kontesa mna tiež zavaranie velmi bavi,ja narobim napriklad vagon uhoriek,alebo kompotov a ti moji zruti to su schopni zachvilu pojesť,a nakoniec sak čo je to na jedenie,nie na ozdobu,aj tak ma to bavi:))nemas nejaky dobry recept na tekvicu,ako kompot,alebo polotovar? 


57.
označiť príspevok

Kontesa žena
   25. 8. 2010, 21:16 avatar
tekvicu robím iba ako prívarok,alebo plnenú,či obaľovanú,zapekanú ....
Súhlasí piskotka


60.
označiť príspevok

piskotka žena
   25. 8. 2010, 21:26 avatar
toto vsetko poznam,len som kedysi davno mala recept na kompot,robi sa to aj s ananasovym dzusom,len neviem,kde som ho do vopchala.,alebo skusim len tak na blink,nejaku skoricu celu,len ten pomer musim odhadnuť:))


3.
označiť príspevok

SittingBull muž
   25. 8. 2010, 14:16 avatar
kecup jedine Heinz.

alebo napretlakuj na plnenu papriku a rajcinovu polievku, to asi nebude zlozite vyrobit z nich cistu stavu.


7.
označiť príspevok

činčin žena
   25. 8. 2010, 14:29 avatar
očuj, ja pretlak nerobím...ale ked mam vela rajčín, alebo inak, ked si chcem urobit buducnost pohodlnejšiu, normalne s bylinkami oreganom, alebo bazalkou a korenim rozvarim na panvici, necham ochladnut a dam naporcovane do mrazaku. potom to mam ako zaklada na lasagne, ryjčinovu natierku, cestoviny, alebo do tortil...len popridavam ostatne ingrediencie podla potreby
Súhlasí dorota


11.
označiť príspevok

dorota
   25. 8. 2010, 14:38 avatar
no celaaa ja   
inak je to lepsie a chutnejsie ako pretlak alebo to cumu vravia kecup  


14.
označiť príspevok

činčin žena
   25. 8. 2010, 14:42 avatar
kečup je pre buranov, čo nevedia varit, tak potrebuju aby šecko chutilo rovnako afektovane.....

ale priznám sa, že použijem občas aj polotovar a robim rajčinovú polievku zapomoci dotyčnej zmesi mrazenej a kupeneho rajčinoveho džusu. hmmm a na to je super osmažený platok pečiva a rýchlo zapiest s tým a mozarellou navrchu, juuuu. dochucujem live oil, šmakuje mi 


15.
označiť príspevok

dorota
   25. 8. 2010, 14:47 avatar
ked uz, tak radsej pyre . kecup polievku ja ne-e

noo, cez vikend som si spravila radost a upekla pizzu iba s paradajkami a mozerelou, takou fajnou ziadnou ze Rodinna alebo pizza mozarela...super sa roztieklo, cesticko nakyslo a ja som mala iba pidi kustok a segra ju zozrala celu   ona je ako saranca. este soms a tesila lebo mozarelu neje a aha. 


18.
označiť príspevok

činčin žena
   25. 8. 2010, 14:50 avatar
nemyslela som dotyčnou zmesou kečup, ale džus....ako že som sa obvinila z použivania polotovaru(kečup, džu´= to je zajedno 


8.
označiť príspevok

dorota
   25. 8. 2010, 14:33 avatar
hm ja paradajky sparim osupem nakrajam, hodim na ol olej do hrnca a necham zovriet na miernom plameni (miesame) a cakam kyms a neodpari voda a neostane iba hustejsia hmota, pridam sol korenie bazalku cibula cesnak bob list trochen cukru.....alebo aj nic :-) vacsinou cibulu vynechavam ,...necham vychladnut a uskladnim v mrazaku. potom tu pastu pouzivam na omacky alebo tak...preto ju minimalne ochucujem aby som mohla s nou dalje pracovat.  
Súhlasí Scarlett


