nick: heslo:
zostať trvalo prihlásený    
tu sa nachádzate: hlavná stránka  rôzne  téma
prehľadávať diskusné kategórie:  

Biblia pre psychiatrov - 5. vydanie

25
reakcií
173
prečítaní
Tému 16. septembra 2011, 20:22 založil clear1.

1.
označiť príspevok

clear1 muž
   16. 9. 2011, 20:22 avatar
Ja viem, som scientoš, takže odo mňa to bude mať "inú príchuť"   Ale verím, že sa budete sústreďovať hlavne na obsah.

Ak vám ešte nebola určená žiadna psychiatrická diagnóza, máte veľkú šancu, že tento handicap už čoskoro dobehnete. V najnovšom vydaní Diagnostického a štatistického manuálu duševných chorôb (DSM-5) sa určite nájde aj niečo pre vás. Do nového manuálu totiž majú byť zaradené nové, veľmi zaujímavé diagnózy, napr.: "porucha zhromažďovania vecí", alebo "smútenie za niekým". Do 4. vydania boli pred pár rokmi pridané tiež veľmi zaujímavé "kúsky" ako: chronická porucha nediferencovaného pocitu nešťastia", alebo "chronická sťažovacia porucha", ktorej príznakom sú mimo iného napríklad reptanie na výšku daní, na počasie, na športové výsledky (ruku na srdce, je tu niekto, kto nezapadá do tejto diagnózy ?  ), ďalej Sociálna fóbia (príznaky: strach z osamoteného stolovania v reštaurácii, vyhýbanie sa verejným toaletám, obavy z trasúcich sa rúk...)
cchr.blog.pravda.sk Tento odkaz smeruje mimo DF.sk

Tak, uľavil som si  

5.
označiť príspevok

trinity
   16. 9. 2011, 20:41 avatar
clear1

potesil si ma :)

len si mi potvrdil, kam speje system.. a to smerom ku niecomu ako: "neexistuje zdravy clovek, existuje len zle vysetreny pacient" :)))
Súhlasí clear1

20.
označiť príspevok

clear1 muž
   16. 9. 2011, 22:12 avatar
Ano, lenže ak sme všetci chorí, potom sme všetci zdraví

21.
označiť príspevok

Ranexill muž
   16. 9. 2011, 22:15 avatar
ALe kdeze, jediní zdravi su ti, ktorí predavaju lieky a participuju na tom predaji a liecbe neexistujucich chorob. A vsimni si, za tie roky, aj ked sa tu vzdy objavi nejaky lekra, alebo pschos, zmizne, elbo nie ej schopní obhajit ani seba, ani svoj sposob existencie. O tom su ...mylsia si ze su viac a nemaju cas na normalnych- vlastne nenormalnych ludí..

22.
označiť príspevok

Ónya žena
   16. 9. 2011, 22:30 avatar
dnes som čítala toto :
Človek najprv potrebuje zdravie, aby si zarobil peniaze...choroba dáva poznať hodnotu zdravia, .zlo hodnotu dobra,..hlad nasýtenie, ...únava hodnotu pokoja.
Božie hodnoty šťastia sú zdravie, peniaze, láska.

23.
označiť príspevok

EnaXnaY
   16. 9. 2011, 22:31 avatar
hodnotu niecoho spoznas vtedy ak pocitis nedostatok toho niecoho...
Súhlasí Ónya

25.
označiť príspevok

Ranexill muž
   17. 9. 2011, 11:49 avatar
Tieot uvahy su vsetky uvahami o opodstatnenosti zla. Sak zabi niekoho, aby si poznala hodnotu zivota!!   smiesne ze?
Este raz tieto teorie su teoriami zla. Hladania svojho miesta v cloveku. Choroba je hnus, ktroý ti neda poznat nic, iba ta destruuje.

26.
označiť príspevok

EnaXnaY
   17. 9. 2011, 15:16 avatar
nie takto... ak niekomu odrezes nohu, samozrejme na to neprides... vsak aK ty prides o nohu tak prides na to na co ti bola dobra... ak si to uz predtym nevedel...

2.
označiť príspevok

Ónya žena
   16. 9. 2011, 20:28 avatar
povedz rovno clear, ..že sme tu všetci zrelí na psyhiatriu, ....načo toľko rečí   

3.
označiť príspevok

Ónya žena
   16. 9. 2011, 20:28 avatar
..psychiatriu )))

4.
označiť príspevok

clear1 muž
   16. 9. 2011, 20:32 avatar
Ehm, a nie sme ?  
Súhlasí enemy known

9.
označiť príspevok

Ónya žena
   16. 9. 2011, 21:13 avatar
istým spôsobom ano, ,...okrem mňa .. 