9.
označiť príspevok

činčin žena
   25. 8. 2010, 14:38 avatar
ja bobek v rajčinkách nerada. a cibulím a cesnakujem až po rozmrazení.

vieš čo fakt zbožnujem-osmahnut platky slaninky dochrumkava(tak že začneš na malom horačiku od fázy studené a vypotí sa tuk) vybrat , potom cibulku tam upražit tak polosurovo, nato tuto hmotu dat prevarit a ku koncu zamiešat veeela syra aby sa roztopil a tahal. hm a dat do bagetky kde už predtým troni dotyčná spominaná slaninka. ak lubiš olivy, uprednostnujem ich čiernu variantu


12.
označiť príspevok

dorota
   25. 8. 2010, 14:40 avatar
cibulu aj ja vynechavam a ked tak iba salotku a potom nedavam cesnak, takto ked namrazujem viac, tak vynecham cibuloviny ...

juuk to vyskusam.
ja opekam cibulku k mesku celu- salotku a vpichnem do nech jeden klincek  


16.
označiť príspevok

činčin žena
   25. 8. 2010, 14:48 avatar
hmmm, to znie dobre. ja mam taku "naročnú" prílohu z malinkých ale tvrdších cherry rajcín, ked ich ponorím celé, len s narezanou šupkou do vriacej vody a potom dam olupane medzi ostatnu podusenu zeleninu. mam rada ako to vyzerá, a je to napodiv dobré pomiešat s mini mladými jarnými zemiakmi prudko čerstvými ovšem preliatYmi bylinkovým maslom + hrášok...to vyzerá ako guličkové kúzlo.

tiež nemiešam cesnak a cibulku-teda, ked robím mex placky do ktorých ide do cesta pokrajana cibulka, rbím na to cesnakovú omáčku s korením...aaaaaa


21.
označiť príspevok

dorota
   25. 8. 2010, 14:53 avatar
sakra uz dost! musim ista pracovat   


62.
označiť príspevok

Kontesa žena
   25. 8. 2010, 21:39 avatar
čerstvý šalát z vyzlečených rajčín a šalotky,toto môžem vždy....dobre zachladené,niekedy si primiešam ovčí syr,glg


10.
označiť príspevok

Scarlett žena
   25. 8. 2010, 14:38 avatar
Velky guru nexce aby mu zhnili rajciny lol


25.
označiť príspevok

ranexil
   25. 8. 2010, 15:11 avatar
Zas osobný utok, si sprosta jak bakandza, tebe ked dal Boh krasu tak mu muselo drbat.


32.
označiť príspevok

Scarlett žena
   25. 8. 2010, 15:23 avatar
Ze osobny utok lol..chod zavarat pupus ..
Súhlasí david lane


33.
označiť príspevok

ranexil
   25. 8. 2010, 15:24 avatar
Idem, ty take nemusís ty sa staras o nechty ja viem.


36.
označiť príspevok

Scarlett žena
   25. 8. 2010, 15:28 avatar
Tak pri booku urcite neokopavam zahradu..da rozum,nie..btw,aby sa tu clovek nieco bal napisat,ze hysterka :pp


37.
označiť príspevok

ranexil
   25. 8. 2010, 15:31 avatar
Takže ty mas skvelu pamet...ako kazdy spickový klamar. 


38.
označiť príspevok

ranexil
   25. 8. 2010, 15:32 avatar
A inac, aby si bola v obraze neznasam na tebe, ze ma neznasas, ja sa zdekujem. 


13.
označiť príspevok

dorota
   25. 8. 2010, 14:41 avatar
uhorky sa daju aj za studena. ved na Deku je recept   afajne je nahradit nalev jablcnym octom  


17.
označiť príspevok

lionela
   25. 8. 2010, 14:49 avatar
s kecupom je piplacka.
radsej rajcinovu polievku, alebo leco do zasoby.
orestuj cibulu na olivaci, drbni oblansirovane paradajky s paprikou na kocky pokrajane, posol - uvar a daj zmrazit.
potom mas vzdy po ruke lecovy bezvajecny zaklad. :))


19.
označiť príspevok

lionela
   25. 8. 2010, 14:50 avatar
som sa silno porezala.


20.
označiť príspevok

EnaXnaY
   25. 8. 2010, 14:51 avatar
tak rychlo cucaat ;) ani kvapku na zmar :)))


41.
označiť príspevok

ranexil
   25. 8. 2010, 18:57 avatar
Uz to ams zahojene, však? 


22.
označiť príspevok

lionela
   25. 8. 2010, 14:53 avatar
enax - na to su ini, ktori mi piju krv :)
Súhlasí Scarlett


24.
označiť príspevok

EnaXnaY
   25. 8. 2010, 14:55 avatar
vidis vidis :)) nikdy nevies naco sa ti aj taki vampirici zidu :)))


23.
označiť príspevok

činčin žena
   25. 8. 2010, 14:53 avatar
hm, nieke mam založený recept na rajčinové želé so syrom....už dva roky sa nan chystám


26.
označiť príspevok

ranexil
   25. 8. 2010, 15:13 avatar
Díky ste mile, ale jaksi som sa nedocital o ziadnom recepte na kecup. 
Najskor idem zavarat uhorky, ked to zalejem s tym exkrementom vo fliasiach a zavrem co s tým? Ja neviem, ako sa sterilizuje povie mi to niekto?


27.
označiť príspevok

EnaXnaY
   25. 8. 2010, 15:14 avatar
ved hned 2 napr ;)


29.
označiť príspevok

EnaXnaY
   25. 8. 2010, 15:19 avatar
sterilizacia je ze to povaris v horucej vode... po zovreti treba cakat niekolko minut, kazdy ma iny recept, 6, 10, ... min,


28.
označiť príspevok

ranexil
   25. 8. 2010, 15:16 avatar
To je pretlak, ale nie je to podrobne. Ja to normalne nahadzem do hrnca budem to varit tri hodiny, pokial sa to nerozpustí, precedím to cez sito, aby tam nezostali supy a potom co dalej neviem. 


30.
označiť príspevok

EnaXnaY
   25. 8. 2010, 15:19 avatar
nalejes do flaskoch a zavres :)))
Súhlasí Kontesa


31.
označiť príspevok

EnaXnaY
   25. 8. 2010, 15:20 avatar
hen co som ti nasiel na nete:

Domáci jednoduchý kečup
2 kg paradajok, 10 stredne veľkých cibúľ, 100 g kryštálového cukru, 3 ČL soli, 1 ČL sladkej mletej papriky, 1 ČL mletého čierneho korenia, 1 a ? dl octu.
Umyté paradajky a očistenú cibuľu pokrájame na kúsky, pridáme cukor, soľ, koreniny, ocot a varíme 45 až 50 minút. Potom cez sitko prepasírujeme a ešte povaríme do zhustnutia. Horúci kečup nalejeme do menších fliaš alebo pohárov, ihneď dobre uzavrieme a môžeme zasterilizovať nasucho - pod dekou -a necháme tak do vychladnutia.

Kečup 1
4 kg paradajky, 5 ks papriky, 2 ks červených feferónov, 5 ks mrkvy, 5 ks petržlen, 2 lyžičky soli, 4 ks bobkový list, 4 ks klinčeky, trošku škorice, malá naberačka octu.
Paradajky pokrájame, zeleninu postrúhame a varíme 2,5 hod. Nakoniec pridáme 25 dkg cukru a 1 sáčok Petol. Sterilizujeme 20 minút.

Kečup 2
2 kg paradajky, ? kg cibule, ? kg jablka, 1 lyžička horčice, 3 ks klinčeky rozdrviť a zabaliť do látky.
Variť do mäkká a prepasírovať.
Ďalej pridať: 1 dl octu, 12 dkg cukru, 3 dg soli, 1 lyžičku sladkej papriky, 1 lyžičku pálivej papriky.
Variť do zhustnutia, sterilizovať.