16.
označiť príspevok

clear1 muž
   16. 9. 2011, 22:04 avatar
Tak ľahko sa z toho nevyzuješ. Aj keby si pred tým bola čistá, si tu už dosť dlho na to, aby si sa zaradila..  
Súhlasí trinity

6.
označiť príspevok

salbea
   16. 9. 2011, 20:45 avatar
hm no a ? ja jedina z vas mam diagnozu..anorexiu..som oficialna psychoska df..

18.
označiť príspevok

EnaXnaY
   16. 9. 2011, 22:08 avatar
nie si jedina...

7.
označiť príspevok

salbea
   16. 9. 2011, 20:46 avatar
kokso mam asi dalsiu poruchu do frontu,ked sa s tym este aj priznam..

8.
označiť príspevok

salbea
   16. 9. 2011, 21:10 avatar
hm nikto sa tu neprizna k ziadnej diagnoze ? to ste tu vsetci zdravo obsadeny ?
tak si tu zorganizujte aspon oberacku,mozte si potom do nemoty zapijat svoje zdravie ako polovica slovace

11.
označiť príspevok

pepazdepa
   16. 9. 2011, 21:16 avatar
salbea ja ked som bol na komisii na socialnej poistovni uchadzat sa o invalidny tak vsetci pozerali ako vyorane mysi ze kde som zobral tolko papierov a diagnoz.

10.
označiť príspevok

Ónya žena
   16. 9. 2011, 21:14 avatar
preboha kde som to ? ..   

17.
označiť príspevok

clear1 muž
   16. 9. 2011, 22:06 avatar
No kde, kde - doma, medzi svojimi  

12.
označiť príspevok

Ónya žena
   16. 9. 2011, 21:24 avatar
nemali by sme dostať preukaz ..mali by sme zľavy a prednosť na ceste. 

13.
označiť príspevok

Ónya žena
   16. 9. 2011, 21:43 avatar
tak u nás je napríklad teraz ohňostroj ..neviem z akého dôvodu , ...ľudia bláznia.. 

14.
označiť príspevok

Ranexill muž
   16. 9. 2011, 21:48 avatar
Existuje len jedno slovo ktore vladne a to je diktat penazi a zisku. Choroby a vymysly o nich su snahou prihodit dalsie peniaze zadara psychiatrom a inym hajzlom, hlavne farmaceutickym spolocnostiam- nie poistovniam , tie slabo lobuju.. , kedze chorych pribuda, vdaka tomu ze pribuda objavov od choromyslenych ludi majucich titul mudr.

15.
označiť príspevok

clear1 muž
   16. 9. 2011, 22:02 avatar
Presne takto to vidím aj ja ranex, akurát som to nechcel tak tvrdo napísať. Odo mňa by to vyznelo ako zaujatosť a to som nechcel

19.
označiť príspevok

Ranexill muž
   16. 9. 2011, 22:09 avatar
Clear, ale kto ma rozum to vidí. Radsej zdochnut jak ist doktorovi...naco? Odklonili nas ako len vedeli od nasich vlastnych schopností sebaliecby, od danosti, ktoré mame , aby sme odnasali peniaze hajzlom, ktorí ti budu natierat rit, pricom ti treba natriet hlavu. Doktorovi pojdem len ked si zlomím nohu. A psychicke ci dusevne choroby? To uz je kapitola sama o sebe...su to chorí ludia snaziaci sa liecit chorych, ktorých choroby vymysleli, aby mali vobec co liecit. Ja som mal uz rozhovorov x s roznymi psychologmi a aj s psychiatrami...ale clovek sa dozvie tak vela nezmyslov, tkroým akos a zda aj veria, alebo skor neveria ani oni sami, ze ked mu anozaj nedrbe tak si odpluje a povie...si kurva sak tí ezoterici su lesi doktori nez tito blazni.
Súhlasí clear1

24.
označiť príspevok

starec muž
   17. 9. 2011, 11:41 avatar
Jeden môj známy si kupoval v zahraničí nejakú tužku.Potom si všimol,že nemá do nej náplň a išiel si ju znova kúpiť k tomu istému obchodníkovi.Náplň mu predal za vysokú cenu,ako stála tužka.Aj nám niekto predáva rôzne pomyselné tužky a potom zistíme,že musíme kupovať drahé náplne.Vytvorenie závislosti na niečom je základ dobrého zárobku.Navytvárajú nám chorôb a keď tomu uveríme,že ju máme,tak sa nedocvakáme. 
Súhlasí Scarlett X
váš príspevok

Pridávať príspevky môžu iba zaregistrovaní účastníci fóra.

Som zaregistrovaný

nick: heslo:
zostať trvalo prihlásený    
Nie som zaregistrovaný

Vaša prezývka:  

Po zaregistrovaní budete automaticky presmerovaní do tejto témy.

podobné témy testovacia prevádzka

najnovšie príspevky na celom fóre

Obráť tvár k slnku a všetky tiene padnú za teba.
Prevádzkuje Brown, s.r.o. | Inzerciu zabezpečuje VisuArt s.r.o. |
(66 310 bytes in 0,368 seconds)