Kečup 3
2 kg paradajky, 1 kg cibule, 0,5 kg jabĺk, 4 ks papriky - červenej, 3 ks cvikle, 2 lyžičky soli, 1 lyžička mletej červenej papriky, 1 dl cukru, 1 dl octu, 2 ks bobkový list, 2 ks nové korenie, 2 ks strúčiky cesnaku.
Všetko variť 40 minút až hodinu. Precediť a sterilizovať.

Kečup s cesnakom
2 kg paradajok, 1 veľká cibuľa, 5 strúčikov cesnaku, 2 bobkové listy, 3 zrnká nového korenia a pre farbu môžeme pridať 1 cviklu.
Uvedené suroviny očistíme, pokrájame, cviklu postrúhame a varíme do zmäknutia. Pred koncom varenia pridáme 200 g cukru, 1 PL soli, 1 ČL mletej škorice, 1 a ? ČL štipľavej červenej papriky, 1 a ? ČL sladkej červenej papriky, 2 dl octu. Povaríme spolu ešte asi 30 minút. Bobkový list a zrnká celého korenia vyberieme, zmes rozmixujeme alebo prepasírujeme cez sitko, nalejeme do menších pohárikov, dobre uzavrieme a dáme krátko zasterilizovať do pary.

Kečup s jablkami
2 kg zrelých, mäkkých paradajok, 5 veľkých cibúľ, 2 veľké jablká, 2-3 feferóny, 150 g kryštálového cukru, 1 PL oleja, 1 dl octu, 1 ČL nového korenia, asi 1 PL soli (podľa chuti).
Umyté paradajky, očistené cibule a jabĺčka pokrájame na menšie kúsky, pridáme feferóny, nové korenie a dusíme do zmäknutia. Potom zmes prelisujeme cez sitko a opäť dusíme aj s prísadami do zhustnutia. Horúcim kečupom naplníme malé fľašky, dobre uzavrieme a dáme sterilizovať na 20 minút pri teplote 90 °C.

Kečup s mrkvou a cviklou
4 a ? kg paradajok, 300 g cibule, 100 g mrkvy, 1 kg cvikly.
Zeleninu očistíme, paradajky a cibuľu pokrájame na štvrtky, mrkvu na kolieska a cviklu postrúhame na jablkovom strúhadle. Pridáme 1 dl vody, všetko uvaríme domäkka a necháme vychladnúť. Potom rozmixujeme, pridáme 15 zrniek čierneho korenia, 15 klinčekov, 4 PL soli, 300 g kryštálového cukru, 2 - 3 feferóny, 2 dl octu a opäť dáme variť aspoň na 30 minút. Uvarený kečup prepasírujeme cez sito, naplníme do fľašiek, uzavrieme a sterilizujeme asi 10 minút.

Korenený rajčiakový pretlak (kečup)
1 l rajčiakového pretlaku, 1 menšia cibuľa, na hrot noža mletého bieleho korenia, 2 zrnká nového korenia, 2 voňavé klinčeky, 1 lyžička horčičných semienok, kúsok ďumbieru, 1 lyžička soli, 1 dl 8 percentného octu, na hrot noža mletej červenej papriky, 1 lyžička cukru.

Pikantný kečup
(Všetko vážime už očistené!) 2 kg pokrájaných paradajok, ? kg papriky, ošúpaných a pokrájaných jabĺk zbavených jadrovníkov, ? kg očistenej cibule pokrájanej na kolieska, 1 malá očistená cvikla postrúhaná na jablkovom strúhadle, 1 dl octu, 200 g kryštálového cukru, 6 ČL soli, 2 ČL mletej červenej papriky, 1 ČL mletého čierneho korenia. Okrem toho do gázy zaviažeme 6 zrniek čierneho korenia, 6 zrniek nového korenia, 5 bobkových listov, 4 strúčiky cesnaku, 4 voňavé klinčeky.
Všetko dáme spolu variť až do zmäknutia, potom odtiahneme. Keď masa vychladne, gázu s koreninami vyberieme a kečup rozmixujeme alebo pretrieme cez sito, nalejeme do menších fľašiek, uzavrieme a sterilizujeme asi 25 až 30 minút.

Rajčiakovo–paprikový kečup
1 kg mäsitých rajčiakov umyte, vyrežte vŕšky, 8 stredne veľkých cibúľ olúpte, 1 kus (100 g) zeleru očistite, olúpte, umyte, 250 g červených paprík a 250 g zelených paprík rozpoľte, odstopkujte, vyberte jadrá, vyrežte deliace žilky a umyte. Zeleninu nakrájajte na kusy a spolu s 100 g nerafinovaného cukru, 1 PL soli, 1 ČL cayenského korenia, 1 ČL čerstvo mletého čierneho korenia, 1/8 l vínneho octu duste asi 45 minút. Pretlačte cez sito, ale hmotu nechajte ešte raz tak dlho variť, kým nie je hustá. Ochuťte korením, primiešajte na špičku noža Einmach-Hilfe (konzervačný prostriedok), kečup naplňte do pripravených pohárov a uzavrite.

Rajčiakový pretlak I
Dobre zrelé rajčiaky umyjeme, zbavíme nejedlých častí, pokrájame, dáme do čistého smaltovaného hrnca a varíme, až kým sa kožka z rajčiakov nezačne krútiť. Potom ich prelisujeme, pretlak dáme do hrnca a uvaríme dobre dohusta. Horúci pretlak nalejeme do čisto umytých fliaš vypláchnutých vriacou vodou, ktoré postavíme na plech, aby pri nalievaní nepraskli. Rýchlo zaviažeme celofánom, každú fľašu osobitne, zabalíme, poukladáme vedľa seba na pripravené miesto a dobre pozakrývame dekou. Vychladnuté odkryjeme, poutierame mokrým obrúskom a uložíme na chladné miesto.

Rajčiakový pretlak II
Zrelé mäsité rajčiaky umyjeme, odstránime z nich nejedlé časti a pokrájame. Potom ich zomelieme na mäsovom mlynčeku a prelisujeme. Pretlak dáme do hrnca a dohusta uvaríme. Horúci, hustý pretlak nalejeme do čisto umytých fliaš vypláchnutých vriacou vodou, ktoré postavíme na plech, aby pri nalievaní nepraskli. Fľaše rýchlo zaviažeme celofánom, ktorý sme namočili vo vode, každú fľašu osobitne zabalíme, poukladáme vedľa seba na pripravené miesto, zakryjeme dekou a počkáme, až kým celkom nevychladnú. Vychladnuté povyberáme, poutierame mokrým obrúskom a uložíme na chladné a suché miesto.


34.
označiť príspevok

ranexil
   25. 8. 2010, 15:25 avatar
Díky to som chcel./zas secko chlapi, kam ten svet speje?/


35.
označiť príspevok

EnaXnaY
   25. 8. 2010, 15:25 avatar
k zdarnemu zavrseniu :)))))))))
Súhlasí piskotka


40.
označiť príspevok

Ónya žena
   25. 8. 2010, 18:56 avatar
ochutnávka nebude ?  


42.
označiť príspevok

ranexil
   25. 8. 2010, 18:58 avatar
Uvidíme, ci to bude vobec k ochutnavaniu 


45.
označiť príspevok

Scarlett žena
   25. 8. 2010, 20:09 avatar
Co uz kecup hotovy..ty nasa gazdinka hehe


46.
označiť príspevok

ranexil
   25. 8. 2010, 20:38 avatar
Kecup, alebo skor pretlak budem robit zajtra, zavaral som uhorky- doteraz- hroza.   Naozaj by si muzi mali vyskusat na vlastnej kozi vsetky tie veci, ktoré zeny robia, boli by o čosi mudrejsí a menej by mindzovali.
Súhlasí piskotka, Kontesa


47.
označiť príspevok

Kontesa žena
   25. 8. 2010, 20:43 avatar
nálev si robil z DEKA ?


63.
označiť príspevok

ranexil
   25. 8. 2010, 23:20 avatar
Jaj to si sa opýtala toho praveho.  Neviem, uz su v kosi.


49.
označiť príspevok

Anastasija žena
   25. 8. 2010, 20:47 avatar
počula som, že v každom z nás je kus muža a kus ženy a keď je to v rovnováhe je to úplne najfasa


51.
označiť príspevok

postoy-lea
   25. 8. 2010, 20:48 avatar
Anastasija to je pravda, ani by som nehovorila o rovnovahe, skor nez o tom, aby sa prejavilo to, co je pre cloveka dobre a vyhodne v danej chvili.
Súhlasí Anastasija


48.
označiť príspevok

Ónya žena
   25. 8. 2010, 20:44 avatar
ja "umývam" uhorky v pračke "..)


50.
označiť príspevok

piskotka žena
   25. 8. 2010, 20:47 avatar
ja v pracke periem,mysliš,že to je normalne,že to tak robim?  
Súhlasí ranexil


56.
označiť príspevok

Ónya žena
   25. 8. 2010, 21:15 avatar
vy neveríte..normálne dám len plákanie a nemusím uhorky drhnúť od blata kefkou, a neodstreďujem aby sa neobili .chce to "pračku z vrchu" ...uhorkám sa nič nestane a sú krásne čisté ..(( prášok na pranie ani aviváž sa nedáva  


58.
označiť príspevok

piskotka žena
   25. 8. 2010, 21:19 avatar
onya,to by ma fakt nenapadlo,ja pekne rucne uhorku,po uhorke,ale medzitym stihnem dať prať pradlo,tak aj ta pracka tam hra nejaku ulohu  
Súhlasí postoy-lea


59.
označiť príspevok

Anastasija žena
   25. 8. 2010, 21:25 avatar
:) tuším aj Magálová, či daktorá z tejto generácie herečiek spomínala, že takk čistí uhorky, keď má veľa na zaváranie. Ja si pozaváram len tak rekreačne 9 pohárov cvikle, 10 hrušiek a mám to do ďalšieho roka ... naši moc zaváraniny nejedia a kyslé nám dodáva svokra a mama, ktoré som ako mladá nevesta nevedela odhovoriť, že veď ja chcem mať vlastné zaváraniny ... teraz som spohodlnela, zvykla si, vyhovuje mi to a čakám, kým budem zásobovať miliónmi kompótov vlastné vnúčatá :))


61.
označiť príspevok

Ónya žena
   25. 8. 2010, 21:28 avatar
ale aj ja po uhorkách dám prádlo..perie samo ,..a ja si krásne zaváram čisté uhorky// ako hobvorím, uhorkám s anič nestane a tajkto to robievam xxx rokov a nie som sama , to mi tiež gazdinky poradili. To máš ako ke´d chceš robiť vypražené šampiony alebo karfiol - v trojobale... prečo po jednom ? dám do väčšej dózy múku, šampióny..dózu zatvorím,. pohrkám (s citom ) a sú obalené, tak aj s vajcom ich vyhrkám, a nakoniec v dóze so strúhankou ich dohrkám ...a rýchlo šikovno to mám )).
váš príspevok

Pridávať príspevky môžu iba zaregistrovaní účastníci fóra.

Som zaregistrovaný

nick: heslo:
zostať trvalo prihlásený    
Nie som zaregistrovaný

Vaša prezývka:  

Po zaregistrovaní budete automaticky presmerovaní do tejto témy.

najnovšie príspevky na celom fóre

neprehliadnite
df.sk na Facebooku
vyhľadávanie
 
Človek sa z lásky narodil, aby pre lásku žil, aby sa z lásky nový človek pre lásku narodil.
Prevádzkuje df.sk | TOPlist
(136 743 bytes in 0,344 seconds)